Antena Căutare

Japonia a castigat in premiera Cupa Mondiala la fotbal feminin

Japonia a castigat cu 3-1 la penaltyuri finala Cupei Mondiale de fotbal feminin in fata Statelor Unite si a devenit prima tara din Asia care cucereste titlul suprem. La finalul celor 120 de minute ale partidei care a avut loc la Frankfurt, scorul era egal 2-2.


In timpul suplimentar, SUA a trecut din nou in avantaj, Alex Morgan fiind de aceasta data la serviciu. Jucatoarea care deschisese scorul a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Abby Wambach si scorul devenea 2-1. Echipa Japoniei a reusit insa sa revina inca o data, cand mai erau doar trei minute de joc Homare Sawa inscriind pentru 2-2.

La loviturile de departajare, portarul Ayumi Kaihori a luat prim planul, prin cele doua interventii care au asigurat Japoniei primul titlu mondial din istorie.

„Vrem sa folosim aceasta ocazie pentru a le multumi oamenilor de acasa, greu incercati in ultima vreme, pentru suportul pe care ni l-au oferit. Jucatoarele mele au avut rabdare si si-au dorit sa castige acest meci. Cred ca tocmai din acest motiv, echipa americana a marcat doar doua goluri", a spus Norio Sasaki, antrenorul Japoniei, la sfarsitul partidei.

Pentru Japonia a fost prima aparitie intr-o finala de Campionat Mondial si prima victorie in fata Statelor Unite, in precedentele 25 de intalniri directe niponele fiind invinse de 22 de ori.

Articolul continuă după reclamă

In finala mica a turneului final din Germania, Suedia a invins cu scorul de 2-1 echipa Frantei.

foto: EPA/ Intact Images

OFICIAL! Poli Timisoara si Gloria Bistrita, retrogradate!... Perechea Tecau si Lindstedt a castigat turneul de la Baastad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x