MARTI, 16 FEBRUARIE 2016

Vine, vine PRIMĂVARA! Temperaturi ridicate şi cer senin. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

 Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intrevalul 15 – 28 februarie. Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni, cu temperaturile medii diurne ce vor urca până la 19 grade Celsius 


În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 16 grade și minime de 7 — 8 grade, apoi, până în 20 februarie, valorile termice vor scădea treptat.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, în medie, maximele diurne vor fi cuprinse între 9 și 13 grade, iar minimele nocturne între un grad și două grade. Va ploua aproape în fiecare zi, pe arii extinse în 15, 19, 23 și 24 februarie, când, izolat, se pot cumula și cantități de apă mai însemnate.
În Crișana, pe parcursul întregului interval de prognoză, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale în a doua jumătate a lunii februarie. Totuși diferențele de la o zi la alta sunt semnificative, mai ales în prima săptămână, când, de la temperaturi medii diurne de 16 grade, estimate pentru 15 februarie, se va ajunge la maxime de 7 grade, în jurul datei de 20 februarie.
În a doua săptămână, fluctuațiile de temperatură vor fi mult mai mici, iar valorile termice se vor situa între 8 și 11 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere treptată, de la 6 — 7 grade în prima noapte, până la valori în jurul pragului de îngheț, pe parcursul celei de-a doua săptămâni. Vor fi condiții de apariție a precipitațiilor în fiecare zi, mai ales ploi, dar în 15, 16 și 19 februarie sunt posibile și cantități de apă mai însemnate.
În Transilvania, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în primele două zile, când temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 16 și 18 grade, apoi acestea vor scădea semnificativ. Chiar și în aceste condiții, vremea se va menține caldă, cu maxime între 6 și 10 grade.
În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori din ce în ce mai scăzute, cuprinse între 5 grade în primele zile și—2 grade spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în fiecare zi, dar cu precădere în intervalele 19 — 22 și 23 — 27 februarie.
În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice medii diurne vor scădea semnificativ, de la 16 la 6 grade, însă vor continua să caracterizeze o vreme caldă pentru această perioadă. Răcirea se va resimți și în timpul nopților, când temperaturile minime vor ajunge de la 6 grade, la începutul intervalului, până la—1 grad, în jurul datei de 21 februarie.
Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, nu vor mai fi variații semnificative ale temperaturile nocturne, în timp ce valorile diurne se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale de 7 grade. Sunt posibile precipitații în fiecare zi, pe arii relativ extinse, exceptând datele de 17, 22 și 27 februarie, când acestea își vor face apariția doar izolat.
În Moldova, în primele două zile ale intervalului de prognoză, regimul termic va fi mult mai ridicat decât cel obișnuit la mijlocul lunii februarie, cu valori medii de aproximativ 15 grade la amiază și de 6 grade în timpul nopții.
Ulterior, temperaturile vor scădea și se vor apropia de normele climatologice specifice perioadei, adică, în medie, minime nocturne situate în jurul valorii de zero grade, și maxime diurne cuprinse, în general, între 6 și 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 16 și 19 februarie, dar și în a doua săptămână de prognoză, între 23 și 27 februarie.
La nivelul Dobrogei, vremea va fi deosebit de caldă în primele două zile, când abaterile pozitive față de mediile climatologice specifice perioadei vor fi de aproximativ 13 grade. Astfel, media maximelor va fi de 16 — 18 grade, iar a minimelor de 8 — 10 grade. În 17 februarie, temperaturile vor scădea accentuat și vor ajunge la medii diurne de 8 grade și nocturne de 3 grade, valori mai apropiate de cele obișnuite în a doua decadă a lunii februarie.
Regimul termic nu se va modifica semnificativ până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor slabe va fi mai ridicată în 19 și 20, precum și după data de 23 februarie.
În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie, de 20 — 21 de grade, valori cu până la 15 grade mai ridicate decât cele normale în această perioadă a anului. Ulterior, temperaturile diurne vor scădea accentuat, iar între 17 și 20 februarie vor ajunge la medii de 8 — 10 grade, după care vremea se va încălzi ușor.
În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori în scădere, cuprinse între 7 grade la începutul intervalului și zero grade, în a doua săptămână de prognoză. Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu precădere în intervalele 18 — 20 februarie, respectiv 23 — 27 februarie.
În Oltenia, intervalul de prognoză va fi caracterizat de temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, cu medii ale maximelor de 16 — 19 grade, dar până în 19 februarie valorile termice vor scădea cu aproximativ 10 grade. Apoi, regimul termic va marca o nouă creștere, astfel că, până la sfârșitul lunii, vremea se va menține caldă, cu maxime, în medie, de 9 — 12 grade.
În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor situa în jurul valorii de 5 grade în prima săptămână, apoi se vor apropia de pragul de îngheț. Ploile vor fi puține și slabe cantitativ, și vor apărea cu o probabilitatea mai mare în 15 februarie, între 17 și 20 februarie, precum și în intervalul 23 — 27 februarie.
La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade în primele două zile, apoi vor scădea treptat și vor ajunge la zero grade în 20 și 21 februarie. Ulterior, vor mai crește puțin și se vor menține în jurul valorii de două grade. Temperaturile minime vor fi ușor pozitive între 15 și 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între—5 și—2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori și lapoviță.
Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

COMENTARII

SOCIAL

România, țara fenomenelor meteo extreme. Două săptămâni ciudate în toată țara!

acum 4 ore

Vremea va continua să rămână oscilantă din punct de vedere termic, dar și al precipitațiilor, meteorologii estimând, pentru următoarele două săptămâni, temperaturi maxime de la 22 la 29 de grade, precum și intervale de ploi însemnate cantitativ, mai ales între 2 și 7 iunie, la nivelul întregii țări, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 30 mai - 12 iunie, publicate luni

SOCIAL

VIDEO: Aveți mare grijă! Cum îți dai seama că orezul pe care-l cumperi e natural sau "din plastic"!

acum 5 ore

Deseori, cumpărăm produse de pe rafturile hypermarketurilor fără să ne uităm la etichete! Astfel, ajungem să mâncăm hranî nesănătoasă care ne pune sănătatea în pericol. Este şi cazul orezului, garnitura perfectă pentru friptură sau peşte, care nu lipseşte din dieta multor români.

SOCIAL

Domeniile care devin vedete. Unde se găsesc cele mai multe locuri de muncă în România

acum 5 ore

Câteva domenii de activitate au devenit adevăratele vedete ale locurilor de muncă în România.

SOCIAL

Examenele din această vară, în pericol! Profesorii declanșează greva chiar de Ziua Copilului

acum 7 ore

Sindicatele din Educație nu renunță la greva anunțată pe 1 iunie, chiar dacă, în urma discuțiilor de luni dimineață de la Ministerul Muncii, Guvernul le-a propus o majorare salarială de 5% de la 1 august 2016, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la discuții

SOCIAL

Motive de bucurie pentru români! Ar putea primi câte 150 de la angajator, pe 1 iunie! Ce trebuie să faci?

acum 7 ore

Se pare că românii au încă un motiv de bucurie. Patronii doritori să ofere angajaților un stimulent pot profita de ocazia ce urmează. Tichetele-cadou oferite cu ocazia zilei copilului nu se impozitează.

SOCIAL

Avem parte de o vară capricioasă: vreme caldă, dar instabilă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi!

acum 8 ore

Luni, vremea se va menţine caldă, dar va deveni în general instabilă. În regiunile intracarpatice şi la munte vor fi înnorări temporar accentuate şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul ţării, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, îndeosebi după-amiaza şi noaptea.

SOCIAL

Cum să creezi un emoticon cu fața ta. Cea mai tare aplicație

acum 9 ore

Petreci din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare și ai vrea că această experiență să fie mult mai distractivă?

SOCIAL

Gest impresionant! Cântăreața Margareta Pâslaru lansează un album dedicat supraviețuitorilor de la Colectiv

acum 10 ore

Cântăreața Margareta Pâslaru va lansa luni, la ora 18,00, albumul de autor "Cum să te las" în beneficiul supraviețuitorilor de la Colectiv, cu prilejul întâlnirii lunare din fața clubului, anunță Asociația Colectiv GTG 3010.

SOCIAL

BAC 2016! Au început înscrierile pentru prima sesiune: Calendarul EXAMENULUI

acum 10 ore

Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de Bacalaureat, începând de luni, 30 mai, până vineri, 3 iunie, la secretariatele liceelor.

SOCIAL

Vreme caniculară în ultima de zi de weekend! Meteorologii anunță temperaturi de 32 de grade Celsius! Totul se schimbă de săptămâna viitoare!

acum 1 zile

Vremea va fi caldã, cãlduroasã dupã-amiaza în vestul şi local în centrul şi sudul ţãrii.Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, uşor mai coborâte pe litoral.

SOCIAL

Plătim carne, primim apă cu sare! Dovada că suntem înșelați fără nicio ezitare, filmată cu o cameră ascunsă

acum 2 zile

Reporterii Observator au testat la un laborator din Capitală mai multe sortimente de piept de pui, cârnaţi şi peşte. Rezultatele arată pierderi chiar şi de peste 50 la sută, în urma preparării.

SOCIAL

Flori Dinu, directorul companiei Hexi Pharma, a fost reţinută

acum 2 zile

Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, a fost reținută vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

SOCIAL

Dan Condrea, drumul de la Oltcit, la un adevărat imperiu! Cum și-a trăit viața patronul Hexi Pharma înainte să devină milionar

acum 2 zile

Din nimic, Dan Condrea a ridicat un imperiu. Fosta lui soţie povesteşte cum, la început, aveau un Oltcit vechi şi locuiau într-un apartament, cu părinţii. În mod straniu, afacerea lor de familie s-a transformat într-un biznis de amploare, cu ramificaţii peste hotare şi relaţii la nivel înalt.

SOCIAL

Moartea patronului de la Hexi Pharma, în continuare învăluită în mister! Singurul martor care ar fi văzut impactul a dispărut

acum 3 zile

Zeci de ipoteze apar în jurul morţii patronului Hexi Pharma. Au apărut fel şi fel de martori, dar care se contrazic în declaraţii.

SOCIAL

Afacerile și credința? Dă, Doamne! Și-a făcut acasă fabrică ilegală de lumânări. Ce au descoperit polițiștii în locuința unui preot

acum 3 zile

Credința și afacerile au mers mână-n mână pentru un slujitor al Domnului din județul Vrancea, care i-a făcut concurență neloială Bisericii. Potrivit Ziaruldevrancea.ro, în locuița acestuia a fost găsită o instalație ilegală cu ajutorul căreia fabrica lumânări. 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

FILMUL ANULUI! Sângele cioroiului, al albului, al gălbejitului și al lui "Spate asudat" se împreunase, scurgându-se în canal...

Are nițeluș peste 10 minute. Atât! Vorbește despre incidentele rasiale din Los Angeels, 1991 și, deși e scurt, miroase a capodoperă. Elodio, mexicanul, vrea să răzbune moartea fratelui...

Lajumate.ro cel mai proaspat site Antena TV Group

Au trecut mai bine de 3 ani si jumatate de cind Antena TV Group a decis sa creeze departamentul Digital. S-au creionat atunci doua directii: una editoriala si cealalta de dezvoltare. Cu ajutorul...

Aplicatia X Factor Romania, cea mai downloadata in AppStore!

X Factor a debutat pe 17 septembrie si a marcat o premiera in istoria showului!

Observator.tvVezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

INSULA
IUBIRII

NEXT
STAR

TCDU

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!