Antena

Vremea pentru două săptămâni, 27 aprilie - 10 mai. Ne așteaptă ploi însoţite de descărcări electrice, dar și vreme extrem de caldă

Vremea va fi în continuă încălzire pe parcursul următoarelor două săptămâni (27 aprilie - 10 mai) şi doar în zona montană se va semnala o scădere a regimului termic, în special în primele zile din luna mai, când valorile maxime vor ajunge la 10 grade, iar cele minime la cel mult 3 grade, în medie, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:37 | Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020, 14:40
Vremea pentru două săptămâni, 27 aprilie - 10 mai. Ne așteaptă ploi însoţite de descărcări electrice, dar și vreme extrem de caldă

În Banat, în primele zile ale intervalului 27 aprilie-10 mai maximele vor ajunge până la maximelor de 22 - 25 de grade


În Banat, în primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creştere, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 22 - 25 de grade şi ale minimelor de 7 - 11 grade. În perioada 2 - 4 mai, vremea se va răcori, iar temperaturile diurne, cuprinse într-un ecart mediu de 17 - 20 de grade, vor fi uşor sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. În perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar va ploua, în averse însoţite de descărcări electrice, dar numai local, în zonele deluroase, şi se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.

În Crişana maxima ajunge la 21 - 25 de grade şi minima până la 11 grade



În Crişana, intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21 - 25 de grade şi ale minimelor de până la 11 grade. În intervalul 2 - 4 mai, temperaturile diurne vor fi în scădere şi se vor încadra între 17 şi 20 de grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior.

În cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale. De asemenea, în perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar vor fi averse şi descărcări electrice, pe plan local, în special în zonele deluroase. În aceste zone, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate cantitativ.

În Transilvania maxima ajunge la 19 - 23 de grade şi minima până la 6 - 10 grade


În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi în încălzire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori peste cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 19 - 23 de grade şi minime de 6 - 10 grade. În primele nopţi se vor înregistra încă valori negative, în special în depresiuni şi se menţin condiţiile de brumă.

Perioada 2 - 4 mai va aduce o scădere a temperaturilor până spre valori diurne sub cele climatologic specifice, între 13 şi 17 grade, iar noaptea se vor înregistra între 2 şi 6 grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire semnificativă a vremii. În perioada 29 aprilie - 3 mai, temporar va ploua, iar local se vor cumula cantităţi de apă în general moderate. Probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Maramureş maxima ajunge la 22 de grade şi minima până la 6 şi 10 grade



În Maramureş, temperatura aerului va fi în creştere, în primele zile ale intervalului, până la valori ce se vor situa uşor peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de până la 22 de grade, respectiv ale minimelor ce vor oscila între 6 şi 10 grade.

În perioada 2 - 4 mai, vremea se va răcori, temperaturile diurne, de 15 - 17 grade mediat regional, vor fi sub cele normale, iar cele nocturne se vor menţine comparabile cu cele din intervalul anterior. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică persistenţa unui regim termic caracterizat de valori mult peste mediile multianuale.

Recomandari A1

Începând de la finalul lunii aprilie şi până la începutul lunii mai va ploua temporar şi vor fi descărcări electrice. Cantităţi de apă vor fi, în general, moderate, iar probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

În Moldova maxima ajunge la 22 - 25 de grade şi minima până la 6 - 11 grade



În Moldova, între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22 - 25 de grade, în timp ce minimele vor fi de 6 - 11 grade. Ulterior, în perioada 2 - 5 mai, temperaturile vor scădea, dar la valori apropiate de normal, respectiv ziua - între 16 şi 19 grade, iar noaptea - între 5 şi 9 grade, mediat regional.

După 5 mai, tendinţa va fi de încălzire semnificativă a vremii. Probabilitatea de ploaie (averse însoţite şi de descărcări electrice) va fi mai ridicată în perioada 30 aprilie - 3 mai când, local, se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, însă mai ales în nordul şi în vestul regiunii.

În Dobrogea maxima ajunge la 20 - 25 de grade şi minima până la 8 - 12 grade


În Dobrogea, până în data de 1 mai, vremea fi în încălzire, astfel că, în special în zona continentală, temperaturile se vor situa peste cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 20 - 25 de grade. Valori mai scăzute se vor înregistra cu precădere în primele zile pe litoral. Minimele termice vor fi de 8 - 12 grade. Răcirea vremii ce se va resimţi în zilele de 2 şi 3 mai va determina valori diurne uşor sub mediile multianuale, de 16 - 18 grade, mediat regional. Ulterior, vremea se va încălzi din nou, estimările indicând probabilitatea înregistrării unor valori cu mult peste cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii mai. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată, în perioada 1 - 4 mai.

În Muntenia maxima ajunge la 23 - 25 de grade şi minima până la 8 - 11 grade.



În Muntenia, intervalul va debuta cu încălzirea vremii de la o zi la alta, până la valori ce se vor situa peste cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 23 - 25 de grade şi ale minimelor de 8 - 11 grade. În perioada 2 - 4 mai, temperaturile vor fi în scădere şi se vor încadra ziua într-un ecart mediu de 16 - 19 grade, valori sub cele normale pentru începutul lunii mai, iar cele nocturne vor fi de 6 - 9 grade. Pentru cea de-a doua săptămână de prognoză, estimările indică o încălzire semnificativă a vremii.



În perioada 30 aprilie - 3 mai, temporar, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice, iar local, în special în zonele deluroase, se vor cumula cantităţi de apă în general moderate.


În Oltenia, între 28 aprilie şi 1 mai, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la valori medii de 22 - 25 de grade, în timp ce minimele vor ajunge la 11 grade. Va urma un interval mai răcoros (2 - 5 mai), cu temperaturi însă apropiate de normal, ziua între 16 şi 20 de grade, iar noaptea de 6 - 9 grade, mediat regional.

Pentru a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire semnificativă a vremii. Sunt prognozate averse însoţite de descărcări electrice în perioada 29 aprilie - 3 mai, dar numai local se pot cumula cantităţi de apă în general moderate, mai ales în nordul regiunii.

La munte, până în prima zi a lunii mai, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele specifice perioadei din an, cu maxime în medie de 9 - 15 grade şi minime negative la altitudini mari. În rest, valorile termice nocturne se vor încadra între 2 şi 5 grade. O scădere de temperatură se va resimţi în intervalul 2 - 4 mai, cu valori diurne de 6 - 10 grade şi pe durata nopţilor între zero şi 3 grade, în medie.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică posibilitatea unui regim termic cu mult peste cel specific perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) va fi mai ridicată în perioada 29 aprilie - 4 mai, când se pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate şi, din nou, spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Whatsapp LinkedIn
vremea pentru două săptămâni 27 aprilie - 10 mai vremea 27 aprilie 2020 meteo 28 aprilie vreme marti vreme capitala vreme luna aprilie vreme luna mai
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Comuna de lângă Timişoara care vrea să concureze cu Viena: 2 milioane de beculeţe luminează localitatea de sărbători. "Este ca în poveşti"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste