Antena Căutare

Istoria tortului aniversar! Cum a aparut cea mai iubita prajitura

Daca acum ni se pare ceva normal ca la fiecare aniversare sau petrecere sa avem un tort cu lumanari, trebuie sa stiti ca lucrurile nu au stat mereu asa.

Daca acum ni se pare ceva normal ca la fiecare aniversare sau petrecere sa avem un tort cu lumanari, trebuie sa stiti ca lucrurile nu au stat mereu asa.

Traditia prajiturilor de sarbatoare in forma rotunda are radacini in Grecia antica, unde se pregateau ca ofrande aduse zeitei Artemis. In urma cu mii de ani, erau crescute cu drojdie, indulcite cu miere si umplute cu nuci. Sa nu uitam de lumanarile frumos colorate care erau asezate pe torturi tocmai pentru a straluci la fel de tare ca Luna.

Cei care au imbunatatit aceasta traditie sunt nemtii care celebrau zilele de nastere sub numele de Kinderfest.
Astfel, in secolul al XVII-lea torturile au devenit mai elaborate, fiind compuse din straturi multiple de blat si crema. De asemenea, trebuie sa stiti ca notiunea lumanarilor care reprezinta varsta celui sarbatorit a aparut undeva in anul 1746, la balul aniversar al unui conte neamt. In varful tortului gigant a fost pusa o singura lumanare, iar pe restul tortului a fost asezat un numar de lumanari egal cu varsta contelui.

Revolutia Industriala a adus o mare schimbare: daca pana atunci, aceste prajituri erau facute doar in bucatariile nobilimii si a regilor, odata cu imbunatatirea tehnicilor de productie, ele au devenit accesibile si maselor.

Urarea de “La multi ani”
(Happy Birthday) scrisa pe tort a venit abia la inceputul secolului al XX-lea, cand melodia “Happy Birthday to You,” a devenit cunoscuta.

De aici, totul e istorie...

Cele mai moderne restaurante din lume... Humus de dovleac si harissa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x