Antena Căutare

Încă un dinamovist a semnat cu FCSB! Cristian Bălgrădean a devenit, oficial, jucătorul roș-albaștrilor! Cele mai grele nume care au ”trădat” în ultimul deceniu

După atacanți, mijlocași și fundași, a venit rândul ca un fost portar al celor de la Dinamo București să-și ”trădeze” fostele culori alb-roșii în favoarea eternei rivale roș-albastre din Liga 1. Începând de ieri, 19 februarie 2018, la FCSB este legitimat Cristian Bălgrădean, portarul care a bifat 90 de meciuri în tricoul lui Dinamo, club alături de care a câștigat și două trofee: Cupa și Supercupa în 2012.

Cristian Bălgrădean a mai evoluat în carieră, în afară de Dinamo, la Concordia Chiajna, Minerul Lupeni, FC Brașov, Liberty Salonta, UTA, Unirea Urziceni și ”U” Craiova.

Prin venirea la FCSB, Bălgrădean lărgește lista jucătorilor care, cum se spune în popor, ”trădează” pentru rivală. Indiferent că s-a numit Steaua sau FCSB, echipa lui Gigi Becali a atras în ultimii ani mai mulți jucători care au trecut pe la Dinamo. Sau, dacă privim cazurile lui Nemec și Gnohere, i-a luat direct din ”Groapă”.

Iată alți ”dinamoviști” care au devenit ”steliști” în ultimul deceniu:

Gabi Tamaș, cel mai dur ”câine” ajuns la Steaua...de două ori!
După aproape 100 de meciuri și 8 goluri pentru Dinamo, Gabi Tamaș șoca lumea fotbalului în 2015, atunci când a decis să semneze cu marea rivală. Fundaşul de 33 de ani a avut nu mai puţin de trei mandate în tricoul lui Dinamo, dar a ajuns să fie cel mai mare duşman al "câinilor". În urmă cu doi ani, cînd a revenit în ţară de la Watford, Tamaş a spus pas ofertei de la Dinamo şi a ales să semneze cu Steaua.

”Doar la Steaua poţi face performanţă", şi-a explicat alegerea fundașul. După doar jumătate de an, Rădoi l-a dat afară de la echipă pentru indisciplină. A revenit în vara anului trecut, iar prestaţiile din al doilea mandat l-au transformat într-un idol al fanilor stelişti.

George Țucudean, un alt ”câine” ajuns la Steaua în 2015!
După Tamaș, a venit rândul lui George Ţucudean să vină la Steaua în istoricul sezon 2014-2015, când, sub conducerea lui Costel Gâlcă, roș-albaștrii realizau ”tripla istorică”. ”Sunt bucuros pentru că am semnat și voi îmbrăca tricoul Stelei. Știam despre interesul de a mă transfera încă de anul trecut și consider că este un pas înainte în cariera mea, să evoluez pentru o echipă care-și propune performanța pe plan european.” au fost primele cuvinte ale vârfului trecut pe la Dinamo.

Tot în mandatul lui Costel Gâlcă, FCSB (Steaua de odinioară) mai lua un dinamovist. Srdjan Luchin devenea oficial jucătorul Stelei la debutul sezonului magic 2014-2015. Acesta semna cu formaţia din Ghencea pentru următorii doi ani și făcea echipă de ”câini” cu Tamaș și Țucudean.

Ciprian Marica, crescut de Dinamo, transferat la Steaua
Debutul lui 2016 a adus o nouă ”trădare”. Ciprian Marica, fotbalist lansat de Dinamo în fotbalul mare, a semnat cu Steaua. Marica avea să fie ultimul mare "trădător" înainte de Harlem Gnohere.

În ianuarie 2016, Harlem Gnohere a devenit al 55-lea fotbalist care joacă atât la Dinamo, cât și la roș-albaștri. Prin venirea la trupa lui Gigi Becali, ”Bizonul” devenea primul străin care bifează în carieră ambele rivale bucureștene.

Înainte de Marica și Gnohere, mai precis în 2012, la Steaua ajungea un dinamovist declarat. De la ”visez să joc la Dinamo” la ”îmi dau viața pentru Steaua”, acesta a fost drumul lui Paul Pîrvulescu. La acea vreme, Dinamo a negociat de un an şi jumătate cu Pîrvulescu, un transfer al acestuia de la Mediaș ”Sunt dinamovist de mic şi visez să joc acolo!”, a anunţat Paul. Mai mult, acesta nu a ezitat să se fotografieze în tricoul "câinilor" la finalul unei partide disputate în Ştefan cel Mare. A urmat încă o fotografie, într-un tricou de ultras, cu emblema Peluzei Cătălin Hîldan şi cu numărul 11 pe umăr, simbolul roş-albilor.

În același an, Pîrvulescu ajunge la Steaua (pe atunci) și șochează: ”Le promit fanilor stelişti că vor ajunge să mă aprecieze pentru devotamentul pe care-l voi demonstra pe teren. O să-mi dau viaţa pe teren pentru echipă!”

OFICIAL: O forță a Ligii 1 a dat lovitura în ultima zi de mercato și l-a transferat pe Florin Gardoș, jucător plecat pe ... Pep Guardiola, cel mai rușinos eșec din carieră! City, eliminată din Cupa Angliei de o echipă de Liga a 3-a! Top 10 meci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x