Antena Căutare

Istoria cocktail-urilor! Cum s-au “nascut” cele mai celebre bauturi

Gin, brandy, suc de lamaie, whisky. Suntcateva ingrediente cu ajutorul carora se pregatesc cele mai sofisticate bauturi care iti rasfata papilele gustative in orice sezon. Descoperiti originile cocktail-urilor preferate.

Manhattan

Cand Samuel Jones a fost ales primar al orasului New York, Jeanette Churchill, mama viitorului prim ministru englezWinston Churchill, a organizat o petrecere in cinstea noului edil, in clubul Manhattan. Atunci a fost creat un cocktail ce continea whisky si vermut, botezat dup anumele localului in care avea loc agapa.

Cuba Libre

Delicioasa bautura a fost creata in 1900, cand Statele Unite ale Americii a castiga trazboiul impotriva Spaniei, pentru a elibera Cuba. Atunci, americanii au imprumutat aceasta reteta, denumind-o simplu “rom si cola”, insa cubanezii i-au dat numele de “Cuba libre”.

Bloody Mary

Legenda spune ca faimosul cocktail ar fi fost inventat de comediantul George Jessel, in 1939, in onoarea sangelui varsat de protestantii pe care ii persecuta Regina Maria I.

Mojito

A fost creat in secolul al XVI-lea, fiind introdus in Cuba de catre Richard Drake.Reteta originala continea brandy, zahar, menta si lamaie.

Tom Collins

La finalul secolului al XIX-lea, barmanul John Collins a facut un experiment cu zahar, suc de lamaie si gin, creand o bautura pe care nu stia cum sa o numeasca. Ulterior, a botezat-o “Tom Collins”, o combinatie intre brandul favorit de gin si numele lui.



FOTO! Cele mai ciudate restaurante din lume... Briosele, un desert cu personalitate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x