Antena Căutare

Vremea a luat-o razna în România. Zona în care s-au înregistrat minus 69 de grade, din cauza rafalelor de vânt: ”A fost frig ca la Polul Nord!”

Iarna a pus stăpânire pe România, iar primul episod de viscol a adus, într-o zonă din țară temperaturi de minus 69 de grade. 

Vremea a luat-o razna în România. Zona în care s-au înregistrat minus 69 de grade, din cauza rafalelor de vânt: ”A fost frig ca la Polul Nord!”
Vremea a luat-o razna în România. Zona în care s-au înregistrat minus 69 de grade, din cauza rafalelor de vânt: ”A fost frig ca la Polul Nord!”

Conform Meteo BN, în noaptea de miercuri spre joi, în Munții Călimani s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute din cauza rafalelor de vânt care au atins chiar și 125 km/h. Mai exact, valorile din termometre au scăzut până la minus 69 de grade, iar explicația dată de experți este foarte simplă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Termometrul din adapostul meteo va înregistra temperatura reală a aerului, în mişcare sau nu, pe vânt sau fără. Indicele de răcire (IR) reprezintă o masură a temperaturii resimţite şi depinde de temperatura aerului şi de viteza vântului. Astfel, vântul nu influenţează temperatura măsurată de termometru, dar cu cât creşte în intensitate, cu atât IR-ul va scădea percepţia de frig va fi mai accentuată”, au explicat cei de la Meteo BN.

Articolul continuă după reclamă

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit. Zonele în care meteorologii anunță vreme rea până sâmbătă noapte

Parcul Naţional Călimani este o arie protejată de interes naţional, situat în partea central-nordică a României, care se întinde în partea nord-estică a judeţului Mureş (pe teritoriile administrative ale comunelor Lunca Bradului, Răstoliţa şi Stînceni); cea sud-vestică a judeţului Suceava (pe teritoriile comunelor Dorna Candrenilor, Panaci, Poiana Stampei şi Şaru Dornei şi al oraşului Vatra Dornei); cea nord-vestică a judeţului Harghita (pe teritoriul comunei Bilbor şi al oraşului Topliţa); şi cea sud-estică a judeţului Bistriţa-Năsăud, pe teritoriul administrativ al comunei Bistriţa Bârgăului, potrivit Adevărul.ro.

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit. Zonele în care meteorologii anunță vreme rea până sâmbătă noapte ... Vremea se înrăutățește de la o oră la alta. ANM a actualizat prognoza: Ger în timpul nopții și vânt puternic pe zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x