Antena Căutare

Trupa de hipoacuzici: cei care "trec" muzica prin ochi

Au deficiente de auz, dar asta nu insemna ca nu stiu sa simta, sa traiasca si sa danseze. Mai ales sa danseze. Nu cer favoruri, din contra, vor sa fie considerati "oameni normali". E cea mai mare bucurie a lor!!!

Au deficiente de auz, dar asta nu insemna ca nu stiu sa simta, sa traiasca si sa danseze. Mai ales sa danseze. Nu cer favoruri, din contra, vor sa fie considerati "oameni normali". E cea mai mare bucurie a lor!!!

Hei, tu, cel care citesti aceste randuri! Da! Tu, si tu, si tu! Tu, cel care ai trait epoca disco si ai putut simti pasul de la mono la stereo. Da, tu cel care te-ai jucat, macar o singura data, la egalizatorul de la telefonul mobil! Si tu, domnisoara, da, tu, cea care ai simtit fluturi in stomac pe Whitney, pe Michael, pe Depeche sau pe Roxette. Ei, bine, ei nu cunosc toate astea! Nu aud muzica. Nu pot urca basii, nu pot cobori inaltele. Sunt copii cu deficiente de auz. Hipoacuzici, cum ii catalogheaza DEX-ul. Nu plang si nu se plang! Din contra, vor sa fie tratati la fel si s-ar bucura enorm ca lumea sa-i considere "normali". Pentru ca asta si sunt.

Proful e cu ei. Un om dedicat suta la suta. Sunt opt. Trei mai aud cate ceva, ceilalti, nu. Nimic. Tin tempoul vizual, se misca pe ritmul vibratiilor produse boxele asezate sol. Danseaza de mici. Stau, impreuna, la Liceul pentru cei cu deficiente de auz din Cluj. Formeaza o familie. Copiaza antrenorul, dar e mai dificil cand pierd ritmul, pentru ca nu aud "ceva" dupa care sa se ghideze. Dar dansul este peste auz. Sunt efervescenti, se misca bine pe street dance. Surad non stop, pentru ca viate le e frumoasa. Mult mai frumoasa decat a noastra, a celor cu timpan, scarita si nicovala. Monica nu mai respira. Bendeac, da, da, Bendeac, tipul acela volubil, e surprins in momentul in care buzele ii tasteaza un "Doamne, Dumnezeule"...Pe chipul lui CRBL se vad emotiile. Monica le spune ca e onorata ca i-a cunoscut. CRBL, omul care vorbeste mai mult decat Florin Piersic si Iliuta Dobre la un loc, e mut! Iar Bendeac, cel cu vorbele mereu la el, zice doar atat: "Singurul omagiu pe care vi l-as putea aduce ar fi sa tac!" Genial! Genial si trei stelute! Toate de culoarea aurului...

,

Tatiana + Adrian = Salsa = Love... Uite ce i-a prezis o “ursitoare” lui Mihai Bendeac!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Citește și
x