Antena Căutare

Anunțul lui David Popovici despre Jocurile Olimpice de la Paris. "Îmi doresc să ne respectăm reciproc"

David Popovici se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris și a făcut o postare pe contul lui de Facebook despre ce înseamnă pentru el participarea la această competiție.

colaj cu 3 poze cu david popovici pregatindu-se de inot Galerie
David Popovici se pregătește pentru Jocurile Olimpice de la Paris și a făcut o postare pe contul lui de Facebook despre ce înseamnă pentru el participarea la această competiție. | Hepta

David Popovici, înotătorul care a făcut deja istorie în lumea sportului românesc de la o vârstă fragedă, se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe lângă antrenamenetele zilnice și liniștea de care are nevoie pentru a se pregăti, David a vorbi și despre detaliile logistice și despre desfășurarea evenimentului sportive. Sportivul își dorește să fie cazat în afara satului olimpic, ținând cont de distanța dintre satul olimpic și baza la care va avea loc competiția.

Mesajul lui David Popovici despre pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris

“Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.

Citește și: David Popovici, medalie de bronz în finala de 100m liber la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt. Proba, în AntenaPLAY

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori”, a explicat sportivul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă presa s-a grăbit să facă speculații cu privirea la alegerea înotătorului roman de a fi cazat în afara satului olimpic, David Popovici îi asigură pe urmăritorii săi că decizia a venit din considerente logistice, după ce a analizat totul împreună cu echipa lui.

Mai mult decât atât, nu este singurul sportiv care participă la Jocurile Olimpice de la Paris și care a ales să fie cazat în afara satului olimpic. Înotătorul nu și-a dorit să fie cazat în altă parte doar pentu a beneficia de condiții de lux. David Popovici a explicat că va sta într-un hotel de 3 stele pe perioada desfășurării competiției sportive.

Citește și: Reacţia lui David Popovici, după ce a câştigat medalia de bronz la Otopeni

“În urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și 𝗰𝘂 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗹𝗮𝗿 𝗮𝗹 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗼𝗿 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗶𝗶, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu.

Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe).

Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele. Echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁𝗮 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗿𝗲 𝗻𝗼𝗶 𝘀𝗶 𝗻𝘂 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗻𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗶; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme.

În istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării”, a explicat sportivul.

Citește și: David Popovici a împărțit fundițe aurii, făcute din medalia de aur cucerită la Mondiale, copiilor bolnavi de cancer | Foto

La finalul mesajului său, înotătorul a cerut celor din presă să își păstreze seriozitatea și integritatea, fără a ma exagera deciziile pe care le ia.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor avea loc între 26 iulie și 11 august, aceasta fiind cea de-a 33-a ediție. Ceremonia de deschidere va avea loc pe Sena, pe 26 iulie. Aceasta va fi prima oară când ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion, ci va începe cu sportivi care vor naviga pe Sena.

Eliza Samara, legendara jucătoare a României, s-a calificat dramatic în turul 2 de la WTT Champions Incheon 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x