Antena Căutare

VIDEO: Au trecut 12 ani de la Middlesbrough - Steaua, un coșmar pe care steliștii nu îl vor uita niciodată. Ce scriu englezii în această zi istorică pentru ei

Acum mai bine de un deceniu, Europa League se numea Cupa UEFA, iar FCSB se numea Steaua și trăia un coșmar fără egal pe Riverside Stadium, acolo unde era eliminată dramatic de Middlesbrough, echipă antrenată de Steve McClaren.

Aseară, pe Emirates și Stade Velodrome s-au jucat semifinalele acestei ediții de Europa League. Două meciuri de clasă, cu nume mari implicate în scenă, atât în teren, cât și pe băncile tehnice. E greu de crezut, însă în urmă cu 12 ani și România avea reprezentați în careul de ași al acestei competiții.

Acum mai bine de un deceniu, Europa League se numea Cupa UEFA, iar FCSB se numea Steaua și trăia un coșmar fără egal pe Riverside Stadium, acolo unde era eliminată dramatic de Middlesbrough, echipă antrenată de Steve McClaren.

Pe 27 aprilie 2006, steliștii au jucat într-un meci pe care nu-l vor uita, probabil, niciodată. După o victorie la limită cu 1-0 la București, Steaua începea returul cu Middlesbrough într-un mod fantastic. Dică (15) și Goian (23) marcau pentru Steaua pe Riverside, iar colțul ecranului micilor ecrane arăta un Middlesbrough - Steaua 0-3 la general!

Fanii români visau la un trofeu european, iar comentatorii celor de la TVR, Emil Grădinescu și Bogdan Cosmescu aminteau deja de Eindhoven, locul finalei Cupei UEFA din 2006, acolo unde Sevilla îi aștepta pe steliști. Dar până la Sevilla a urmat Maccarone și erorile portarului Carlos...

Cu mai puțin de un sfert de oră înainte de pauză, Maccarone a profitat de o așezare proastă a lui Carlos și a inscris pentru 2-1. Apăreau emoțiile, dar Boro încă avea nevoie de 3 goluri. Iar acesteau aveau să vină....Același Carlos iese prost la o centrare, iar veteranul Viduka (63) înscrie si el. Riggott (73) a marcat și el, iar Maccarone a reușit dubla când mai erau 2 minute de joc, calficând pe Middlesbrough în finala UEFA. În acea seară, Carlos a fost un coșmar. Din 5 șuturi pe poartă a luat 4 goluri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, 27 aprilie 2018, site-ul celor de la Middlesbrough dedică un articol special acelui moment miraculos al echipei lui Steve McClaren și titrează: ”Se zice că fulgerul nu lovește de două ori în același loc, însă în această zi din 2006 Boro a produs un șoc care a trimis-o în finala Cupei UEFA”.

În acel sezon de Europa League, înainte de dubla cu Steaua, Steve McClaren și-a condus echipa către o minune și în meciul cu FC Basel, câștigat cu 4-3.

Parcursul Stelei din Cupa UEFA (sezonul 2005-2006):

Faza grupelor:
Steaua - Lens 4-0
Sampdoria - Steaua 0-0
Steaua - Halmstad 3-0
Hertha Berlin - Steaua 0-0

Șaisprezecimi:
SC Heerenveen - Steaua 2-3 (1-3 în tur, 1-0 în retur)
Optimi:
Steaua - Betis Sevilla 3-0 (0-0 în tur, 3-0 în retur)
Sferturi:
Rapid - Steaua 1-1 (1-1 în tur, 0-0 în retur)

Semifinale:
Steaua - Middlesbrough 3-4 (1-0 în tur, 2-4 în retur)

Biletul Zilei 27.04.2018. Mizăm pe meciurile spectacol de azi pentru un bilet câștigător... Biletul Zilei 27.04.2018. Cele mai jucate favorite de vineri ne-au adus câștigul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x