(P) În ce situații te poți adresa medicilor specialiști în parodontologie de la Elveto Dent?
Parodontologia este ramura medicinei dentare care se concentrează pe prevenirea, diagnosticul și tratarea problemelor localizate la nivelul sistemului și țesuturilor care susțin dinții. Cu alte cuvinte, medicul parodontolog este cel care se ocupă de tratarea problemelor parodontale, prin efectuarea unor intervenții imediate și prin recomandări utile în stoparea evoluției problemelor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 August 2023, 12:40 | Actualizat: Marti, 29 August 2023, 12:41Boala parodontală poate fi prezentă atât la copii, cât și la adulți. Este vorba despre gingivită și parodontoză, care sunt prezente la un procent destul de mare din populație. Gingivita este primul stadiu al bolii parodontale, iar dacă e lăsată netratată se agravează și poate duce în cele din urmă la pierderea dinților. Printr-o consultație la parodontologie în București, oamenii pot afla dacă au aceasta problemă și ce pași trebuie să urmeze pentru a o trata eficient.
Când devine necesară vizita la medicul parodontolog?
Există câteva semne care pot indica unei persoane că are nevoie de o consultație la parodontologie. În primul rând, inflamarea și sângerarea gingiilor sunt principalele indicii de dezvoltare a bolii parodontale și nu trebuie ignorate.
Un alt semn de boală parodontală este retracția gingivală, care duce la expunerea rădăcinii dinților, care ajunge să fie vizibilă cu ochiul liber. Alte simptome ale bolii parodontale în stadiu incipient sau avansat sunt mobilitatea dinților (însoțită de apariția unor spații între ei), respirația urât mirositoare și durere în timpul mestecării unor alimente. Aceste semne nu trebuie ignorate, ținând cont de faptul că boala parodontală este una dintre cauzele principale de pierdere timpurie a dinților.
Care sunt cauzele bolii parodontale?
Boala parodontală se poate dezvolta din cauza mai multor factori, însă motivul principal este placa bacteriană. Neîndepărtată corespunzător și periodic, aceasta se întărește și ulterior duce la formarea tartrului, care nu poate fi îndepărtat decât în cabinetul stomatologic prin detartraj.
În cazul gingivitei, care este etapa inițială a bolii parodontale, detartrajul și periajul profesional sunt suficiente pentru stoparea evoluției bolii. În schimb, dacă e vorba despre parodontită, pot fi necesare tratamente mai complexe, precum tratamentul cu laser și sterilizarea pungilor parodontale.
Cum poate fi prevenită boala parodontală?
Pentru a preveni această afecțiune, care poate duce la pierderea dinților, pacienții sunt încurajați să meargă periodic la dentist pentru detartraj și pentru consultul stomatologic de rutină. La clinica stomatologică Elveto-Dent.ro sunt disponibile mai multe tratamente profilactice, al căror scop este prevenirea apariției problemelor dentare și menținerea sănătății orale.
Un alt lucru esențial pentru prevenirea bolii parodontale este adoptarea unei rutine stricte în ceea ce privește îngrijirea orală. Dinții trebuie spălați de două ori pe zi, iar spațiile interdentare trebuie curățate cu ață dentară, perii interdentare sau duș bucal. De asemenea, nu trebuie omisă folosirea apei de gură. În plus, medicii recomandă o alimentație sănătoasă și evitarea fumatului.
Respectarea practicilor de igienă dentară pe care specialiștii le recomandă pot preveni apariția bolii parodontale. Pentru o consultație amănunțită, oamenii se pot adresa medicilor stomatologi de la Elveto Dent, care îi vor ajuta cu tratamente moderne și nedureroase pentru orice afecțiune dentară, precum și cu soluții de menținere a sănătății orale.