Antena Căutare

Vlad Coneschi, copilul minune al roboticii. 70 de medalii de aur, invenţii de top, maşinării împotriva infractorilor şi teroriştilor. La doar 13 ani, i-a dat gata pe juraţi

Vlad Coneschi are 13 ani şi este din Slatina. În această seară, s-a hotărât să vină pe scena Next Star pentru a le arăta juraţilor ultima sa creaţie: un robot care rezolvă cubul Rubik.

Vlad Coneschi are 13 ani şi este din Slatina. În această seară, s-a hotărât să vină pe scena Next Star pentru a le arăta juraţilor ultima sa creaţie: un robot care rezolvă cubul Rubik.

Vlăduț este multipremiat la concursuri de matematică şi informatică şi deţinător a 90 de medalii, dintre care 70 de aur, la concursuri de gen. Luna viitoare, el va pleca în India, să reprezinte România la Olimpiada internaţională de robotică.

De asemena, pe lângă ultima sa invenţie - robotul care rezolva cubul Rubik – puştiul şi-a adus şi colecţiile de roboţi din Star Wars şi maşinării împotriva infractorilor şi teroriştilor construite de el.

Deşi mulţi şi-l imaginează doar în faţa computerului, Vladut mărturiseşte că este un copil normal căruia îi plac foarte mult sporturile extreme. Face scufundări, se dă pe tiroliana şi cu skijet-ul şi are centură neagră la tae kwon do.

La doar 13 ani a pus la punct un soft şi un mecanism care reuşeşte să rezolve cubul Rubik, deşi nu urmează vreun curs de specialitate. A învăţat totul de pe Internet. Da, da!

Juraţii au rămas fără cuvinte, văzând o asemenea performanţă. “Băi, eşti fenomen!”, a fost reacţia Alinei Eremia, absolut fascinate de treabă excelentă pe care puştiul a reuşit să o facă.

“Eu nu aş putea să rezolv cubul ăla Rubik nici cu mâinile. El a reuşit să facă un roboţel care să-l rezolve”, a mărturisit Dorian Popa.

Cele trei steluţe verzi au venit “în cor”, aşa cum era normal! În faţa unor asemenea realizări, nu putem decât să ne plecăm. Bravo, Vladut! Bravo, micule geniu!

Dacă ți-a plăcut, votează și tu concurentul printr-un SMS la 1272 (cost 0.6 Euro tva inclus) cu textul „VLAD”, ca să ajungă în finala de popularitate. Câștigătorul va fi anunțat la „Neatza cu Răzvan și Dani”.

“Are nouă ani şi plângea microfonul ăla. Mi-ai făcut pielea de găină”. Micuţa Cristina Apostolache şi-a pus tot sufletul... “Eşti unul dintre cei mai talentaţi copii”. Parascheva Pintili, interpretarea cristialină care a adus emoţie în platoul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x