Antena Căutare

Cairo: Confruntari violente intre fani si fortele de ordine. Trei internationali egipteni si-au anuntat retragerea

Egiptul fierbe dupa masacrul de pe stadionul din Port Said. Au fost din nou confruntari aseara, pe strazi, de aceasta data intre suporteri si politisti. Iar trupele egiptene au intervenit cu gaze lacrimogene. Cel putin doi oameni au fost ucisi. Alte sase sute au ajuns la spital, intoxicati. Intre timp, trei dintre cei mai reprezentativi internationali egipteni si-au anuntat retragerea din fotbal.

Fanii au invadat cu miile centrul orasului Cairo. Vroiau sa ajunga la ministerul de interne dar au fost opriti de fortele de ordine care de aceasta data nu au mai fost pasive. Dimpotriva. Politistii au folosit din plin gazele lacrimogene. Protestatarii au incercat sa fuga dar gazul foarte puternic a bagat in spital sute de oameni.

Un intreg comando la politiei egiptene a ramas blocat in propriul camion. In cateva clipe, protestatarii au incercuit masina si nu le-au dat voie sa coboare.

Violentele s-au extins insa si in provincie. La Suez, doi oameni au murit impuscati de fortele de ordine iar alte cateva zeci au fost raniti dupa ce au incercat sa ocupe sediul local al securitatii.

Intre timp apar si noi informatii despre cine ar fi putut fi la baza macelului de pe stadionul din Port Said unde au murit 74 de oameni si alti o mie au fost raniti. Surse din serviciul de securitate afirma ca totul a fost provocat de suporterii echipei Al-Ahly, denumiti "ultrasi", care ar fi participat activ si la revolta impotriva regimului Mubarak. Din acest motiv, masacrul de la Port Said este interpretat de multi egipteni ca o razbunare a militarilor.




Trei internationali egipteni si-au anuntat retragerea din fotbal


Mohamed Aboutrika, Emad Moteab si Mohamed Barakat, internationali egipteni si componenti ai echipei Al-Ahly, si-au anuntat retragerea din fotbal, dupa ce au asistat la evenimentele tragice de la Port Said, cand peste 70 de persoane si-au pierdut viata in urma incidentelor de la finalul partidei cu Al-Masry.

Aboutrika si Moteab au declarat pentru postul TV al clubului ca decizia lor este definitiva, in timp ce Barakat nu exclude o revenire, insa numai dupa ce persoanele vinovate de ceea ce s-a intamplat vor fi pedepsite.

De asemenea, antrenorul echipei din Cairo, portughezul Manuel Jose, ar fi cerut se pare rezilierea contractului.

Aboutrika si Barakat au fost titulari in meciul pe care Al-Ahly l-a pierdut in fata celor de la Al-Masry, scor 1-3, inainte de producerea incidentelor, in timp ce Moteab a fost doar rezerva.

John Terry va ramane fara banderola de capitan al Angliei... FOTO! Scuderia Ferrari a prezentat noul monopost pentru sezonul 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x