Antena Căutare

Vești BOMBĂ înainte de începerea școlii! Ministerul Educației a făcut anunțul! Toți elevii și părinții trebuie să afle!

Reguli noi în școli! Este anunțul făcut de Ministrul Educației, Liviu Pop, care a precizat că noul regulament școlar prevede faptul că elevii nu vor mai face de serviciu, telefoanele mobile vor fi strict interzise în timpul orelor, iar uniforma școlară nu va mai fi obligatorie.

Reguli noi în școli! Este anunțul făcut de Ministrul Educației, Liviu Pop, care a precizat că noul regulament școlar prevede faptul că elevii nu vor mai face de serviciu, telefoanele mobile vor fi strict interzise în timpul orelor, iar uniforma școlară nu va mai fi obligatorie.

Astfel, regulamentul de organizare în școli a fost modificat, printre schimbări se află interzicerea serviciului pe școală, efectuat până acum de elevi. În plus, elevii nu vor mai putea fi sancționați dacă vin fără uniformă la ore.

O altă modificare prevede faptul că “pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstreaza în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze orele".

Elevii spun că modificările sunt în principiu benefice, dar sunt nemulțumiți că nu au fost consultați și ei înainte de aprobare.

Noul regulament mai prevede că notele nu pot fi folosite ca mijloc de coerciţie: "Rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, notă, punctaj nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale".

Totodată, este interzisă şi constituie abatere disciplinară implicarea copiilor elevilor sau a personalului din unitatea de învăţământ în strângerea şi/sau gestionarea fondurilor.

Există şi o prevedere legată de integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical în timpul orei de educaţie fizică şi sport, aceştia urmând să primească sarcini organizatorice: "Pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical în timpul orei de educaţie fizică şi sport, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea în vedere recomandările medicale, de exemplu, arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinere a scorului".

O altă măsură se referă la faptul că personalului din învăţământ îi este interzis să încurajeze acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului şi viaţa intimă privată sau familială a acestuia sau a celorlalţi salariaţi din unitate.

În document se mai menţionează că părintele sau susţinătorul legal al elevului care nu asigură şcolarizarea în perioada învăţământului obligatoriu este sancţionat, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 şi 1000 de lei ori este obligat să prestezi de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, părintele sau tutorele legal al preşcolarului sau elevului din învăţământul primar are obligaţia să îl însoţească până la intrarea în unitatea de învăţământ, iar la terminarea activităţilor educative sau orelor de curs să îl preia. În cazul în care acesta nu poate să facă aşa ceva, împuterniceşte o altă persoană.

Prevederile din noul regulament au fost publicate pe portalul Ministerului Educației, edu.ro!

Locatarii din Prahova au, în continuare, aghiasmă "pe țeavă"! Preotul devenit celebru pe net: "Credincioș... Imagini șocante! Localnicii s-au îngrozit: cadavrul unui pui de câine, atârnat de cablurile de telefonie: Filmarea a făc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x