MARTI, 16 FEBRUARIE 2016

Vine, vine PRIMĂVARA! Temperaturi ridicate şi cer senin. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

 Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intrevalul 15 – 28 februarie. Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu temperaturile medii diurne ce vor urca până la 19 grade Celsius 


În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade și minime de 7 — 8 grade, apoi, până în 20 februarie, valorile termice vor scădea treptat.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, în medie, maximele diurne vor fi cuprinse între 9 și 13 grade, iar minimele nocturne între un grad și două grade. Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse în 15, 19, 23 și 24 februarie, când, izolat, se pot cumula și cantități de apă mai însemnate.
În Crișana, pe parcursul întregului interval de prognoză, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale în a doua jumătate a lunii februarie. Totuși diferențele de la o zi la alta sunt semnificative, mai ales în prima săptămână, când, de la temperaturi medii diurne de 16 grade, estimate pentru 15 februarie, se va ajunge la maxime de 7 grade, în jurul datei de 20 februarie.
În a doua săptămână, fluctuațiile de temperatură vor fi mult mai mici, iar valorile termice se vor situa între 8 și 11 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere treptată, de la 6 — 7 grade în prima noapte, până la valori în jurul pragului de îngheț, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Vor fi condiții de apariție a precipitațiilor în fiecare zi, mai ales ploi, dar în 15, 16 și 19 februarie sunt posibile și cantități de apă mai însemnate.
În Transilvania, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în primele două zile, când temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 16 și 18 grade, apoi acestea vor scădea semnificativ. Chiar și în aceste condiții, vremea se va menține caldă, cu maxime între 6 și 10 grade.
În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori din ce în ce mai scăzute, cuprinse între 5 grade în primele zile și—2 grade spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în fiecare zi, dar cu precădere în intervalele 19 — 22 și 23 — 27 februarie.
În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice medii diurne vor scădea semnificativ, de la 16 la 6 grade, însă vor continua să caracterizeze o vreme caldă pentru această perioadă. Răcirea se va resimți și în timpul nopților, când temperaturile minime vor ajunge de la 6 grade, la începutul intervalului, până la—1 grad, în jurul datei de 21 februarie.
Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative ale temperaturile nocturne, în timp ce valorile diurne se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale de 7 grade. Sunt posibile precipitații în fiecare zi, pe arii relativ extinse, exceptând datele de 17, 22 și 27 februarie, când acestea își vor face apariția doar izolat.
În Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi mult mai ridicat decât cel obișnuit la mijlocul lunii februarie, cu valori medii de aproximativ 15 grade la amiază și de 6 grade în timpul nopții.
Ulterior, temperaturile vor scădea și se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, adică, în medie, minime nocturne situate în jurul valorii de zero grade, și maxime diurne cuprinse, în general, între 6 și 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 16 și 19 februarie, dar și în a doua săptămână de prognoză, între 23 și 27 februarie.
La nivelul Dobrogei, vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile, când abaterile pozitive față de mediile climatologice specifice perioadei vor fi de aproximativ 13 grade. Astfel, media maximelor va fi de 16 — 18 grade, iar a minimelor de 8 — 10 grade. În 17 februarie, temperaturile vor scădea accentuat și vor ajunge la medii diurne de 8 grade și nocturne de 3 grade, valori mai apropiate de cele obișnuite în a doua decadă a lunii februarie.
Regimul termic nu se va modifica semnificativ până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor slabe va fi mai ridicată în 19 și 20, precum și după data de 23 februarie.
În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie, de 20 — 21 de grade, valori cu până la 15 grade mai ridicate decât cele normale în această perioadă a anului. Ulterior, temperaturile diurne vor scădea accentuat, iar între 17 și 20 februarie vor ajunge la medii de 8 — 10 grade, după care vremea se va încălzi ușor.
În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori în scădere, cuprinse între 7 grade la începutul intervalului și zero grade, în a doua săptămână de prognoză. Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu precădere în intervalele 18 — 20 februarie, respectiv 23 — 27 februarie.
În Oltenia, intervalul de prognoză va fi caracterizat de temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, cu medii ale maximelor de 16 — 19 grade, dar până în 19 februarie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. Apoi, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, până la sfârșitul lunii, vremea se va menține caldă, cu maxime, în medie, de 9 — 12 grade.
În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor situa în jurul valorii de 5 grade în prima săptămână, apoi se vor apropia de pragul de îngheț. Ploile vor fi puține și slabe cantitativ, și vor apărea cu o probabilitatea mai mare în 15 februarie, între 17 și 20 februarie, precum și în intervalul 23 — 27 februarie.
La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade în primele două zile, apoi vor scădea treptat și vor ajunge la zero grade în 20 și 21 februarie. Ulterior, vor mai crește puțin și se vor menține în jurul valorii de două grade. Temperaturile minime vor fi ușor pozitive între 15 și 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între—5 și—2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori și lapoviță.
Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

COMENTARII

SOCIAL

A apărut baremul la matematică! Dilema elevilor a primit răspuns! Răspunsul era trei sau opt?

acum 3 ore

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a, care au susținut pe 29 iunie Evaluarea Națională la matematică. Baremul a fost publicat!

SOCIAL

Ziua cea mai frumoasă din viața ei s-a transformat într-un coșmar! Rochia de mireasă i-a luat foc de la artificii (VIDEO)

acum 4 ore

Trebuia să fie unul dintre cele mai frumoase momente ale nunţii lor, însă doar într-o secundă totul s-a transformat într-un coşmar.

SOCIAL

București, sub ape! Inundații în Capitală: ”La Romană-s valuri mai mari ca la Vamă!” GALERIE FOTO

acum 4 ore

Codul galben emis de meteorologi a fost ignorat de unii români care nu și-au luat măsuri de precauție. După zile toride de caniculă, ploile au făcut ravagii în Capitală.

SOCIAL

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016. Au apărut primele probleme! Unul dintre subiectele de la Matematică dă dureri de cap părinţilor şi elevilor

acum 4 ore

Au apărut şi primele controverse în jurul unei cerințe de la Subiectul I de la proba de Matematică. Părinții susțin că elevii au fost induși în eroare și se gândesc să facă contestație

SOCIAL

După ce ne-am "topit" la soare, vom avea ploi vijelii şi inundaţii. "Vremea rea" va cuprinde toată ţara

acum 4 ore

Vremea se va menţine în general instabilă în jumătatea de sud-est a teritoriului, precum şi la munte, unde pe parcurul zilei vor mai fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

SOCIAL

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Subiecte MATEMATICĂ. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a la ultima probă de examen

acum 8 ore

Ultimul hop pentru elevii de clasa a VIII-a are loc miercuri, când aceștia susțin proba de examen la Matematică. Rezultatele la probele evaluării naționale 2016 vor fi afișate pe 1 iulie, până la ora 16, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

SOCIAL

Lege nouă pentru nunţi şi botezuri! Organizatorii pot solicita organului fiscal aprobarea unui alt plafon de încasări

acum 9 ore

Organizatorii de nunţi şi botezuri vor putea solicita organului fiscal aprobarea unui alt plafon de încasări, decât cel de 10.000 lei/persoană, aşa cum prevede acum legea, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate marţi de Guvern, care modifică şi completează Codul fiscal, se arată într-un comunicat al Executivului

SOCIAL

Una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste: ”Săru' mâna, mamă! Eu sunt băiatul pe care l-ai abandonat în spital. Te iubesc!”

acum 1 zile

Are 15 ani, dar de când a venit pe lume, Andreass nu și-a văzut niciodată mama. Nu ştie cum arată chipul celei care i-a dat viaţă, nu știe cum sună vocea ei, nu i-a simțit niciodată căldura îmbrățișarii

SOCIAL

Cristian Cioacă a renunțat la contestația privind executarea pedepsei cu închisoarea!

acum 1 zile

Fostul poliţist Cristian Cioacă, aflat în penitenciar după ce a fost condamnat la închisoare pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu şi care depusese în luna aprilie o contestaţie la executare, a renunţat, luni, la procesul deschis la Curtea de Apel Piteşti, judecătorii luând act de decizia acestuia

SOCIAL

Cea mai tare conversație dintre un părinte și un elev, după proba de la Română: „Ce ți-a căzut la examen?”. Vei râde cu lacrimi!

acum 1 zile

Luni, la Evaluarea Naţională 2016, în total, 153.522 de elevi au susținut proba la Limba și Literatura Română în 4.809 centre de examen.

SOCIAL

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar

acum 1 zile

Proiectul de ordonanță de urgență al Ministerului Justiției, care prevede scăderea a 20 de zile din pedeapsa deținuților care scriu cărți, nici bine nu a intrat în dezbatere publică că deja s-a încheiat.

SOCIAL

Vremea a luat-o razna! Cod portocaliu de ploi în şase judeţe şi cod galben în Bucureşti şi 31 de judeţe

acum 1 zile

Judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău vor fi, până miercuri dimineaţă, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar alte 31 de judeţe au fost avertizate cu cod galben, în unele zone cantităţile de apă depăşind 50 de litri pe metru pătrat.

SOCIAL

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: Nu știi unde să mergi mai departe? Iată topul celor mai bune licee din România

acum 1 zile

Evaluarea Naţională 2016 a început luni, 27 iunie, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi, 28 iunie, să aibă loc evaluarea la Limba Maternă iar miercuri, 29 iunie, elevii să susţină examenul la Matematică

SOCIAL

Cutremur puternic în Marea Neagră, marți dimineață. Dobrogea, zguduită la propriu!

acum 1 zile

Un cutremur de 4,3 grade a fost înregistrat marți dimineaţă în Marea Neagră. De asemenea marți dimineața a mai fost cutremur în zona Vrancea. Seismul din Marea Neagră a avut loc la ora 07.23, la o adâncime de 50 de kilometri, conform Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

SOCIAL

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Primele perle la proba de Limba Română! Florile de salcâm le-au dat mari bătăi de cap elevilor

acum 1 zile

Elevii claselor a VIII-a au avut de scris, luni, la proba de Limba şi literatură română de la Evaluarea Naţională, o compunere în care trebuiau să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei “Salcâmi”, de A.E. Baconsky şi o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

FILMUL ANULUI! Sângele cioroiului, al albului, al gălbejitului și al lui "Spate asudat" se împreunase, scurgându-se în canal...

Are nițeluș peste 10 minute. Atât! Vorbește despre incidentele rasiale din Los Angeels, 1991 și, deși e scurt, miroase a capodoperă. Elodio, mexicanul, vrea să răzbune moartea fratelui...


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

CHEFI
LA CUȚITE

INSULA
IUBIRII

iUMOR

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!