Antena Căutare

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prognoza meteo pentru 5 august-2 septembrie 2024. Vești utile pentru cei cu concedii

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o prognoză meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Descoperă cum va fi vremea în perioada 5 august-2 septembrie 2024.

Galerie
Descoperă prognoza meteo detaliată pentru 5 august-2 septembrie 2024 | sursa foto: Shutterstock

Descoperă în rândurile de mai jos cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni și care este prognoza meteo pentru perioada 5 august-2 septembrie 2024.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o prognoză meteo detaliată pentru următoarele săptămâni și veștile sunt importante mai ales pentru românii care și-au planificat concedii, vacanțe sau excursii.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prognoza meteo pentru perioada 5 august-2 septembrie 2024

Descoperă în rândurile de mai jos cum va fi vremea pe județe până pe 2 septembrie 2024. Apoi, în rânduril de mai jos, vei vedea prognoza completă pentru următoarele 4 săptămâni, de la 5 august 2024 și până la data de 2 septembrie 2024.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo în săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Prognoza meteo în săptămâna 12.08.2024 – 19.08.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 19.08.2024 – 26.08.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo în săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo 5 august-11 august în BANAT

Caracteristică va fi o medie a temperaturilor maxime de 35...36 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 18 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată pe 5 august 2024.

Prognoza meteo 5 august-11 august în CRIȘANA

Pe 5 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va produce o răcorire, până la o medie a maximelor termice de 31..32 de grade, însă ulterior vremea va deveni din nou caniculară cu valori în jurul a 35 de grade. Temperaturile minime sunt estimate valori în jurul a 18 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată pe 5 august.

Prognoza meteo 5 august-11 august în TRANSILVANIA

O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce pe 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 32...33 de grade. Temperaturile minime sunt estimate valori medii de 14...15 grade. Probabilitate pentru ploi pe arii mai extinse va fi mai ridicată în zilele 5 și 6 august.

Prognoza meteo 5 august-11 august în MARAMUREȘ

O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce pe 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior caracteristice vor fi maximele termice de 32...33 de grade. Temperaturile minime vor fi de 16 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în 5 și 6 august. Sunt posibile ploi și spre finalul primei decade din august, dar pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo 5 august-11 august în MOLDOVA

O scădere a valorilor de temperatură maxime se va produce și în această regiune în 5 august, până spre valori de 30 de grade, însă ulterior, caracteristice vor fi maximele termice de 33...34 de grade. Scăderea de temperatură se va resimți și în privința minimelor în primele nopți, cu valori de 18 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în 5 august. Averse în timpul după-amiezelor sunt posibile și după data de 6 august

Prognoza meteo 5 august-11 august în DOBROGEA

Prima decadă a lunii august va aduce o vreme călduroasă, media zilnică a temperaturilor maxime urmând să crească ușor și treptat de la 32...33 de grade, până spre 34 de grade. În general, temperaturile minime se vor menține peste 20 de grade. Regimul pluviometric va fi deficitar. Sunt posibile ploi, pe arii restrânse, în jurul datei de 6 august.

Prognoza meteo 5 august-11 august în MUNTENIA

În această regiune vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a intervalului, caracteristice fiind valorile termice maxime în general cuprinse între 34 și 38 de grade. Pentru prima decadă a lunii august caracteristice vor fi valorile minime de 19 grade. Sunt prognozate averse locale în zilele de 5 și 6 august.

Prognoza meteo 5 august-11 august în OLTENIA

Vremea caniculară va persista în cea mai mare parte a intervalului și în această regiune, cu o medie a temperaturilor maxime în general cuprinsă între 35 și 38 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 19 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată doar în perioada 5 - 7 august 2024.

Prognoza meteo 5 august-11 august LA MUNTE

Pe 5 august, pe fondul accentuării instabilității atmosferice se va produce o scădere ușoară, până la o medie a maximelor termice de 20...21 de grade, însă ulterior tendința va fi de creștere la valori în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime sunt estimate valori cuprinse între 12 și 14 grade. Averse pe arii restrânse se vor semnala în zilele de 5 și 6 august.

Alertă meteo! Este Cod galben și portocaliu în numeroase județe ale țării! Ce temperaturi se vor înregistra... Prognoza meteo 6 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x