Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Ajut Eu

Campania Ajut eu! Poveste ruptă din filme: Copilul nimănui, medic de succes

La naștere, a fost abandonat pe o cale ferată circulată. La 7 ani, a ajuns într-o casă de copii. Astazi, la 38 de ani, e medic rezident şi alină suferinţa în fiecare zi.

Valentin este un adevărat luptător. Copilul nimănui, medic de succes

Este povestea unui tânăr care şi-a transformat fiecare obstacol într-o şansă. Continuăm campania AjutEu, platforma unde dorinţele devin realitate, şi vă prezentăm povestea lui Valentin. Exemplul care ne reînvaţă să spunem „Ajut eu!”.

Nu știu cum este să îți abandonezi puiul de om pe o cale ferată! Așa începe povestea mea... Mama lăsându-mă aici, pe o cale ferată. Nu-mi explic nici la această oră, la vârsta de 30, gestul mamei, fiind și ultimul născut. Nu o să o judec pentru gestul acesta dar nici nu o să-i caut, pentru că nu vreau să-mi amintesc lucrurile grele.

Lupta lui Valentin cu viața a început la „Casa de Copii 9 mai” din Bușteni. Își amintește cu durere perioada grea prin care a trecut. Printre ruinele clădirii în care a crescut, medicul povestește, cu vocea tremurată, acele momente din viața sa.

Cei mari ne puneau să stăm în pat, cu capul sub pătură și veneau și ne suflau în ochi. Veneau sp vadă dacă nu cumva suntem treji. Dacă noi clipeam, ne ridicau din pat, ne puneau să strângem degetele și ne loveau peste mâini cu scânduri de lemn.

Când ai șapte ani și singurătatea ți se dechide în față ca u hău, copilăria ți se sfârșește brusc. Acolo a început pentru Valentin deceniul petrecut în orfelinat. Printre profesori și colegi mai mari care l-au învățat ce înseamnă umilința, printre pereții reci ai casei de copii care a rămas acum doar o ruină, un singur gând a reușit să-l salveze.

Dumnezeu m-a ținut în brațe și m-a orotit, spune Valentin

Acesta mai spune că a făcut o pasiune pentru medicină atuci când a văzut-o pe asistenta medicală care venise într-un halat alb, cochetă. Și-a dorit și el să aibă o mederie așa specială.

Citește și: Vreau să ajut! Denisa are cinci ani și are nevoie neapărat de operaţie la inimă

S-a înscris la ucenici, după a intrat la profesioanlă și într-un final a decis să plece la Cluj Napoca pentru Asistenți Medicali

Nimeni nu a știut că eu îmi voi lua rucsăcelul cu conspectele pe care mi le făcusem până atunci, m-am suit în tren și am plecat încotro

Trenul l-a dus în Cluj la Facultatea de Asistenți Medicali. A absolvit-o cu brio și multe sacrificii. Pentru că nu avea resursele materiale și financiare i-a fost extrem de greu în acea perioadă.

Făceam naveta la Cluj și lucram ca ospătar. Ce rămânea la restaurant luam și mâncam

Dar nu s-a mulțumit cu atât și a luptat pentru a absolvi și facultatea de Medicină din Oradea. Acum este medic rezident specializat în anestezie și terapie intensivă. Vrea să plece în Germania pentru că ce i se oferă aici este foarte puțin pentru ce-și dorește. S-a apucat să învețe germană și este la un pas să emigreze. Își dorește să se întoarcă în țară și să spună „Ajut eu!”

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.