Antena

Vremea pentru două săptămâni, 27 aprilie - 10 mai. Ne așteaptă ploi însoţite de descărcări electrice, dar și vreme extrem de caldă

Vremea va fi în continuă încălzire pe parcursul următoarelor două săptămâni (27 aprilie - 10 mai) şi doar în zona montană se va semnala o scădere a regimului termic, în special în primele zile din luna mai, când valorile maxime vor ajunge la 10 grade, iar cele minime la cel mult 3 grade, în medie, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:37 | Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:40
Vremea pentru două săptămâni, 27 aprilie - 10 mai. Ne așteaptă ploi însoţite de descărcări electrice, dar și vreme extrem de caldă

În Banat, în primele zile ale intervalului 27 aprilie-10 mai maximele vor ajunge până la maximelor de 22 - 25 de grade


În Banat, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 22 - 25 de grade şi ale minimelor de 7 - 11 grade. În perioada 2 - 4 mai, vremea se va răcori, iar temperaturile diurne, cuprinse într-un ecart mediu de 17 - 20 de grade, vor fi uşor sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. În perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar va ploua, în averse însoţite de descărcări electrice, dar numai local, în zonele deluroase, şi se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

În Crişana maxima ajunge la 21 - 25 de grade şi minima până la 11 grade



În Crişana, intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21 - 25 de grade şi ale minimelor de până la 11 grade. În intervalul 2 - 4 mai, temperaturile diurne vor fi în scădere şi se vor încadra între 17 şi 20 de grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. De asemenea, în perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar vor fi averse şi descărcări electrice, pe plan local, în special în zonele deluroase. În aceste zone, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate cantitativ.

În Transilvania maxima ajunge la 19 - 23 de grade şi minima până la 6 - 10 grade


În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi în încălzire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 19 - 23 de grade şi minime de 6 - 10 grade. În primele nopţi se vor înregistra încă valori negative, în special în depresiuni şi se menţin condiţiile de brumă.

Perioada 2 - 4 mai va aduce o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologic specifice, între 13 şi 17 grade, iar noaptea se vor înregistra între 2 şi 6 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire semnificativă a vremii. În perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar va ploua, iar local se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Maramureş maxima ajunge la 22 de grade şi minima până la 6 şi 10 grade



În Maramureş, temperatura aerului va fi în creştere, în primele zile ale intervalului, până la valori ce se vor situa uşor peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de până la 22 de grade, respectiv ale minimelor ce vor oscila între 6 şi 10 grade.

În perioada 2 - 4 mai, vremea se va răcori, temperaturile diurne, de 15 - 17 grade mediat regional, vor fi sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

Recomandari A1

Începând de la finalul lunii aprilie şi până la începutul lunii mai va ploua temporar şi vor fi descărcări electrice. Cantităţi de apă vor fi, în general, moderate, iar probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Moldova maxima ajunge la 22 - 25 de grade şi minima până la 6 - 11 grade



În Moldova, între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22 - 25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 6 - 11 grade. Ulterior, în perioada 2 - 5 mai, temperaturile vor scădea, dar la valori apropiate de normal, respectiv ziua - între 16 şi 19 grade, iar noaptea - între 5 şi 9 grade, mediat regional.

După 5 mai, tendinţa va fi de încălzire semnificativă a vremii. Probabilitatea de ploaie (averse însoţite şi de descărcări electrice) va fi mai ridicată în perioada 30 aprilie - 3 mai când, local, se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, însă mai ales în nordul şi în vestul regiunii.

În Dobrogea maxima ajunge la 20 - 25 de grade şi minima până la 8 - 12 grade


În Dobrogea, până în data de 1 mai, vremea fi în încălzire, astfel că, în special în zona continentală, temperaturile se vor situa peste cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 20 - 25 de grade. Valori mai scăzute se vor înregistra cu precădere în primele zile pe litoral. Minimele termice vor fi de 8 - 12 grade. Răcirea vremii ce se va resimţi în zilele de 2 şi 3 mai va determina valori diurne uşor sub mediile multianuale, de 16 - 18 grade, mediat regional. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând probabilitatea înregistrării unor valori cu mult peste cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii mai. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată, în perioada 1 - 4 mai.

În Muntenia maxima ajunge la 23 - 25 de grade şi minima până la 8 - 11 grade.



În Muntenia, intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 23 - 25 de grade şi ale minimelor de 8 - 11 grade. În perioada 2 - 4 mai, temperaturile vor fi în scădere şi se vor încadra ziua într-un ecart mediu de 16 - 19 grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne vor fi de 6 - 9 grade. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică o încălzire semnificativă a vremii.



În perioada 30 aprilie - 3 mai, temporar, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice, iar local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.


În Oltenia, între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22 - 25 de grade, în timp ce minimele vor ajunge la 11 grade. Va urma un interval mai răcoros (2 - 5 mai), cu temperaturi însă apropiate de normal, ziua între 16 şi 20 de grade, iar noaptea de 6 - 9 grade, mediat regional.

Pentru a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire semnificativă a vremii. Sunt prognozate averse însoţite de descărcări electrice în perioada 29 aprilie - 3 mai, dar numai local se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, mai ales în nordul regiunii.

La munte, până în prima zi a lunii mai, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele specifice perioadei din an, cu maxime în medie de 9 - 15 grade şi minime negative la altitudini mari. În rest, valorile termice nocturne se vor încadra între 2 şi 5 grade. O scădere de temperatură se va resimţi în intervalul 2 - 4 mai, cu valori diurne de 6 - 10 grade şi pe durata nopţilor între zero şi 3 grade, în medie.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică posibilitatea unui regim termic cu mult peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) va fi mai ridicată în perioada 29 aprilie - 4 mai, când se pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Whatsapp LinkedIn
vremea pentru două săptămâni 27 aprilie - 10 mai vremea 27 aprilie 2020 meteo 28 aprilie vreme marti vreme capitala vreme luna aprilie vreme luna mai
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e serialul coreean care te va intriga. Vezi premiera în AntenaPLAY!
Stirile zilei Cod galben în București și mai multe județe. ANM anunță ceață densă și posibil polei, pe mai multe drumuri din țară
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
3 semne zodiacale atrag banii mai târziu în viață. Află dacă te numeri printre ele Catine.ro
Ana Brenda Contreras și-a deschis sufletul și a vorbit despre un moment dureros din viața ei. Ce a relatat actrița Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
SONDAJ. Marcel Ciolacu, George Simion și Elena Lasconi, pe primele trei locuri în cursa prezidențială Libertatea.ro
Ultimii arhitecți ai cuvintelor. Povestea pensionarilor care încă mai creează rebus pentru publicațiile din... Ziare.com
Primul anunţ al UEFA după ce meciul România – Kosovo a fost abandonat! AntenaSport
Val de reacții în online după ce Alina Eremia a apărut așa pe internet. Ce a povestit artista și cum au... Elle
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima... Spynews.ro
Alexia Eram nu a mai suportat și a spus adevărul: „Știu cine sunt și merg înainte!” BZI
Andreea Bostănică a spus adevărul despre viața de lux pe care o duce! „Nu pot să mint!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post HelloTaste.ro
Victoria Kjaer Theilvig din Danemarca a fost încoronată Miss Universe 2024. Imagini cu aparițiile sale la... Antena3.ro
Metal extraterestru neobișnuit găsit într-un tezaur vechi de 3.000 de ani. De unde ar fi provenit useit
Horoscopul zilei de 18 noiembrie 2024. Racii sunt puși în fața unei alegeri importante. Află ce se întâmplă cu... Catine
Șapte lucruri surprinzătoare pe care să nu le iei cu tine dacă mergi în aceste țări Wall-Street
Postul Crăciunului: când începe, tradiții și dezlegare la pește Kudika
Ce a apărut la mormântul lui Prigoană, imediat după înmormântarea omului de afaceri. Detaliul care s-a văzut... Playtech
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului Redactia.ro
Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc covrigi" Observator
Alimente benefice pentru sănătatea inimii. Ce poți mânca dacă suferi de o boală cardiovasculară MediCOOL
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă HelloTaste
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume ProSport
Cel mai sărac oraș din România în 2024. Chiria unui apartament costă doar 16 lei pe lună! Gandul
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la petrecerea... CanCan
Primele mișcări ale bebelușului: la câte săptămâni apar DeParinti
Ciara ia în considerare să-și mărească și mai mult familia, dar „are nevoie de puțin timp”. Vedeta este... ZUTV
Lucruri pe care nu trebuie să le cauți vreodată pe Google. Așa îți crești riscul de a fi atacat de hackeri UseIT
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Hello Taste