Antena Căutare

Un baietel de trei ani din Dorohoi cantareste 50 de kilograme

La trei ani si jumatate, un baietel din Dorohoi cantareste 50 de kilograme. Cat patru copii de varsta lui. Copilul, care sufera de obezitate morbida de mai bine de doi ani, nu poate sa mearga.

La varsta lui, Darius cantareste de patru ori mai mult decat e normal. Nu-i de mirare ca vrea sa stea jos toata ziua. A inceput sa ia in greutate in urma cu doi ani. Bunica lui, care ii poarta de grija de cand a venit pe lume, a crezut ca baiatul e in crestere.

Mama copilului a plecat la munca in Austria, asa ca Darius a crescut cu lapte praf. La un an si jumatate cantarea deja 20 de kilograme. Acum, se apropie de greutatea unui adult. Cat e ziua de lunga, Darius e captiv in patutul cu gratii, unde gangureste cuminte si asteapta atentie.

“Ca sa nu se plictiseasca imi cere mereu mancare. Cat am, ii dau regim, cat nu...”, spune bunica baiatului. Fara regim, copilul nu are sanse la o viata normala, spun medicii. “Cu efort progresiv si cu gimnastica progresiva, poate ajunge la greutatea cat de cat normala, pentru varsta lui”, sustine chinetoterapeutul Alina Tatarusanu.

Darius poate avea si problem emotionale din cauza greutatii corporale. Un copil obez se integreaza mai greu in societate.

Copilul a avut probleme inca de cand a venit pe lume. S-a nascut cu o malformatie la mana si are probleme neurologice grave. Acum, bunica incearca sa i le rezolve cu ajutorul doctorilor din Iasi. Pentru ca nu se descurca sa plateasca atatea drumuri si analize cu pensia de 350 de lei, merge rar. Atunci apuca Darius sa vada cum e dincolo de gratiile patului.

Zeci de elevi din Targoviste au fost prinsi de politisti chiulind, in baruri si cluburi ... In Alexandria, porcii au inlocuit cainii maidanezi: Se plimba pe trotuar si traverseaza doar regulamentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x