Antena Căutare

Un bărbat și-a luat un detector de metale, după ce medicul i-a sugerat să facă mai multă mișcare. Descoperirea pe care a făcut-o

Un bărbat din Norvegia, care visa din copilărie să devină arheolog a făcut o descoperire uluitoare după ce şi-a luat un detector de metale. Descoperirea pe care a făcut-o este una dintre cele mai mari comori din ultimii 100 de ani.

Colaj cu bărbatul făcând descoperirea Galerie
Un bărbat și-a luat un detector de metale, după ce medicul i-a sugerat să facă mai multă mișcare. Descoperirea pe care a făcut-o este una dintre cele mai mari comori din ultimii 100 de ani: | Profimedia

Norvegianul în vârsta de 51 de ani a făcut „descoperirea secolului” pe terenul unui fermier de lângă Stavanger, în luna august, după ce a cumpărat un detector de metale din dorința de a se plimba și explora.

După ce și-a făcut numărul de pași, bărbatul a vrut să plece acasă. Dintr-o dată, dispozitivul a început să emită un semnal sonor care l-a întors din drum.

A fost ireal. La început am crezut că sunt monede de ciocolată”, a declarat bărbatul, potrivit Daily Mail.

Ascunzătoarea deținea nouă medalioane norvegiene din aur care formau cândva un colier opulent, precum și trei inele de aur.

Arheologi: „Este o descoperire unică”

Bijuteriile, care cântăresc puțin mai mult de 100 de grame, ar data din jurul anului 500 d.Hr., iar cea mai recentă descoperire comparabilă din Norvegia datează din secolul al XIX-lea.

Să găsești atât de mult aur dintr-o dată este extrem de neobișnuit. Este descoperirea de aur a secolului în Norvegia”, a declarat Ole Madsen, șeful Muzeului de Arheologie.

Acum, atât Erlend Bore, cât și proprietarul terenului vor primi o recompensă, deși suma nu a fost încă stabilită de către autorităţi.

Gino Iorgulescu vrea dreptate pentru fiul său, Mario Iorgulescu. Reacția șefului LPF la ieșirea din sala de judecată | V... Cerere în căsătorie inedită la CM de Canotaj. După ce a fost medaliată de două ori, Magdalena Rusu a primit și un inel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x