Nebunie la micul dejun: Shakshuka, retetă evreiască de oua cu roșii și ardei
Shakshuka este o rețetă evreiască, foarte gustoasă și consistentă, pe bază de ouă poșate. Se prepară în mai puțin de 20 de minute, iar ingredientele necesare sunt simple și la îndemâna oricui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Iulie 2020, 16:08 | Actualizat: Marti, 21 Iulie 2020, 16:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o adevărată nebunie culinară alături de un un strat de hummus făcut în casă.
Ingrediente:
- 1 ardei gras roșu;
- ½ ardei gras galben;
- 2 căței de usturoi;
- 1 ceapa roșie;
- 400 g de roșii ;
- Piper;
- Chimion;
- boia de ardei dulce;
- sare;
- 1 lingură de ulei măsline.
Mod de preparare:
Pregătim pentru început ingredientele pentru a le avea la îndemână. Curățăm ceapa și ardeiul, apoi le tăiem julienne. Chimionul îl vom pune la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline. Nu avem nevoie de mai mult ulei, deoarece noi folosim tigaia wok din gama Regis Stone Copper Pans cu triplu strat antiaderent.
După ce s-a prăjit chimionul, adaugăm ceapa în tigaie și o lăsăm să se rumenească până când aceasta devine moale, transparentă și ușor maronie. Adăugăm și ardeiul tăiat felii. Când ceapa și ardeiul s-au înmuiat, adăugăm și roșiile și restul condimentelor. Tigaia antiaderentă pe care noi o folosim nu lipește, așa că, nu trebuie să amestecăm de fiecare dată când scade sosul de roșii. Pur și simplu o acoperim și o lăsăm la foc mic, pentru aproximativ 15 minute.
Urmează să facem atâtea cuiburi câte ouă vrem să conțină preparatul nostru. Adăugăm ouăle în sosul de roșii și acoperim din nou tigaia pentru încă 5 minute. Albușul trebuie să fie bine făcut, iar gălbenușul să rămână moale. Se servește cu mult pătrunjel deasupra și pâine prăjită.
Poftă bună!