Antena Căutare

Europa are propriul berar șef. O româncă este specialistă în bere

Monica Mândruţiu, specialista care a adus României o medalie de aur la “Olimpiada berii” din 2008, a devenit “Brewing Lead” pe Europa al SABMiller

Monica Mândruţiu, specialista care a adus României o medalie de aur la “Olimpiada berii” din 2008, a devenit “Brewing Lead” pe Europa al SABMiller.

Funcţia sa presupune coordonarea şi îmbunătăţirea producţiei de bere în 17 fabrici din 8 ţări europene. Clujeanca are studii în domeniu, fiind expertă în biochimie, microbiologie, degustătoare de bere recunoscută pe patru continente şi lăudându-se cu un MBA în Anglia.

Specialista povestește într-un interviu acordat Adevarul.ro ce presupune munca sa: „Ingredientele, atât în cazul berii, cât şi al vinului, au caracteristici diferite de la an la an. Producătorii de vin pun mustul de struguri în butoi şi aşteaptă să vadă ce a ieşit. Dacă gustul diferă de la un an la altul nu este o problemă în cazul vinului, însă provocarea berarului este să aleagă ingredientele şi parametrii de producţie astfel încât gustul să se păstreze acelaşi de la an, la an. Este un proces foarte complex, o îmbinare între ştiinţă şi artă. Nu există monotonie, ai tot timpul oportunitatea de a face ceva special”.

Mândruţiu explică secretul obținerii unei beri demnă de olimpiadă: ”Fiecare stil de bere are ceva specific, unele beri sunt amare, unele mai dulci, unele mai pline, altele mai light, fiecare stil cu atributele lui. Ca să obţină o bere bună berarul trebuie să cunoască foarte bine insusirile senzoriale al stilului de bere pe care o face. Apoi, trebuie să selecteze ingredientele potrivite, pentru că sunt foarte multe varietăţi de orz din care se face malţul, de asemenea sunt foarte multe varietăţi de hamei şi tulpini de drojdie; se pot folosi si alte cereale, mălai sau orez,cum fac japonezii. Berarul trebuie să aleagă cele mai bune ingrediente pentru a obtine armonia deplină a stilul de bere respectiv”.

Sursă: Adevarul.ro

Alexandru Iacob și Istvan Veres au gătit pentru concurenții de la X Factor... O idee ingenioasă pentru decojit portocalele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x