Antena Căutare

UPDATE. VIDEO. Regele Mihai s-a întors pentru totdeauna în România. Sicriul cu corpul Majestăţii Sale este dus la Castelul Peleş

Zi istorică pentru ţara noastră. La această oră sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns pe pâmânt românesc, moment în care s-au tras clopotele bisericilor ortodoxe în toată ţara.

Zi istorică pentru ţara noastră. La această oră sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns pe pâmânt românesc, moment în care s-au tras clopotele bisericilor ortodoxe în toată ţara.

UPDATE 12:30 Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus de o aeronavă tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat la ora 11.00 pe platforma din faţa Salonului Oficial.

La bordul aeronavei cu care a fost adus regele Mihai s-au aflat principesele Elena şi Sofia. Pe tot traseul de la Geneva la Bucureşti au făcut de gardă militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

La aeroport au fost prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Principele Radu, Principesa Maria, precum şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, alături de logodnica sa, dar şi numeroase oficialităţi. De la avion, sicriul cu trupul Majestăţii Sale a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi depus pe un catafalc.

Au fost intonate imnul naţional şi cel regal, apoi la Salonul Oficial a fost oficiată o slujbă religioasă.

Ceremonia de la Otopeni a avut caracter militar.

________________________________________________

Clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară au fost trase miercuri, la ora 11.00, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi la slujbele de înmormântare.

După ceremonia religioasă de la Aeroportul Otopeni Regele va fi dus la Castelul Peleş, iar seara sicriul cu trupul neînsufletit va fi depus la Palatul Regal din Capitală, acolo unde românii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

CITEŞTE ŞI Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României.

Astăzi creștinii ortodocși de rit vechi din România şi Republica Moldova îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei! Ce spune trad... Nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, a plâns la căpătâiul bunicului său...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x