Antena Căutare

Ucrainenii se tem de un cutremur mare in Vrancea

"Mai multe cutremure de pamant vor zdruncina in perioada urmatoare teritoriul ucrainean, iar principala amenintare vine din zona Vrancea", au prognozat specialisti din cadrul Institutului de Geofizica S.I.Subbotin de pe langa Academia de Stiinte a Ucrainei, citati de presa din tara vecina.



"De mult timp nu au fost astfel de cutremure, iar ciclul lor de repetitie se apropie de final, de aceea putem sa ne asteptam, in principiu, ca astfel de cutremure se vor resimti si pe teritoriul nostru. Seismele din "zona Vrancea" comporta un pericol major pentru cladirile foarte inalte din cauza vibratiilor de inalta frecventa",

Marmureanu: "Nu se pune problema unui cutremur devastator in Romania"

Prof. dr. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, a declarat ca in urmatorii ani nu se pune problema unui cutremur major in zona Vrancea. "Seisme vor fi, cu siguranta, insa vor avea o magnitudine de maximum sase grade pe scara Richter. Un cutremur adanc, in aceasta zona, nu se produce mai repede de 65 de ani, asa ca, inainte de 2021 nu putem vorbi de un seism devastator in Romania", a explicat Marmureanu.




Voi ce credeti, suntem pregatiti pentru un cutremur? Va asteptam raspunsurile la numărul de SMS 1244 si in sectiunea TEMA ZILEI de pe observator.a1.ro.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Jurnalul

Universitatile din Romania, in afara topurilor internationale... Romania, codasa Europei la capitolul inteligenta: Universitatile, in afara topurilor internationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x