Antena Căutare

Alertă meteo! Este Cod galben în numeroase județe ale țării și vremea se va schimba radical! Ce anunță meteorologii

Duminică, 11 februarie 2024, meteorologii au emis două avertizări de Cod galben pentru numeroase județe din România. Descoperă cum se schimbă vremea în orele următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm.

colaj foto cu poza cu oameni pe strada si poza cu bloc si chenar galben in care scrie alerta meteo cu culoarea negru
Meteorologii au emis două avertizări de Cod galben pentru numeroase județe din țară | sursa foto: Profimedia/shutterstock

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis duminică, 11 februarie 2024, două avertizări de Cod Galben de intensificări ale vântului, valabile în numeroase județe din țară. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt zonele afectate și la ce ar trebui să ne așteptăm în orele următoare.

Meteorologii au emis două avertizări de Cod galben în ziua de duminică, 11 februarie 2024. Cum va fi vremea și ce anunță ANM

Până la ora 22 a zilei de duminică, 11 februarie 2024, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 40...45 km/h, vor fi local și în restul țării.

Codul galben vizează judeţele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Citește și: Prognoza meteo 12 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Cea de-a doua avertizare de Cod Galben intră în vigoare la ora 22 a zilei de 11 februarie 2024 și este valabilă până pe 12 februarie, la ora 18:00. Astfel, potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h. Sunt vizate judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

Citește și: Temperaturi anormale în România! Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni potrivit ANM

În București, duminică, 11 februarie 2024, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla în general moderat (viteze de 35...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 20...21 de grade, iar cea minimă de 9...11 grade.

Luni, în Capitală vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35...40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.

Prognoza meteo 12 februarie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Dacă mai păstrezi această monedă veche în casă ai mari șanse să te îmbogățești. Pe ce sumă a ajuns să se vândă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x