Antena Căutare

Cum va fi vremea până la jumătatea lunii august. Cea mai recentă prognoză a meteorologilor. Regiunea care nu scapă de caniculă

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru perioada 17 iulie 2023 - 14 august 2023. Regiunea sudică a țării nu scapă de temperaturile ridicate.

Colaj cu vreme caniculară Galerie
Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 17 iulie - 14 august 2023 | Shutterstock

„Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu mult timp înainte”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Meteorologii anunță perioade cu temperaturi ridicate atât la finalul lunii iulie, cât și la începutul și jumătatea lui august.

Prognoza meteo pentru săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

Pentru a treia săptămână a lunii Iulie meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de cât ar fi normal pentru țara noastră ăn această periodă.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de disconfort termic ridicat, caniculă și val de căldură în mai multe orașe. Zonele afectate

Prognoza meteo pentru săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023

Căldurile se mai domolesc în mare parte din țară spre finalul „lunii lui cuptor”, când temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale acestei perioade. Totuși, sudul țării va fi vizat în continuare de temperaturi sufocante.

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sudvestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Cum recunoști primele simptome ale insolației. Ce metode de prevenție poți folosi

Prognoza meteo pentru săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

Sudul țării va fi vizat de temperaturi caniculare și la începutul lunii august 2023.

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 07.08.2023 – 14.08.2023

Și a doua săptămână din august 2023 stă sub semnul temperaturilor ridicate în regiunie sudice. În restul regiunilor temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale acestei perioade.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări”, au anunțat meteorologii pentru săptămâna 7 august-14 august.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Alertă ANM! Cod galben de disconfort termic ridicat, caniculă și val de căldură în mai multe orașe. Zonele afectate... Prognoza meteo 15 iulie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x