Antena Căutare

Desertul Top Chef: Castigatorul este Giovanni Piselli

Castigatorul primei editii Top Chef din Romania este Giovanni Piselli. Cursa a fost lunga iar ultima proba - decisiva!

Desertul Top Chef: Castigatorul este Giovanni Piselli Galerie
Castigatorul Top Chef: Giovanni Piselli
Castigatorul primei editii Top Chef din Romania este Giovanni Piselli. Cursa a fost lunga iar ultima proba - decisiva!
Desertul e cel care incheie perfect o masa deosebita. Gustul, masura, aspectul, sunt cuvinte-cheie pentru cei trei jurati.
Articolul continuă după reclamă
„Giovannii este un Chef, un bucatar creativ. Iese din tot ce inseamna comun. Reinventeaza lucrurile. In momentul in care pregateste ceva, cu siguranta vrea sa surprinda” e parerea lui Tudor Constantinescu.

Giovanni merge pe ciocolata, Nico pe inghetata.
Ultima degustare din aceatsa Gala Finala, ultima degustare din acest prim sezon si ultimul vot - cel mai important de altfel.
Nico Lontras prezinta la desert Macarons cu ganache de ciocolata si menta si Capsuna umpluta cu crema de branza, inghetata de banane si curry.

„Mi-as dori sa regasesc acest desert in cat mai multe restaurante din Romania. Textura, compozitie, temperatura, inghetata, fructe proaspete, partea crocanta. Exceptional!
A reusit sa creeze o compozitie fabuloasa. Este foarte greu sa faci o gelatina pe baza de vin. Este imposibil, practic. Deci este o tehnica fenomenala sa poti sa reusesti asa ceva.

Foarte indraznet ce ai creat tu aici. Bravo! Totusi macarons intr-un desert, intr-un timp atat de scurt nu cred ca afost alegerea cea mai buna in farfuria ta. Oricum, mi-a placut ce am vazut asta seara.” e parerea lui Tudor Constantinescu.

„Nico, cum a zis Chef Tudor, prezentarea mica, frumoasa, imi place cum ai gandit. Este balans. Imi place jeleul, cu vinul demi-sec, foarte bun. Inghetata, banane, curry, extraordinar. Macarons-ul din pacate nu ai reusit.” spune Chef Hadad.

„Toata lumea ti-a laudat mult inghetata. Wow! E senzationala! Mama, e fantastic. Esti constient ca macarons-ul nu ti-a reusit deloc. Nu isi are locul aici. Pacat.” ii spune Nicolai Tand.
Giovanni Piselli vine in fata juratilor cu o Trilogie de ciocolata: Moelleux de ciocolata alba, Tarteleta cu ganache de ciocolata si in interior crema de caramel, nuca si migdale caramelizate si Mousse de ciocolata alba si inghetata de ciocolata cu lapte.

Cornelia Ghisoi ii gusta din preparate: „Reusita tarta, reusit acest mousse, ai si elemente senzoriale, inghetata s-a topit. Poate ar mai fi trebuit ceva fructe.”
„Giovanni Piselli? Vrei sa impresionezi? Chocolat se moi! Imi place ce-ai facut aici, n-arata rau. Bravo!” e parerea lui Tudor Constantinescu.
„Gustul este bun. Mai trebuia putin piper zdrobit sau coaja de ciocolata. Dar totusi, felicitari!” spune lui Chef Hadad.
„Foarte fain ca ai laes sa faci numai ciocolata. Dar si riscant in acelasi timp. Numai ciocolata? Imi place ciocolata. E afrodiziaca, dar nu crezi ca-i prea mult? Pentru mine e foarte buna, foarte gustoasa, dar un pic prea multa ciocolata totusi.” spune Nicolai Tand.
Cei trei jurati si cei trei invitati se strang in jurul celor doua farfurii pentru a vota desertul cel mai bun. Aceasta alegere va desemna castigatorul.

Nico Lontras e fata in fata cu Giovanni Piselli. Lui Giovanni Piselli nu i-a luat mult timp sa isi dea seama ca Nico Lontras este foarte bun. Inca de la prima emisiune l-a vrut in echipa lui si nu l-a dezamagit. L-a urmat pana in finala.
„Imi pare rau ca am intrat in finala cu Nico Lontras pentru un singur motiv, pentru ca acum... ne luptam!” spune Piselli.

Desertul face diferenta. Votul juriului este decisiv.
„Este prima data cand urasc sa fiu in locul juriului. Sincer. Mi se ridica pielea ca pe gaina pentru ca am in fata mea doi bucatari care ne-au impresionat pe parcursul acestei emisiuni, in finala au demonstrat ca sunt foarte buni si ca merita sa fie aici si mi-e foarte greu sa aleg Top Chef-ul Romaniei. Votul meu este pentru... Nico Lontras” spune Nicolai Tand.
„Ma aflu aici, in fata voastra, dupa parerea mea doi romani. Unul: jumatate de viata in Romania, jumatate in Europa. Celalalt, jumatate din viata in Italia, jumatate din viata in Romania. Sunt mandru sa vad atata valoare in aceasta tara si ma bucur sa pot juriza astazi. Nu este usor, este foarte greu sa aleg intre voi. Votul meu in aceasta seara este pentru... Giovanni Piselli” sunt cuvintele lui Tudor Constantinescu.
„Primul Top Chef al Romaniei este ... Giovanni Piselli!” vin sa decida cuvintele lui Joseph Hadad.

„Finala a fost buna. Eu sunt foarte impacat, sunt foarte multumit. Ma bucur pentru Giovanni ca a castigat, a meritat sa castige, e un bucatar extraordinar. Le multumesc tuturor ca au fost cu mine, ca m-au sustinut, ca au avut grija de mine, aici, la Top Chef, ca mi-am facut din nou prietenii in Romania. Mergem inainte. E doar un concurs.” spune Nico Lontras.
„Nu m-am gandit ca voi pleca acasa cu titlul Top Chef. Am venit aici cu ceva in cap, l-am facut si am fost apreciat.
Cred ca il pun pe perete, o sa-l pastrez toata viata! Nu voi uita niciodata experienta asta.” spune Giovanni Piselli.

Felul principal ii aduce pe bucatari la egalitate... Cele mai amuzante momente Top Chef...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Citește și
x