Antena Căutare

Bucatarul care a gatit pentru Armani, la “Top Chef”: “Gatitul pentru mine este o arta”

Noul sezon al celui mai savuros concurs culinar, “Top Chef”, va incepe luni, 21 octombrie, de la ora 20:30, la Antena 1. Concurentii din acest an au povesti pe masura experientelor gastronomice traite in cele mai luxoase si bine cotate restaurante din lume.

Noul sezon al celui mai savuros concurs culinar, “Top Chef”, va incepe luni, 21 octombrie, de la ora 20:30, la Antena 1. Concurentii din acest an au povesti pe masura experientelor gastronomice traite in cele mai luxoase si bine cotate restaurante din lume.

Pasiunea pentru gatit i-a determinat pe concurenti sa-si paraseasca tara, prietenii si familia, pentru a-si indeplini visul de a gati in cele mai bune restaurante cu stele Michelin. Unul dintre ei este Alexandru Iacob care la numai 20 de ani a plecat in tari precum Austria, Germania si Spania ca sa invete cele mai iscusite trucuri in bucatarie de la cei mai buni chefi din lume, Paco Morales, Luis Andoni si Adrian Feran, chefi la restaurante aflate in top 10 al celor mai bine cotate din lume.

Dragostea concurentului fata de arta culinara are un inceput cel putin inedit. La varsta adolescentei, Alexandru Iacob a jucat intr-un spot publicitar al unui bistro din Iasi, orasul sau natal, urmand ca la scurt timp sa ajunga chef bucatar al restaurantului.

La 26 de ani, Alexandru Iacob se declara un pasionat al bucatariei avangardiste, pentru ca aceasta ii ofera sansa sa se joace cu ingredientele si sa le prezinte intr-o forma nonconformista: “Bucataria avangardista imi pune imaginatia la contributie, necesita multa atentie si se bazeaza mult pe detalii. Este arta pura si asta ma face sa traiesc si sa iubesc bucataria.”

In restaurantele in care a gatit nu e cunoscut doar ca un simplu bucatar, ci ca bucatarul-artist, pentru ca placerea in a prezenta mancarea intr-un mod spectaculos si-a pus amprenta de fiecare data: “Nu stiu niciodata cum va arata in farfurie mancarea pe care o prepar. Lucrez la aspect pana in ultimul moment. Asta nu inseamna ca las gustul pe locul doi, nicidecum, gatitul pentru mine este o arta.” Printre personalitatile pentru care a gatit se numara detinatorii brand-ului de masini BMW, Armani si cativa membrii ai circului “Cirque du Soleil”.

„Top Chef” va incepe luni, 21 octombrie, la ora 20:30, la Antena 1, si le readuce telespectatorilor in aceasta toamna cel mai sofisticat si rafinat format de cooking din lume ce pune pe muchie de cutit abilitatile a 24 dintre cei mai buni bucatari din Romania.

Cea mai savuroasa competitie culinara va propune ceva inedit! Cele mai scumpe alimente din lume... Invata ce alimente sa consumi in sezonul rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x