Antena Căutare

7 MAI 1986 - 32 DE ANI DE LA SEVILLA! Revolta sufletească a ”Eroului de la Sevilla”, Helmuth Duckadam: ”Acum 32 de ani eram fericit. Azi suntem dezbinați. Veți rămâne o RUȘINE a istoriei”

7 MAI 1986 - 32 DE ANI DE LA SEVILLA! În mod normal, data de 7 Mai ar trebui să reprezinte o zi de unitate pentru toată suflarea stelistă din România. Din păcate, în ultimii ani, după ”Marea Schismă” a Stelei, atunci când Steaua București s-a divizat în FCSB și CSA Steaua, data de 7 Mai este una cu nuanțe triste. Eroii de la Sevilla 1986 mai divizați ca niciodată, fiind în tabere diferite și cu opinii diferite.

Pe 7 mai 1986, Steaua București intra nu doar în cărțile de istorie ale fotbalului, ci și în Cartea Recordurilor. La loviturile de departajare de la 11 metri, un ”anume” Helmuth Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor cu o performanță unică în istoria fotbalului.

În 2011, World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat omologarea oficială a recordului portarului român Helmuth Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, primul portar care a apărat patru lovituri de la 11 metri consecutive. Duckadam a apărat toate cele patru lovituri de departajare executate de jucătorii echipei FC Barcelona, în finala câştigată de Steaua cu scorul de 2-0.

Astăzi, 7 mai 2018, Helmuth Duckadam este extrem de trist. Într-o postare pe pagina personală de facebook, ”Eroul de la Sevilla” își strigă durerea în gura mare la adresa mai marilor din Armata Română. Președinte de onoare la FCSB, Duckadam acuză Armata de comportamentul față de el din ultimii ani, dar și față de FCSB, club pe care fostul portar îl vede continuator al adevăratei Steaua.

”Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din pacate, sunt suparat si dezamagit.
Pentru niste orgolii personale, si a unui om frustrat, azi suntem dezbinati.
Peste doua zile, CSA, va cere 37 de milioane de euro, pentru performantele obtinute se sportivii militari de-a lungul istoriei.
Am contribuit si eu, cu o mica particica, la aceaste performante: doua titluri de Campion al Romaniei, Cupa Romaniei, castigarea CCE. Cum am fost rasplatit de Armata Romana: dupa doua saptamani de la castigarea CCE, am fost interzis in Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut sa particip la un meci aranjat la Craiova, si amenintat cu Tribunalul Militar. Dupa operatia din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afara din Armata.
Am si eu cateva intrebari pentru cei care au condus Armata Romana, ministri, generali si, nu in ultimul rand, pentru dl. Talpan: unde ati fost in perioada 1986-1994, cand am fost obligat sa cresc caini de rasa, pentru a-mi putea intretine familia? Unde ati fost intre anii 1994-2001, cand am fost nevoit sa apelez la Ministerul de Interne, pentru a obtine un loc de munca? Dar intre 2001-2018?
Aveti tupeul sa cereti o suma uriasa in numele multor sportivi de care v-ati batut joc de-a lungul anilor.
In ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operatii grele, dar nu v-am cerut niciodata nimic, asteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodata.
Poate veti reusi sa distrugeti aceasta echipa de fotbal, dar nu veti reusi sa ne luati amintirile frumoase!
Iar voi, cu siguranta, veti ramane o RUSINE a istoriei!”
a scris Duckadam pe site-ul de socializare

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

7 MAI 1986 - 32 DE ANI DE LA SEVILLA! FCSB și CSA Steaua celebrează ”braț la braț” succesul cu Barcelona din 1986... Biletul Zilei 07.05.2018. Căutăm un nou bilet câștigător cu meciurile spectacol de azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x