2021 Antena1 Regulamentul de participare la emisiunea Mireasa - sezonul 3

Participarea la concurs atrage acceptarea implicita, neconditionata si fara rezerve de catre participanti a prezentului regulament, considerandu-se drept reale, corecte si complete toate declaratiile, garantiile si datele furnizate de participanti conform prezentului regulament.

 1. Prezentarea generala a emisiunii –concurs
 • Emisiunea concurs cu titlul “Mireasa” (denumita in continuare “Emisiune concurs” ori “Program tv”, este realizata si difuzata de societatea « Antena TV Group S.A » (denumita in continuare “Producator” sau “Beneficiar”). Emisiunea concurs va fi produsa pe teritoriul Romaniei.

 

 • Prevederile prezentului regulament sunt valabile si pe deplin aplicabile indiferent de denumirea finala pe care o va avea Emisiunea.

 

 • Emisiunea va fi realizata in modalitatea reality show, Producatorul avand posibilitatea de a realiza inregistrari 24 de ore din 24.

 

•             Participantii vor fi selectati exclusiv de catre Producator pentru a participa in calitate de Concurenti in Emisiune, fara a fi necesar ca Producatorul sa-si motiveze decizia de selectare sau de respingere a oricarui participant in cadrul procesului de selectie in vederea participarii la Emisiune.

 

 • Emisiunea concurs va fi difuzata prin intermediul postului de televiziune “ANTENA 1” (difuzare primara si secundara, inclusiv reluari). Producatorul poate decide daca difuzarile ulterioare si/sau reluarile sa se realizeze prin intermediul altor posturi de televiziune detinute de Producator.

 

•             Concursul este programat sa se deruleze pe o perioada aproximativa de 17-19 saptamani, cu posibilitatea de suspendare in situatia in care contextul social, masurile luate de autoritati ori situatiile de forta majora o vor impune, urmand ca Producatorul sa comunice participantilor, la momentul cand va fi posibila reluarea filmarilor, noul program de filmari. 

 

•             Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari si/sau completari scenariului, regiei, regulamentului de concurs si a oricaror altor elemente ale Emisiunii concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta Emisiune concurs, cu informarea Concurentilor.

 

 • Regulile din prezentul regulament vor fi obligatorii pentru toti Concurentii care participa la Emisiunea-concurs. Prezenţa si participarea la Emisiunea concurs este obligatorie din momentul semnarii Contractului de concurent si, implicit, a regulamentului.
 • Decizia Producătorului cu privire la orice dispută care decurge din derularea concursului, conduita Concurentilor, desemnarea castigatorilor, continutul si desfasurarea probelor/jocurilor, acordarea premiilor etc. ori cu privire la interpretarea si aplicarea prevederilor prezentului Regulament, oricand pe parcursul derularii Emisiunii concurs, va fi definitivă şi obligatorie pentru toti Concurentii.

 

 1. Mecanismul de concurs

 

“Mireasa” este un concurs reality-show matrimonial. Premiul cel mare poate fi castigat doar de cuplul care se va casatori in cadrul emisiunii sau daca nu exista un cuplu care sa se casatoreasca, telespectatorii isi voteaza fata si baiatul favorit, iar acestia pot deveni castigatorii Emisiunii.

Pe parcursul sezonului pot aparea si alte premii importante pentru concurenti si/sau telespectatori.

Telespectatorii isi voteaza favoritii in fiecare saptamana. Votul lor este important fiindca pot salva concurentele sau concurentii de la eliminare sau pot decide castigatorii emisiunii.

In fiecare saptamana cate o concurenta sau concurent poate parasi casa “Mireasa”. Concurentii pot fi eliminati prin votul celorlalti concurenti si cu ajutorul votului publicului.

Numarul concurentilor poate varia in timpul unui sezon.

Concurentii locuiesc in casa “Mireasa” si o parasesc doar cu acordul echipei de productie sau in situatiile comunicate de Producator. Nu au voie sa depasasca perimetrul stabilit.

Concurentii pot fi eliminati in cazul incalcarii Regulamentului, a regulilor casei sau a contractului semnat.

Concurentii sunt obligati sa respecte regulile de vot si sa isi sustina punctul de vedere in fata celorlalti concurenti sau in fata hostului emisiunii.

Violenta sub orice forma este interzisa.

Concurentii nu au voie sa foloseasca expresii sau cuvinte licentioase.

Concurentii nu au voie sa foloseasca sau sa aduca in casa niciun sistem electronic de comunicare cu exteriorul (ceas, telefon, tableta sau laptop etc.).

Legatura cu familiile concurentilor va fi tinuta de catre membrii echipei de productie.

Concurentii au obligatia sa isi dea concursul si sa incerce sa participe la toate activitatile casei.

Concurentii nu au voie sa atinga niciun echipament tehnic si nu au voie sa interactioneze cu nicio persoana din afara casei. De asemenea nu au voie sa accepte favoruri din exterior.

       In Finala intra cuplurile care isi exprima intentia de a se casatori in cadrul Emisiunii. In acest sens, familiile acestora vor comunica Producatorului certificatele de nastere si toate documentele necesare in vederea depunerii cererilor de casatorie la Compartimentul de Starea civila in cadrul Primariei Orasului Buftea. Cuplurile vor depune personal actele in vederea incheierii casatoriei la Primaria Orasului Buftea, in termenul prevazut de lege si vor accepta efectuarea analizelor medicale in vederea eliberarii certificatelor medicale prenuptiale.

In cadrul Finalei, dupa ce se va da stop vot si liniile de vot prin sms se vor opri, se va prezenta clasamentul cu numarul de voturi primite prin sms de la telespectatori pentru fiecare din cuplurile formate.

Cuplul clasat pe primul loc, avand cele mai multe sms-uri primite de la telespectatori, va putea fi declarat castigator al concursului si al premiului in valoare totala bruta de 40.000 (patruzecidemii) euro, cu conditia oficierii casatoriei in cadrul emisiunii, in direct. Casatoria va fi oficiata de catre Primarul Orasului Buftea.

Dupa oficierea casatoriei in cadrul emisiunii, in direct, cuplul respectiv va fi desemnat castigator. Inmanarea premiului in valoare totala bruta de 40.000 (patruzecidemii) euro se va face in termenul prevazut in prezentul Regulament, de maxim 90 de zile de la data difuzarii Finalei.  Inmanarea premiului se va face in baza si cu conditia prezentarii in original a certificatului de casatorie, ca dovada a faptului ca cei doi sunt in continuare casatoriti.

In situatia in care cuplul situat pe primul loc, cu cele mai multe  sms-uri primite de la telespectatori, refuza oficierea casatoriei sau aceasta nu poate avea loc din orice alt motiv, cuplul situat in clasament pe locul urmator, devine castigator, cu conditia  oficierii casatoriei in cadrul emisiunii in direct, castigand un premiu total brut in valoare de 20.000 (douazecidemii) euro.

Pentru oricare din premiile mentionate mai sus, sunt valabile  aceleasi conditii, respectiv oficierea casatoriei in direct si prezentarea la data inmanarii premiului a certificatului de casatorie in original.

Toate premiile mentionate se impart in mod egal intre cei doi parteneri de cuplu, fiecare primind jumatate din valoarea premiului acordat.

In cazul in care, la data imanarii premiului, castigatorii nu prezinta certificatul de casatorie in original pentru a face dovada ca sunt casatoriti, premiul se anuleaza si nu va fi acordat nimanui.

Pentru evitrea oricarui dubiu, Conurentii finalisti vor realiza si vor transmite, la solicitarea Organizatorului, in scopul prezentarii in Emisiune si in toate mediile de comunicare a continutului Emisiunii, materiale audio-video si foto inregistrate sau realizate de acestia dupa incheierea Emisiunii pentru a reflecta viata de cuplu sau momentele traite impreuna pe o durata totala de 6 luni de la data difuzarii ultimei editii a Emisiunii in care au participat, dar nu mai putin de un material pe saptamana, in prima luna si un material pe luna, pentru lunile urmatoare.

Daca niciunul din cuplurile formate in casa Mireasa nu se casatoreste, telespectatorii isi voteaza fata si baiatul favorit. Cei doi favoriti ai saptamanii finale castiga fiecare cate un premiu in valoare de 10.000  (zecemii) de euro brut.

 • Premiile pot fi acordate de catre Antena Tv Group S.A.  sau de catre un sponsor, sau partial de Antena Tv Group S.A.  si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena Tv Group S.A. Premiile obtinute de castigatori vor fi acordate in bani si/sau produse, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre premiile acordate in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Antena Tv Group S.A. Premiile obtinute de concurentii castigatori vor fi inmanate de catre Antena Tv Group [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiile, acestea vor fi inmanate de Antena TV Group impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 90 (nouazeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (Finala) a emisiunii-concurs in care Concurentii au participat si castigat.  Premiul castigat de cuplul care se va casatori in cadrul Emisiunii va fi impartit in mod egal celor doi membri ai cuplului castigator, fiecare dintre acestia putand primi sume de bani si / sau produse astfel incat valoarea premiilor acordate fiecarui membru sa fie echivalenta, iar valoarea totala acordata sa fie egala cu valoarea totala bruta mentionata mai sus.

 •            Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentului, astfel impozitul pentru premii, atat in bani cat si in produse, va fi retinut de catre «Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului/concurentilor castigatori. In acest sens, in cazul in care Concurentul castiga/dobandeste un premiu in produse, plata in bani a impozitului corespunzator produsului castigat se va face de Concurent catre Beneficiar intr-un termen de 30(treizeci) zile de la data difuzarii emisiunii in care Concurentul a castigat/dobandit premiul respectiv in produse (nedepunerea impozitului aferent premiului in termenul anterior mentionat  va conduce automat la pierderea premiului). Cuantumul impozitului aferent premiului in produse va fi comunicat in scris de catre Producator si/sau Beneficiar Concurentului in termen de 10(zece) zile de la data difuzarii Finalei.

•             Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

 

Capitolul II. Participarea la emisiunea concurs:

1. Pe parcursul derularii Emisiunii-concurs Producatorul va impune anumite limitari sau restrictii in ceea ce priveste posibilitatea Concurentilor de a comunica cu familia, prietenii, rudele, colegii de serviciu, angajatorii, cunostinte si orice alte persoane. De exemplu Producatorul poate decide ca pe perioada derularii concursului, Concurentii nu pot comunica cu altcineva in afara de Producator, cu exceptia situatiei in care Producatorul va decide in alt fel. Interdictiile privitoare la comunicatii se pot referi, fara limitare, la interzicerea comunicarii prin telefoane mobile sau fixe, internet, posta, pagere, tablete, PDA-uri sau alte dispozitive asemanatoare.

2. In cadrul locatiilor in care vor locui, respectiv in care vor fi gazduiti, Concurentii se obliga sa permita ca toate activitatile derulate de ei sa poata fi filmate si/sau inregistrate de catre operatorul de imagine care ii insoteste. Concurentii trebuie sa se astepte si sa fie constienti ca actiunile si conversatiile lor sunt inregistrate si/sau filmate in fiecare moment. In plus, fiecare Concurent va trebui sa poarte un microfon fara fir si sa il mentina deschis si incarcat in orice moment in mod obligatoriu. Concurentii trebuie sa fie constienti si de faptul ca microfoanele pot capta sunete din diverse alte locuri. Singurele momente in care Concurentii pot solicita eliminarea microfoanelor fara fir de catre un technician calificat sunt momentele cand sunt la dus sau cand dorm in dormitor. Doar tehnicienii calificati pot monta sau elimina microfoanele. Camerele, microfoanele si echipa Producatorului vor monitoriza Concurentii timp de 24 de ore pe zi pe parcursul productiei emisunii tv. Este strict interzis Concurentilor sa interfereze sau sa influenteze in vreun fel functionarea camerelor sau a microfoanelor, atat a celor care ii insotesc in permanenta, cat si a celor amplasate in locatiile de filmare. 

3. Concurentul declara ca este intr-o stare excelenta de sanatate, nu efectueaza tratamente sau proceduri medicale, nu are cunostinta de existenta unor afectiuni fizice, psihice sau mentale care pot genera un risc de accidente, vatamari, agravarea unor boli preexistente ori participarea improprie la Programul Tv.  In acest sens Concurentul declara si garanteaza Beneficiarului ca este clinic sanatos si apt pentru participarea la Programul Tv si ca nu exista niciun impediment pentru realizarea prestatiilor la un nivel profesional si artistic corespunzator cerintelor impuse de formatul Programului Tv, Concurentul fiind pe deplin raspunzator pentru orice consecinte sau riscuri rezultate dintr-o astfel de participare.

4. Concurentul declara ca a luat cunostinta ca participarea la Programul Tv il poate expune unor riscuri care nu pot fi anticipate sau controlate, inclusiv riscul producerii unor accidente, vatamari corporale serioase, imbolnavire fizica sau mentala, pierderi materiale si isi asuma pe deplin intreaga responsabilitate in ceea ce priveste riscurile sau consecintele, de orice natura, rezultate din participarea la activitatile legate de realizarea Programului Tv. 

5. Concurentul declara ca a inteles si accepta ca participarea la Programul Tv implica efort fizic si psihic specific si program planificat conform unui desfasurator stabilit de catre Producator. In scopul diminuarii considerabile a riscurilor, Concurentul se obliga sa ia toate masurile de precautie necesare, respectiv sa respecte si sa aplice in mod corespunzator indicatiile Producatorului, legile si orice restrictii dar si programul si regulile planificate in cadrul Emisiunii concurs si prevederile regulamentului de concurs. Cu toate acestea, Concurentul declara ca a inteles si accepta ca, inclusiv in aceasta ipoteza, nu este inlaturata posibilitatea producerii unor riscuri.

6. Concurentul se obliga sa nu se prezinte, pe durata realizarii Emisiunii-concurs, sub influenta bauturilor alcoolice, a substantelor halucinogene sau a substantelor si/sau medicamentelor care pot avea ca efect un comportament disturbator. Concurentul se obliga sa nu detina si sa nu utilizeze pe perioada realizarii Programului TV, si sa nu aduca, in vederea utilizarii de catre el sau de catre altii, orice substante sau medicamente interzise, droguri, arme, sau orice obiecte ilegale si de asemenea orice obiecte ce vor fi interzise de Beneficiar, la libera sa apreciere (denumite in cele ce urmeaza si „Obiecte Interzise”). Beneficiarul sau orice tert indicat de Beneficiar, la libera sa apreciere, poate controla Concurentul, bagajele acestuia sau camera/spatiul in care va locui pe perioada realizarii Programului TV. In situatia in care Beneficiarul va descoperi Obiecte Interzise asupra Concurentului, in bagajele acestuia sau in camera/spatiul in care va locui pe perioada realizarii Programului Tv sau in orice alta locatie a Beneficiarului, Beneficiarul va putea decide imediat eliminarea Concurentului din emisiune. De asemenea Beneficiarul va anunta imediat autoritatile competente in vederea luarii tuturor masurilor care se impun. Pentru a preveni orice fel de accidente sau situatii neplacute sau care sa prezinte riscuri de orice fel asupra celorlalti Concurenti si/sau echipei de productie si/sau Beneficiarului, Beneficiarul va putea lua orice masuri va considera necesare, va putea izola Concurentul de ceilalti Concurenti participanti la emisiune, va putea limita accesul Concurentului in locatiile Beneficiarului. Beneficiarul nu va returna Concurentului aceste obiecte, pe durata realizarii Programului Tv, daca ele nu au fost in prealabil aprobate/permise de catre Beneficiar.

7. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că nu exista vreo incapacitate legală sau contractuală care ar putea să anuleze obligatiile asumate. 

8. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta garanteaza că, dupã realizarea filmarilor la care vor participa, nu se va mai putea interzice Producatorului difuzarea/exploatarea emisiunii-concurs, a imaginii, a vocii si/sau numelui acestora, fara ca aceasta limitare sa aiba un caracter limitativ ci doar unul exemplificativ.

9. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că a fost atenţionat şi informat cu privire la conceptul şi structura emisiunii-concurs.

10. Prin inscrierea concurentului la emisiunea-concurs, acesta confirma că este responsabilitatea lui să minimizeze riscul de vătămare care ar putea să apară pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate în nici un fel la:  suferinţe emoţionale, invadarea vieţii private, insultă sau calomnie ori pagube materiale.

11. Concurentul confirma că înţelege si accepta faptul că orice apariţie în cadrul emisiunii-concurs pe durata de productie este destinată exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare şi prin orice mijloc. Concurentul intelege si accepta că orice încălcare a prevederilor acestui articol ar cauza pagube şi prejudicii irevocabile care nu ar putea fi compensate rezonabil şi adecvat prin daune interese plătite ca urmare a unei acţiuni în justiţie şi de aceea, concurentul accepta în mod expres faptul că Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi îndreptăţiţi să ia orice măsuri legale şi sa aplice orice sancţiuni echitabile pentru a preveni şi/sau a repara orice încălcare sau ameninţare de încălcare a prevederilor acestui articol.

12. Concurentul confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Producator, in caz contrar, Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii intregului grup si/sau emisiunii-concurs.

13. Concurentul se obliga sa participe la emisiunea-concurs realizata de Producator, in locatia si la data stabilite de acesta, precum si in conditiile stabilite de Producator si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Producatorului, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.

14. Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni-concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent.

15. Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Producator, acesta poate cere concurentilor repetarea momentului sau poate cere concurentului sa realizeze alta proba.

16. Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorilor, sa ramana in locatiile de inregistrare tot timpul necesar pentru inregistrarea emisiunii concurs.

17. Considerand ca participarea la  emisiunea-concurs este voluntara si costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzator acestor costuri, daune si prejudicii paticipantilor care, fara o cauza justificata, conform Contractului semnat, decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata. Concurentii accepta si inteleg ca aceste despagubiri pot ajunge la suma de trei sute de mii de Euro.

18. Producatorii isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.

19. Concurentii nu vor putea refuza participarea la vreuna din probele emisiunii-concurs fiind aplicabile despagubirile in cuantumul prevazut in prezentul regulament.

 

Capitolul III. Aspecte generale:

Regulile din prezentul regulament vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

Prezenţa si participarea la emisiunea concurs a Concurentului selectionat de catre Producator este obligatorie, in caz contrar Producatorul avand dreptul de a aplica despagubirile prevazute de prezentul Regulament si/sau in Contract.

CONCURENTUL castigator trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse si premiul suplimentar daca va fi cazul), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, CONCURENTUL decide sa nu accepte vreun premiu, CONCURENTUL va pierde toate drepturile referitoare la premiul in cauza, in integralitatea sa. Renuntarea Concurentului castigator la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Producatorului, intentia respectivului Concurent castigator de a nu accepta integral premiul. In nici un caz PRODUCATORUL NU va putea inlocui premiul. In acest caz PRODUCATORUL, la alegerea sa poate decide sa atribuie premiul respectiv, in integralitatea sa, urmatorului concurent clasat in Emisiunea concurs.

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs.

Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Producator, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

Concurentul confirma ca înainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza să le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera şi a urma toate indicaţiile Producătorului. Producătorul va lua hotărârea finală în toate privinţele (inclusiv cele privind alegerea participantilor şi deciziile legate de emisiunea-concurs), în acest sens producătorul rezervandu-şi dreptul de a schimba, adăuga, înlătura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotărâta numai de către Producător.

Capitolul IV. GARANŢII ŞI ANGAJAMENTE 

Garantez Producatorului şi mă angajez faţă de acesta că:  

•             Sunt apt pentru a încheia Contractul aferent participarii la emisiune si pentru a participa efectiv la emisiunea-concurs; 

•             Am citit şi am înţeles toţi termenii stabiliţi în acest Regulament şi regulile/prezentarea emisiunii-concurs, pe care ma oblig sa le respect; 

•             Sunt de acord cu faptul că Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament şi/sau regulile emisiunii-concurs, în oricare moment (care poate fi înainte de inregistrarea emisiunii-concurs sau în timpul acesteia) şi sunt de acord să mă supun termenilor acestui Regulament şi/sau regulilor emisiunii-concurs care sunt în vigoare în oricare moment; 

•             Voi participa pe deplin la fiecare din aspectele emisiunii-concurs până când voi fi eliminat din emisiunea-concurs, si accept ca voi participa la realizarea editiilor emisiunii-concurs ulterior eliminarii mele din concurs, in masura in care acest lucru imi va fi solicitat de Producator; 

•             Mă angajez că nimic din prestatia mea in cadrul emisiunii-concurs (denumita in cele ce urmeaza si „Contribuţie”) (indiferent dacă este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulaţiei vocii sau prin gest şi în oricare alt mod) nu va încălca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va încălca niciun contract sau obligatie morala, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, şi nu va fi în niciun mod care ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputatiei Producatorului (sau a postului tv); 

•             Nu am condamnări penale iar impotriva mea nu s-au luat niciun fel de masuri penale sau administrative ; 

•             Pentru evitarea oricarui dubiu, declar ca ma oblig sa solicit si sa obtin de la autoritatile competente certificatul de cazier judiciar pe care ma oblig sa-l prezint imediat Producatorului in situatia in care Producatorul imi va solicita acest lucru

•             La cererea Producatorului, înainte de începerea filmărilor, mă voi supune unui examen efectuat de către un medic numit de Producator, pentru o evaluare adecvată a starii mele de sanatate atat fizice cat si mentale – incluzand dar fara a se limita la consultatii, analize de sange, sau orice alte investigatii medicale considerate necesare de carte medic si/sau de catre Producator. Totodata, sunt de acord sa fiu examinat/consultat de catre un psiholog, atat înainte cat si in timpul participarii mele la emisiunea-concurs şi sunt de acord ca toate rezultatele investigatiilor medicale si/sau psihologice să poată fi împărtăşite Producatorului si postului tv; 

•             Nu voi lua sau distribui medicamente si/sau substante interzise si/sau medicamente pentru sporirea performanţei, droguri, substante halucinogene, alcool, pe parcursul participării la emisiunea-concurs sau la filmările Contribuţiei mele, şi nici nu voi încuraja pe alţii să facă acest lucru, iar în cazul în care am cunoştinţă de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Producatorul cu privire la aceasta; 

•             Voi informa Producatorul cu privire la orice informaţii sau fapte în legătură cu Contribuţia mea care ar putea pune sub semnul întrebării integritatea Contribuţiei mele sau ar putea sa stirbeasca sau sa aduca atingere reputaţiei Producatorului şi/sau postului tv (inclusiv, pentru evitarea oricăror îndoieli, detalii sau acuzaţii care mi se pot aduce de la data prezentului până la şi inclusiv data transmiterii ultimului episod al emisiunii concurs pe postul tv Antena 1); 

•             Nu înşel Producatorul (sau postul tv) cu privire la identitatea mea, experienţele mele şi în niciun alt mod şi confirm faptul că am fost cinstit, deschis şi onest pe parcursul tuturor discuţiilor pe care le-am avut, în documentele/chestionarele pe care le-am completat şi dat Producatorului şi/sau postului tv, cu privire la viaţa mea, natura experienţelor mele trecute şi relaţiile mele trecute şi prezente, sau cu privire la orice altă chestiune; 

•             În cazul în care Producatorul îmi va cere acest lucru, voi furniza sub semnătură o chitanţă emisă de un serviciu public (dar nu de telefonie mobilă) în care se menţionează adresa mea curentă, o copie a paşaportului meu şi o dovadă a locului de muncă (precum o notă de salariu sau oricare alte documente); 

•             Nu sunt jurnalist sau reporter în căutarea unui subiect pentru publicare; 

•             Nu voi promova niciun fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participării mele la emisiunea concurs; 

•             Nu voi ridica niciun fel de pretenţii împotriva Producatorului sau a succesorilor acestuia, împotriva cesionarilor ei, pentru niciun fel de remuneraţie în legătură cu exploatarea drepturilor din cadrul programului tv; 

•             Imediat ce Producatorul şi/sau postul tv îmi solicită acest lucru, voi completa si semna o declaraţie (în forma care îmi va fi furnizată, în cazul în care mi se va solicita acest lucru); 

•             Nu voi accepta să fiu concurent sau participant la nicio alta emisiune, niciun alt concurs, joc sau reality show pe perioada în care voi fi analizat pentru participarea la programul tv, sau după selecţionarea mea drept concurent sau concurent de rezervă în cadrul programului tv; orice astfel de participare se va face numai cu acordul Producatorului.

•             Voi garanta Producatorul împotriva tuturor şi a oricăror costuri, daune, cheltuieli şi răspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fără a se limita la acestea) care rezultă din oricare încălcare a contractelor, a garanţiilor şi/sau a angajamentelor conţinute contractul privind participarea la emisiune si prezentul Regulament.

REGULI DIVERSE

CONCURENŢII NU POT EMITE ANGAJAMENTE ŞI NU POT ÎNCHEIA ACORDURI CARE SA CONTRAVINA OBLIGATIILOR ASUMATE PRIN CONTRACT SAU PRIN PREZENTUL REGULAMENT, FIE ELE ORALE SAU ÎN SCRIS, IAR ÎN ACEST SENS, CONCURENŢII VOR FI MONITORIZAŢI PE TOT PARCURSUL ETAPELOR DE PRE – PRODUCŢIE ŞI PRODUCŢIE.  ORICE CONCURENT CARE SE DOVEDEŞTE CĂ S-A ASOCIAT IN VEDEREA COMITERII DE INFRACTIUNI SAU A ÎNCHEIAT ÎNŢELEGERI CU ALT CONCURENT SAU CU O TERŢĂ PERSOANĂ VA FI DESCALIFICAT DIN PROGRAMUL TV ŞI POATE FI URMĂRIT ÎN JUSTIŢIE.

 Toate deciziile legate de programul tv, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, cele legate de regulament, conditii de eligibilitate, alegerea Concurenţilor, producţia programului tv, desfăşurarea emisiunii-concurs şi hotărârea descalificărilor şi a acordării Premiilor, sunt la discreţia exclusivă a Producătorului, sunt definitive şi nu pot face obiectul contestaţiilor.

 APLICAREA REGULAMENTULUI

Regulamentul va fi aplicat la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului.  

 Încălcarea oricăreia dintre reguli sau încălcarea oricărui acord sau a oricărei declaraţii de către un Concurent va duce, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, la eliminarea Concurentului din emisiunea-concurs şi la pierderea oricăror Premii, a oricăror sume de bani câştigate de către Concurent, chiar dacă acestea i-au fost deja acordate. 

DESCALIFICARE

Pe lângă regulile şi condiţiile specificate în prezentul document, Concurenţii pot fi descalificaţi sau scoşi din emisiune, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, pentru oricare dintre următoarele motive, inclusiv, dar fără a se limita la acestea (după cum decide Producătorul, la discreţia sa exclusivă şi absolută):

i)            încălcarea oricărei reguli care ţine de competiţie sau a oricărei instrucţiuni a Producătorului;

ii)           încălcarea oricărui acord cu Producătorul în legătură cu programul tv;

iii)          încălcarea oricărei legi;

iv)          încheierea de acorduri în vederea obţinerii unor beneficii financiare sau a primirii de catre Concurenti a unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre ceilalti Concurenţi, de la oricare dintre rudele oricărui Concurent, de la oricare terţă persoană, agent sau afiliat al oricărui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producătorului, de la orice persoană din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii programului tv, în schimbul unor acţiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul emisiunii-concurs.

v)  în cazul unui comportament necinstit sau imoral, care va fi apreciat de Producător, la discreţia sa exclusivă şi absolută, inclusiv, dar fără a se limita la vătămarea altor Concurenţi sau a personalului care lucrează la producţie, sau ameninţarea acestora cu vătămarea, comportament violent, infracţiuni sau înşelăciune;

vi)          împiedicarea intenţionată a muncii personalului de producţie;

vii)         în cazul îmbolnăvirii sau al apariţiei altor probleme de sănătate care afectează abilitatea Concurentului de a participa la emisiunea-concurs;

viii)       ascunderea de echipa medicală a Producătorului a unor simptome sau informaţii; şi

ix)         violenţa fizică si/sau verbala sub orice formă.

 

Un alt Concurent (concurentul de rezerva selectat in acest scop de Producator) poate înlocui, în orice moment, la discreţia exclusivă şi absolută a Producătorului, Concurentul scos din competiţie ca urmare a descalificării.

CONFIRMARI DIN PARTEA FIECARUI CONCURENT

Înţeleg că primirea oricărui Premiu poate depinde de alegerile, deciziile şi performanţele mele si de cele ale altor persoane; că Producătorul poate impune condiţii suplimentare la primirea oricărui Premiu, în orice moment.  Înţeleg că Producătorul îşi rezervă dreptul de a schimba, adăuga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul emisiunii-concurs şi orice alte activităţi ale emisiunii-concurs, procedurile şi regulile privind eliminarea participanţilor din Program, precum şi acordarea sau retragerea Premiilor, în orice moment pe parcursul etapelor de pre-producţie, producţie sau post-producţie a Programului (inclusiv, dar fără a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza Programul, în totalitate, fără acordarea niciunuia dintre Premii).  De asemenea, înţeleg că participarea mea la Program şi oportunitatea de a câştiga orice Premii sunt condiţionate de semnarea si respectarea prezentului Regulament. Furnizarea de către Concurent a unor informaţii care nu sunt adevărate şi exacte duce la eliminarea din emisiunea-concurs a Concurentului si la pierderea oricărui şi a tuturor Premiilor câştigate sau primite. 

Confirm faptul că am primit, citit şi înţeles prezentul Regulament de mai sus şi că sunt de acord să respect şi să mă supun prezentului Regulamentul de mai sus (aşa cum este acesta în prezent sau aşa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de către Producător, la discreţia sa exclusivă şi absolută, înainte de producţie şi/sau în orice moment sau după producerea emisiunii-concurs ).  

Concurentul confirma ca înainte de inscrierea la emisiunea-concurs ca i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile Regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza să le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera şi a urma toate indicaţiile Producătorului. In situatia in care, prevederile Contractului si cele ale prezentului Regulament contin dispozitii contrare, prevederile Regulamentului vor prevala.

Din prezentul Regulament face parte integranta anexa “Regulile generale ale competitiei derulate in cadrul emisiunii “Mireasa”.

 

 

ANTENA TV GROUP S.A.

 

Elisabeta Sofron

Redactor Sef

 

Carmen Mihaela Amortoaie

Contabil Sef

 

 

Dan Vulc

Coordonator Productie

Reguli și regulamente

 

Anexa la Regulamentul emisiunii – concurs „Mireasa” – Sezon 3

 1. Reguli înainte de începerea programului

Înainte de a se muta în casă, fiecare candidat va avea un portret video care va fi pregătit de către compania de producție, pentru a fi folosit în scopul prezentării acestuia în fața publicului. Toate aceste prezentări personale vor fi difuzate la începerea programului.

 

 1.  Seara dinaintea începerii programului 

Candidatul va petrece seara dinaintea intrării în casă într-o cameră de hotel, pusă la dispoziția sa de către echipa de producție. Candidatul va fi însoțit de o echipă de filmare pe toată durata serii.

 

 1. Participarea în cadrul programului; Casa
 1. Candidații-baieti se vor muta în casa special pregătită pentru aceștia; candidatele-fete și mamele se vor muta într-o altă casă, deasemenea, special pregătită pentru acestea.
 2. Echipa de producție va dota casa cu toate piesele de mobilier și echipamentele tehnice corespunzătoare scopului show-ului.  
 3. Candidaților nu li se permite să aducă în casă bagaje mai mari de 30 kg de persoană. Bagajele vor fi inspectate atent de către echipa de producție cu o zi înainte de intrarea candidaților în casă; conținutul fiecărei valize va fi trecut pe o listă. Candidaților li se interzice să aducă în casă echipamente electronice sau materiale tipărite (precum cărți, reviste), bani, carduri de credit, obiecte folosite pentru scris sau orice fel de jocuri.
 4. Casa în care se vor muta candidații-miri este alcătuită dintr-o cameră de reuniune, camera de „luare a deciziilor”, un dormitor, o sufragerie, o bucătărie, o zonă pentru duș, o toaletă, un loc de depozitare, camera „confesiunilor” și o grădină. Casa în care se vor muta fetele și mamele este alcătuită din două dormitoare, o sufragerie, o bucătărie, o zonă pentru duș, o toaletă, un loc de depozitare și o grădină.  
 5. În camera de reuniune, dressing, toaletă și zona destinată dușului, poate intra pe rând un singur candidat, iar nu mai mulți candidați deodată.       

 

 1. Facilitățile oferite candidaților
 1. Participanților li se asigură necesarul de alimente și produsele de bază de care au nevoie. Până la începerea show-ului, produsele de bază și alimentele vor fi deja aranjate corespunzător în casă.  
 2. Participanții vor avea la dispoziție un buget săptămânal pe care îl vor folosi cum consideră potrivit, excluzând cumpărarea de extra mâncare, băuturi, produse de curățare sau orice altfel de tip de produse. Participanții vor pregăti o listă de cumpărături pe care o vor înmâna producătorilor emisiunii în ziua de shopping stabilită de către producători; candidații nu vor nominaliza niciun brand pentru produsele pe care le solicită. Candidații trebuie să-și gătească singuri mâncarea, folosing alimentele puse la dispoziția acestora de către echipa de producție.
 3. Candidații vor fi sub stricta supraveghere a unei echipe medicale și a unui specialist în psihologie pe toată durata rămânerii în casă. Aceștia vor verifica constant starea de sănătate a candidaților și vor comunica notițele și sugestiiile lor echipei de producție.  
 4. Până la sfârșitul programului, telespectatorii vor decide care dintre candidatele-fete prezente în casă la acel moment va fi câștigătoarea. Candidata-fată, care este aleasă drept câștigătoare a show-ului datorită votului publicului, are șansa de a alege dintre candidații-băieți prezenți în casă, mirele pe care și-l dorește pentru sine.  Candidata-fată își declară decizia, adresând întrebarea “Vreți să fiți Mama mea?” mamei mirelui pe care îl alege. Nicio acțiune luată împotriva acestui act nu va fi tolerată.
 5. Cuplul câștigător va primi marele premiu doar după ce toate formalitățile sunt îndeplinite.   
 6. Câștigătorii show-ului nu au posibilitatea de a schimba premiul cu suma de bani echivalentă acestuia sau cu orice alte servicii sau produse. Producătorul își rezervă dreptul de a înlocui marele premiu cu alt premiu (premii) de aceeași valoare. Premiul va fi dat doar dacă Nora Săptămânii, aleasă de către public, se căsătorește cu mirele pe care l-a ales.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 1. Reguli privind înregistrările și difuzarea acestora
 1. În jurul casei și în toate camerele sunt montate camere video și microfoane care înregistrează 24 de ore din 24. În timpul nopții, se filmează cu infraroșu.
 2. Toate discuțiile cu psihologul se desfășoară în prezența producătorilor și au loc în camera indicată de către producători, sunt confidențiale și nu se înregistrează.
 3. Materialul înregistrat în toaletă este difuzat doar dacă nu are legătură cu nevoile fizice.  
 4. Materialul înregistrat este folosit doar de către compania de producție, în orice mod care se consideră adecvat.

 

 1. Reguli privind participarea în cadrul programului
 1. Candidaților nu li se permite să părăsească casa în toată perioada în care participă la program și nicio persoană din afară nu are voie să intre în casă, cu excepția echipei de producție, care poate intra, când consideră necesar. 
 2. În situația în care este imperios necesar ca unul dintre candidați să iasă din casă (hotărâre care revine în exclusivitate echipei de producție, precum îmbolnăvirea unui candidat sau nevoia acestuia de spitalizare), candidatul va fi însoțit permanent de către un membru al echipei de producție. Toate aceste intervale de timp petrecute în afara casei vor fi înregistrate în întregime.  
 3.  Candidații își spală singuri hainele, dar nu și așternuturile de pat.
 4.  Fumatul este permis numai în zona grădinii.  
 5. Candidații trebuie să respecte cu strictețe programul de activități, pe care îl hotărăsc producătorii, și, de asemenea, sugestiile pe care regizorul, editorul sau reprezentanții acestora le fac.
 6.  În cazul în care, pe durata programului, este adus în casă un nou candidat, el/ea nu are voie să-i informeze pe ceilalți candidați în privința niciunui eveniment, care a avut loc în afara casei, de la începerea programului și până la participarea sa în cadrul concursului.
 7. Compania de producție are putere nelimitată de decizie în cazul unei situații neprevăzute, care poate apărea (calamități naturale, situații în care regulile și regulamentele concursului nu oferă un răspuns clar, defecțiuni tehnice). Candidații se obligă să respecte deciziile pe care compania de producție le ia în aceste situații.

 

 1. Reguli privind încetarea participării
 1. La un anumit interval de timp, anunțat în prealabil de către compania de producție, mama câștigătoare în urma votului telespectatorilor elimină una dintre fete. Publicul decide, prin sistemul de votare, pe care dintre fete vrea să o păstreze în casă. Candidații-fete (o treime din numărul total de fete prezente în momentul respectiv în casă) care sunt primele în ceea ce privește preferința în ochii telespectatorilor, conform votului publicului, sunt considerate a fi protejate. Candidata-fată, care este nominalizată de către Mama Săptămânii, este cea care părăsește casa, dacă nu este protejată prin votul telespectatorilor. În cazul în care, această candidată se află între candidatele protejate, candidata nominalizată de mamă care este pe locul doi în preferințele publicului va părăsi casa, dacă nu este protejată de public. Dacă toate candidatele care sunt nominalizate de mame sunt protejate de public, candidata cu cele mai puține voturi în săptămâna respectivă va părăsi casa.
 2. Procedura de eliminare a mamelor împreună cu fii lor este similară cu cea de eliminare a candidaților-fete. Candidații-fete eliminate trebuie să părăsească casa imediat. Bagajele lor vor fi pregătite de către candidații-fete care rămân în casă, în momentul în care producătorii le vor permite acest lucru.  
 3. Pe durata desfășurării programului, candidații pot ieși din concurs, doar dacă producătorii le permit să plece. În acest caz, candidații sunt considerați a fi descalificați și nu pot avea pretenții la niciun premiu.  
 4. Dacă unul dintre candidați decide să părăsească programul, fără aprobarea producătorilor, el/ea se obligă să plătească producatorului suma totală de 30.000 Eur, daune, în maxim 5 zile de la părăsirea concursului.
 5.  Compania de producție poate exclude din program orice candidat care încalcă aceste reguli și regulamente, prevederile contractului încheiat între compania de producție și candidat privind participarea la concurs, sau orice candidat, care dă dovadă de un comportament inadecvat sau a cărui participare la program este considerată de către producători ca fiind nefastă pentru el/ea, pentru ceilalți candidați, pentru concurs sau pentru program în general, fără necesitatea de a oferi un motiv pentru eliminarea candidatului.
 6. Participarea va înceta în cazul în care programul nu mai poate fi produs din motive independente de voința companiei de producție (inclusiv orice întârziere sau amânare a difuzării programului, impusă de autoritățile competente). În cazul în care apar astfel de situații, candidații nu vor invoca niciun drept privind marele premiu sau orice altă compensare pentru participarea lor în cadrul concursului.
 7. După ce un candidat părăsește casa, o echipă de filmare îl va însoți pentru încă două săptămâni, cu posibilitatea de a utiliza materialul filmat pentru o difuzare ulterioară. Fostul candidat nu poate revendica nicio compensație pentru această colaborare.  
 8.  Din ziua de încetare a participării la concurs, la cererea companiei de producție, candidatul va participa în orice eveniment ulterior de promovare a programului, precum, dar fără a se limita la, show-uri TV,  talk-show-uri, interviuri, chat pe internet, convorbiri telefonice cu publicul, reuniuni înafara studioului, conținut editorial în scop publicitar; în cazul în care, candidatul refuză să se conformeze solicitării producătorilor, se vor solicita daune.   
 9. În momentul în care candidatul părășete casa, el/ea va primi înapoi toate obiectele listate de către echipa de producție, ca făcând parte din bagajul lui/ei, înainte de intrarea în casă.  

 

 1. Schimbarea regulilor și regulamentului privind participarea

Producatorul își rezervă dreptul de a face orice schimbări la regulile și regulamentului show-ului, dacă le consideră necesare, în limite rezonabile. În lumina acestei ipoteze, modificările vor fi aduse la cunoștința candidaților cât mai repede posibil și vor fi considerate obligatorii.