Antena Căutare

Update: Cine e asistentul lui Botezatu, omul care ar fi intermediat vanzarea picturilor furate in Jaful Secolului

De teama ca vor infunda puscaria, cei trei romani implicati in jaful secolului au vrut sa faca. prostia secolului. Sa dea foc la tablouri. 300 de milioane de euro s-ar fi transformat in cenusa. Intre timp, in dosar a aparut si un martor surpriza. Unul dintre asistentii lui Catalin Botezatu, care ar fi intermediat vanzarea tablourilor catre un colectionar.

UPDATE 17:00 Politistii au informatii ca doua dintre tablourile furate - Matisse si Gauguin s-ar afla undeva in Iasi. Deocamdata, anchetatorii nu au oferit mai multe informatii despre locul unde sunt ascunse panzele evaluate la aproximativ 60 de milioane de euro, pentru a nu periclita ancheta.

Se numeste Petre Condrat. Inainte sa defileze in lenjerie intima pentru Catalin Botezatu, a fost de 4 ori campion mondial la caiac-canoe. El este omul care a incercat sa vanda panzele furate unui om de afaceri, colectionar de arta.

Intanirea a avut loc la o prezentare de moda. Angajatul lui Botezatu si un prieten din Republica Moldova i-au propus colectionarului sa cumpere tablourile. Acesta s-a aratat interesat de afacere, dar a cerut ajutorul unui expert. Se numeste Mariana Dragu si este angajata Muzeului National de Arta. Dupa ce s-a uitat atent la tablouri, a relizat ca sunt originale si extrem de valoroase.

Cei trei suspecti romani banuiti ca au dat lovitura la Muzeul din Rotterdam au ajuns azi din nou in fata judecatorilor, dupa ce au cerut sa fie judecati in libertate. Si era sa se dea de gol.

Cert este ca, la cateva zile dupa jaf, Alexandru Bitu, unul dintre suspecti, si-a pus pe Facebook o poza facuta in apropierea muzeului. Si una cu limuzina sa cea noua. Tanarul a fost dat de gol de fosta iubita, careia i-ar fi aratat poze cu tablourile furate, pe telefon.

Procurorii spun ca cei trei s-ar fi speriat in clipa in care au aflat ce risca. Si au incercat sa dea foc operelor de arta. Cel mai probabil, romanii vor fi extradati in Olanda pentru a fi judecati.

Bistrita: Tanar la costum, filmat in timp ce fura produse alimentare dintr-un magazin... Drama unei familii din Petrosani: baietelul lor a fost operat de medici la mana gresita!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x