Antena Căutare

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii si Top 5 castele spectaculoase din Romania. Daca in minivacanta de Rusalii te-ai gandit sa iti petreci timpul vizitand cateva locuri minunate din Romania, noi ne-am gandit sa iti aratam cele mai frumoase castele ale tarii noastre.

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România. Dacă în minivacanța de Rusalii te-ai gândit să îți petreci timpul vizitând câteva locuri minunate din România, noi ne-am gândit să îti arătăm cele mai frumoase castele ale țării noastre.

1 Castelul Corvinilor

Este unul dintre cele mai apreciate caste ale Europei, numit și Castelul Huniazilor, acesta este situate în municipiul Hunedoara, în partea sud-vestică a Transilvaniei. Pentru pasionații arhitecturilor Evului Mediu, această constructive este unică în România.

În 1440, Ioan de Hunedoara începe transformarea unei vechi cetăți într-o construchie mare și grandioasă, care secole la rând a fost completată și restaurată ajungând la forma pe care o putem vedea astăzi, ultima lucrare de restaurare realizându-se în secolul XIX.

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

2 Castelul Peleș

Castelul Peleș este situate în Sinaia, pe Valea Prahovei , la aproximativ 44 km de Brașov și 122 km de București. Acest palat a fost construit între 1873 și 1914 pentru a servi ca reședință de vară regelui Carol I al României. După lovitura de stat de la 30 decembrie 1947, Castelul Peleș a fost naționalizat, iar în 1953 acesta a devenit muzeu. De precizat este că el putea fi vizitat încă de pe vremea lui Carol I.

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

3 Castelul Bran

Situat la 30 de km de Brașov, în Pasul Bran-Rucăr, Castelul Bran este un monument istoric și architectural care inițial a servit ca cetate militară de apărare, suferind numeroase modificări și fiind transformată în 1920 în reședință regală, odată cu intrarea în propietatea Reginei Maria. În prezent acesta aparține familiei de Habsburg, statul român păstrând administrarea acestuia.

Castelul Bran este un muzeu de patru etaje unde putem vedea: colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

4 Castelul Karolyi

Castelul Karolyi se află în orașul Carei, Satu Mare. Aici au loc diverse manifestări culturale, expoziții (trei dintre ele sunt periodice),concerte , iar în acest loc se oficiază frecvent căsătorii. Castelul face parte dintr-un ansamblu „Ansamblul castelului Karolyi” împreună cu Parcul dendralogic. Construcția este realizată între anii 1892-1894, opera a arhitectului Arthur Meinig, iar în prezent se află în restaurare.

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

5 Castelul Sturdza

Castelul Sturdza din Miclăușeni, județul Iași, la 20 de km de Roman, este o construțăie aparte care nu ne mai duce cu gândul la dragoni și fortărețe, ci ne trimite în perioada româneacă a anilor 1900. Construcția a fost ridicată la începutul secolului XX de una dintre cele mai bogate familii românești, familia Sturdza. În prezent, Castelul Sturdza se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei, inclus fiind în lista monumentelor istorice din Iași din anul 2015 ca parte a ansablului Mănăstirea Miclăușeni, alături de Biserica „Sf. Voievozi”, „Buna Vestire” și Parcul de lângă.

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii și Top 5 castele spectaculoase din România

Indiferet de locațiile alese din recomandările noastre, minivacanța de Rusalii va fi una de neuitat, plină de amintiri fascinante și poze pe măsură.

Accident teribil! O femeie și fiica ei, spulberate pe trecerea de pietoni! Micuța de trei ani a fost preluată de un elic... Momente delicate pentru tatăl Simonei Halep! Bărbatul va fi executat silit, din cauza datoriilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x