Antena Căutare

Adio, vreme rece! Temperaturi deosebit de ridicate pentru acestă perioadă. Unde ca fi cel mai cald în următoarele zile

Vremea se încălzește semnificativ în majoritatea regiunilor din țară, iar până la finalul săptămânii temperaturile vor fi mai mari decât normalul perioadei în care ne aflăm. Se vor înregistra și precipitații abundente în mai multe zone ale țării, dar temepraturile vor atinge cu lejeritate și 20 de grade Celsius.

colaj foto cu un termometru care indica temperaturile din luna martie și zambile mov în zapada Galerie
Adio, vreme rece! Temperaturi deosebit de ridicate pentru acestă perioadă. | Shutterstock.com

Diana Giurgiu, meteorolog ANM a oferi toate detaliile cu privire la perioada imediat următoare. Martie se arată a fi o lună foarte călduroasă!

Dacă este să vorbim despre aspectul termic în următoarea perioadă, mâine și poimâine pentru zone din centru și nordul țării așteptăm temperaturi maxime care să pornească de undeva în jurul a 6 ° și să urce spre valori de 10- 11 °. În schimb, în regiunile sudice și estice, chiar și mâine și poimâine, așteptăm temperaturi maxime de până spre valori a 14, chiar 15 °, însă treptat.

Vremea se încălzește, astfel încât a doua jumătate a săptămânii aduce o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturi de până la 20 de grade Celsius

Vremea se încălzește, astfel încât a doua jumătate a săptămânii aduce o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general, între 11 și 19 °, chiar cu valori de 20 ° prin partea de sud și de est a țării, valori cu mult mai ridicate decât ceea ce ar trebui să înregistrăm la această dată, spune Diana Giurgiu, meteorolog ANM, pentru Antena 3 CNN.

Dacă vorbim despre aspectul precipitațiilor încă de la acest moment, aria precipitațiilor este în extindere în vestul, centrul și nordul țării, deoarece pe parcursul acestei nopți așteptăm precipitații predominant sub formă de ploaie, în Banat în Crișana, dar și mixte, în Transilvania, în Maramureș și pe alocuri prin Moldova și predominant sub formă de ninsoare la munte.

Aceste precipitații mixte în Maramureș și în Transilvania se mențin și pe parcursul dimineții de mâine, dar și a nopții de marți spre miercuri, însă treptat pe măsură ce vremea se încălzește pentru zonele joase de relief vom vorbi numai de ploi, iar pentru zona montană vom vorbi pentru altitudinile cele mai mici tot de ploi.

Citește și: Cum va fi vremea în fiecare săptămână din luna martie 2023. Ce au anunțat meteorologii

În zona montană înaltă se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în zilele următoare, aceste precipitații le vom regăsi pe arii ceva mai extinse în vestul, centrul și nordul țării și doar pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Pe măsură ce ne în apropiem de a doua jumătate a săptămânii, vom vorbi mai mult de ploi și doar de precipitații mixte prin zonele de munte.

Prognoza meteo pentru perioada 6 - 20 martie 2023

În perioada următoare, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării. Însă, vom avea parte de o schimbare termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sudest a țării.

Regimul pluviometric va fi supraabundent în regiunile vestice, nordvestice, dar și local în zonele centrale. Afectată va fi și zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În rest, regimul pulvometric va fi deficitar.

În săptămâna 13 - 20 martie, termometrele vor indica o temperatură medie a aerului ce va avea valori mult mai ridicate decât cele normale pentru perioadă în care ne aflăm. Acest lucru va fi valabil în toate regiunile din țară.

Citește și: Prognoza meteo 8 martie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoza meteo 7 martie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 8 martie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x