Antena Căutare

David Popovici împlineşte 19 ani. Ce sumă a reușit să strângă pentru cinci fraţi talentați și fără posibilități

David Popovici împlineşte pe 15 septembrie 19 ani. Dublul campion mondial la înot a strâns până acum 34.000 de euro în 10 zile pentru a-i ajuta pe 5 fraţi muzicieni să îşi cumpere apartamentul mult visat de tineri.

David Popovici a adunat bani pentru o cauză nobilă Galerie
David Popovici a adunat bani pentru o cauză nobilă

David Popovici şi-a donat ziua de naştere pentru a-i ajuta pe cei cinci tineri şi speră ca până vineri să strângă 45.000 de euro, bani care vor fi folosiţi de Fundaţia Hope and Homes for Children pentru achiziţionarea unui apartament pentru cei 5 fraţi muzicieni.

David Popovici: “Sunt tare bucuros”

"Sunt tare bucuros pentru sprijinul pe care l-am primit din partea oamenilor, în perioada asta! Dacă în 10 zile am reuşit, împreună, să strângem peste 34.000 de euro - şi aş vrea să mulţumesc fiecărui donator - am încredere că suntem şi mai mulţi, iar puterea noastră este şi mai mare, pentru a ajunge la întreaga sumă de care este nevoie. Îmi doresc din tot sufletul să adunăm împreună banii necesari, iar mâine, de ziua mea, să îi pot strânge în braţe pe Andrei, Matei, Bogdan, David, Teodor şi să le spun: 'Am reuşit!'", a spus Popovici.

Pentru a împlini visul celor 5 fraţi, David mai are nevoie să strângă încă 11.000 de euro.

"În doar zece zile de la startul campaniei, David Popovici a reuşit să adune aproximativ 34.000 de euro din cei 45.000 de euro necesari cumpărării unui apartament pentru cinci fraţi performanţi, dar extrem de vulnerabili. Până acum, 1.500 de donaţii şi tot atâţia oameni de Bine au făcut ca visul lui David să prindă contur şi să avem încredere că putem spune, cu toată inima, #SuntAici, atunci când privim spre copii performanţi, dar marcaţi de fragilitate şi greu. Pentru a împlini visul celor cinci fraţi, David are nevoie de voi, pentru încă 11.000 de euro", au transmis cei de la Galantom, prin intermediul unui comunicat.

Pe cine ajută David Popovici

Andrei, Matei, Bogdan, Teodor și David sunt 5 frați crescuți doar de mamă. Un părinte, 5 copii, toți pasionați de muzică clasică. Andrei cântă la vioară și a absolvit deja Conservatorul, Matei și Bogdan la pian, trec anul II, Teodor canto clasic și David, la chitară, amândoi în clasa a XIIa, se pregătesc tot pentru Conservator. Peste 100 de diplome, cinci tineri muzicieni, fiecare cu nevoile lui pentru a excela în ceea ce îi place și e talentat - și doar 2 mâini.

Ei toți, 5 băieți, mama, un pian, o vioară și o chitară - și un apartament care nu este al lor, în sectorul 6. Chiar dacă e puțin spațiu, se descurcă, mi-au povestit. Dar greul cel mai apăsător vine din frică, pentru că riscă în fiecare zi să fie evacuați”, a transmis David Popovici prin intermediul aceleaşi surse.

David Popovici împlineşte pe 15 septembrie vârsta de 19 ani. Sportivul român a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recordul mondial la seniori și la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber.

România - Serbia şi Danemarca - România, joi, de la 14:00 și 20:00, în Campionatele Europene. Meciurile, exclusiv în Ant... România - Serbia, scor 3-1, în optimile de finală de la Campionatele Europene de tenis de masă. Partida a fost live în A...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x