Antena Căutare

Gică 50. Dream-team-ul coechipierilor lui Gică Popescu. Stelele cu care Baciu a împărțit vestiarele în Europa

Microbiștii din România sunt împărțiți atunci când vine vorba de clasamentul celor mai buni fotbaliști români din toate timpurile. Cei care au văzut pe viu fentele geniale ale lui Nicolae Dobrin cred că „Gâscanul” este zeul fotbalului autohton. Alții, ceva mai mulți, nu concep o ierarhie fără Gică Hagi așezat pe piedestalul sportului cu mingea rotundă

Microbiștii din România sunt împărțiți atunci când vine vorba de clasamentul celor mai buni fotbaliști români din toate timpurile. Cei care au văzut pe viu fentele geniale ale lui Nicolae Dobrin cred că „Gâscanul” este zeul fotbalului autohton. Alții, ceva mai mulți, nu concep o ierarhie fără Gică Hagi așezat pe piedestalul sportului cu mingea rotundă.

PSV EINDHOVEN (perioadă1990/1994)

În tot acest timp, 99 la sută dintre pasionații fenomenului consideră că nu există o echipă ideală a fotbaliștilor români din toate timpurile din care să lipsească Gică Popescu. Fotbalistul care astăzi împlinește o jumătate de veac a impus respect în rândul microbiștilor dintotdeauna.

TOTTENHAM HOTSPUR (perioadă 1994/1995)

Cluburile la care a evoluat, constanța cu care apărea în garniturile de start ale unor cluburi de legendă precum Steaua, PSV Eindhoven, Barcelona sau Galatasaray l-au transformat într-unul dintre cei mai apreciați sportivi ai României din toate timpurile.

În cei aproape 20 de ani de carieră la cel mai înalt nivel, Popescu a fost un fotbalist care ieșea din tiparele balcanice. Un profesionist desăvârșit, un prieten loial, un coleg ca nimeni altul. N-o spunem noi, ci au afirmat-o cei cu care a împărțit vestiarul în Olanda, Spania, Germania, Italia sau Anglia sau tehnicienii cu care a lucrat de-a lungul carierei sale prodigioase.

FC BARCELONA (perioadă 1995/1997)

Și pentru că ne aflăm într-o zi în care amintirile ies la iveală, ne-am gândit să creionăm un 11 de bază al celor mai cunoscuți și valoroși fotbaliști alături de care „Baciul” a evoluat în întreaga sa carieră.

Cum arată această garnitură? De cinci stele. Un dream-team din care și-ar fi dorit să facă parte orice fotbalist de pe această planetă

GALATASARAY ISTANBUL (perioadă 1997/2001)

11-le vedetelor format din jucătorii pe care Gică Popescu i-a avut coechipieri:

C. Taffarel (Galatasaray) - L. Blanc (FC Barcelona), S. Campbell (Totthenham), M. Nadal (FC Barcelona) - L. Figo (FC Barcelona), R. Prosinecki (FC Barcelona), Stoichkov (FC Barcelona), Hagi (Steaua, FC Barcelona, Galatasaray, România) – Romario (FC Barcelona și PSV Eindhoven), Ronaldo (FC Barcelona).

Rezerve: H. Van Bruekelen (PSV Eindhoven), E. Gerets (PSV Eindhoven), J. Klinsmann (Totthenham), T. Sherringham (Tottenham), M. Jardel (Galatasaray).

Danemarca-România 1-1! În 10 oameni, ”tricolorii” scot in-extremis o remiză. Polonezii merg la Mondial, danezii la baraj... Fostul căpitan al Barcelonei, Gică Popescu, împlinește 50 de ani! Povești, performanțe și amintiri inedite din perioada ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x