Antena Căutare

Veste uriașă pentru Simona Halep! Sportiva se poate întoarce pe teren, după ce TAS a redus suspendarea

Victorie uriașă pentru Simona Halep! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a admis apelul sportivei şi a redus suspendarea de 4 ani primită pentru dopaj.

Simona Halep zâmbind Galerie
Simona Halep a scăpat de suspendare | Profimedia

Deși instanța a constatat că doamna Halep a avut o anumită responsabilitate sau neglijență pentru încălcările ei, deoarece nu a exercitat suficientă grijă în utilizarea suplimentului Keto MCT, a concluzionat că ea nu a purtat nicio responsabilitate semnificativă", se arată în decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, potrivit observatornews.ro.

Simona Halep poate reveni pe terenul de tenis! TAS a redus pedeapsa de dopaj de la 4 ani la 9 luni. Așadar, sportiva și-a ispășit deja pedeapsa.

Citește și: Simona Halep a dat în judecată compania responsabilă de suplimentul contaminat. Ce daune cere sportiva care a fost suspendată

Simona Halep poate reveni pe teren. Suspendarea fostului lider WTA a fost redusă la nouă luni de TAS

„TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător. De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obţinute de dna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament şi premii în bani.

Citește și: Simona Halep, apariție rară în costum de baie. Cum s-a lăsat pozată tensimena, pe un iaht în Dubai

Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA şi apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Audierile Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne au avut loc între 7 și 9 februarie 2024. „Am avut șansa de a mă apăra la TAS și de a arăta că nu am apelat la niciun tip de dopaj. Este ceea ce am spus din prima zi în care am fost acuzată. Vă mulțumesc pentru încrederea necondiționată. Susținerea voastră a însemnat enorm pentru mine și mi-a dat forță să continui să lupt în fiecare zi pentru a demonstra adevărul”, spunea Simona Halep înainte de a primi decizia din partea TAS.

Pe 21 octombrie 2022 tenismena a anunţat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x