Antena Căutare

Sydney, gazda Cupei Mondiale la rugby pentru gay

Orasul Sydney a fost desemnat gazda viitoarei editii a Cupei Mondiale de rugby, din 2014, pentru echipele formate din jucatori homosexuali, a anuntat clubul organizator Sydney Convicts, informeaza AFP.

"Cand Bingham Cup se va disputa la Sydney, va cadea mitul potrivit caruia homosexualii nu pot practica sporturi de contact violente", a declarat Andrew Purchas, presedintele Comitetului de candidatura.

Competitia, aflata la a saptea editie, a fost botezata Bingham Cup, in memoria lui Mark Bingham, un rugbist american homosexual, care a decedat in avionul prabusit in Pennsylvania, in timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

Candidatura orasului Sydney a fost sustinuta, printre altii, de primul ministru Julia Gillard si de fostul capitan al nationalei Australiei, John Eales. "Bingham Cup este mai mult decat un turneu de rugby, este o demonstratie de respect mutual si de diversitate, valori care au facut mereu parte din acest sport", a declarat Eales.

Bingham Cup reuneste 40 de echipe si peste 1.500 de jucatori, antrenori, suporteri, organizandu-se o data la doi ani. Sydney Convicts, primul club pentru gay din Australia, este detinatoarea trofeului.

Foto: gaydarblog.com

Eroii se reintorc acasa. Helmuth Duckadam si Cornel Dinu, externati in aceeasi zi... Turcia - Romania 0-1/ Renasterea "tricolorilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x