Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Ajut Eu

Campania AjutEu! Greșeala unui medic a condamnat-o pe Cristina la suferință. Nu a cedat și a devenit cea mai bună româncă din lume la tenis în scaun cu rotile

O greşeală a unui medic i-a răpit pentru totdeauna dreptul la o viaţă normală. Însă, Cristina nu s-a lăsat învinsă. Tânăra din Deva, pe care o cunoaşteţi astăzi în campania AJUT EU, este exemplul că lupta, curajul, determinarea şi optimismul pot crea un campion într-un scaun rulant. Visurile doboară bariere, o mână întinsă te ajută să fii mai puternic, iar durerea este mai uşor de suportat când dăruieşti bucurie celor din jurul tău.

Cristina Deac

Pe un teren de tenis din Deva, o tanara isi exersează loviturile în lung de linie. Cu o mână, tine strans racheta de tenis, cu cealalta, scaunul rulant.

Cristina are 33 de ani. Din care doar jumătate i-a trait pe propriile picioare. Avea 18 ani când o durere, aparent banală, la coloană, a dus-o la spital. Și apoi urgent pe masa de operație. Dar o greșeală medicală a țintuit-o pentru toată viața într-un scaun cu rotile și i-a dat peste cap toate planurile de viitor.

„Mulţi ani l-am urât pe doctor, că ar fi trebuit să-mi spuna, să fiu eu împăcată. Dar nu și-a asumat niciodată. Pentru mine, la început am zis că nu există viață în scaun, nu am știut că o să pot...”, a povestit Cristina.

Șase luni a stat numai în pat , fără să se miște deloc, întrebându-se mereu - „cum o să pot trăi așa?” Până în ziua în care cineva a reușit să o convingă să iasă din casă. Și apoi, să mearga pe un teren de tenis.

„Am început ca un fel de antrenament, mișcare, dar încet a început să-mi placă.”

Un sport care a devenit, pentru ea, noul sens de a trai. Viata e, pana la o urma, o competitie, si-a spus Cristina. SI cu gandul asta a urcat, pentru prima data, acum 3 ani, intr-un scaun special, de concurs, cumparat cu ajutorul prietenilor. Din acel moment, nimic n-a mai oprit-o in drumul sau spre marea performanta.

Alaturi ii e mereu, Sorin, antrenorul. Omul care a ajutat-o sa isi recastige increderea in ea dar si sa isi forteze limitele.

„Visul meu este sa particip la cat mai multe turnee si sa prind Olimpiada, nu cea din Tokyo dar cea din 2024, imi doresc sau macar sa incerc”, a mărturisit Cristina.

Cristina este acum pe locul 128 în clasamentul internaţional al jucătoarelor de tenis în scaun cu rotile. Este românca cel mai bine plasată în top. Dar visul ei e si mai mare - vrea sa ajunga în primele 50. Desigur, stie ca mai are mult de munca. Dar, din pacate, e nevoie si de bani. Daca n-ar fi fost prietenii, care sa o ajute, n-ar fi putut sa faca nimic din ce-a facut pana acum.

În ultimul turneu al acestui an, Cristina a mers singură la Gyor, în Ungaria, cu un autocar de linie. Doar atat si-a putut permite. Oboseala si drumul greu si-au spus cuvantul. Cristina a cedat in primul meci. Dar are inca sanse sa urce in clasament.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.