Antena Căutare

Bucătarii lui Scărlătescu vor defila în echipa galbenă! Poveștile concurenților aleși pe sprânceană de chef Cătălin

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Emoțiile primelor două etape ale concursului au luat sfârșit, dar cei 18 care s-au calificat în echipele finale ale chefilor mai au de îndurat nenumărate provocări în bucătăria „Chefi la cuțite”. Fiecare dintre cei trei chefi a căutat să își aleagă ucenici cât mai talentați, ținând cont și de faptul că ei trebuie să fuzioneze ca o adevărată echipă.

Fie că sunt bucătari experimentați, amatori, sau dornici să își testeze limitele în tensiunea unei competiții culinare profesioniste, cei 18 candidați la marele titlu al sezonului 5 „Chefi la cuțite” au în spate adevărate povești de viață.

În cel de-al cincilea sezon ,,Chefi la cuțite”, bucătarii aleși de Cătălin Scărlătescu vor defila în culoarea galbenă, iar optimismul și determinarea cu care intră în concurs îi transformă în niște adversari redutabili.

  1. Amedeo Drosu- are 30 ani și este bucătar în Anglia

Amedeo are o poveste de viață impresionantă și este singurul concurent care a obținut un cuțit în culise, după ce chefii au considerat că merită o șansă în această competiție. Încrederea specialiștilor l-a motivat, iar acum tânărul și-a adjudecat un loc în echipele finale. După ce a lucrat 4 ani în Germania, a ajuns în Anglia, acolo unde este bucătar într-un restaurant de renume. A început să gătească de la 10 ani, iar acum gastronomia s-a transformat în marea lui pasiune. Tocmai de aceea a venit la „Chefi la cuțite”, competiție care pentru el este o provocare și un motiv să învețe cât mai multe.

  1. Mihai Alexandru Chelaru- are 31 de ani și este chef executiv la Culinaryon

Mihai s-a apucat de gătit la o vârstă fragedă, inspirat fiind de mama sa și mărturisește că cea mai mare dorință este să facă din orice preparat o poveste. Piederea bunicii, cu care avea o relație specială și momentele dificile prin care a trecut alături de fosta soție sa nu l-au împiedicat să privească viitorul cu mult optimism. Are diplomă de bucătar și își petrece cea mai mare parte din timp la bancul de lucru într-un restaurant unde îi învață pe ceilalți să gătească, motiv pentru care a venit în competiție să demonstreze că are ingredientele necesare pentru a câștiga.

  1. Ștefania Manea- are 42 de ani și este manager în Italia

Concurenta a avut planuri mari de a-i impresiona definitiv pe chefi încă din jurizările pe nevăzute, acolo unde i-a ascuns lui Cătălin Scărlătescu un inel în farfuria sa de ,,peste vongole”. Energia pozitivă și onestitatea o caracterizează, iar în ceea ce privește preparatele semnătură, Ștefania consideră că rețetele italienești o definesc cel mai bine. Este din Prundul Bârgăului, dar este stabilită în Italia, acolo unde gătește de 16 ani. Prezența Ștefaniei în acest concurs este datorată fiicei sale de 24 de ani, care își dorește să o vadă câștigând.

  1. Antoanela Samoilă- este bucătar în Statele Unite ale Americii

Primele amintiri legate de gustul special al mâncării o duc pe Antoanela cu gândul la bunica sa, ce a inspirat-o să aleagă acest domeniu. Concurenta a absolvit școala de bucătari în limba engleză, dar și franceză și a evoluat mult din punct de vedere profesional în afara granițelor. A participat la competiții internaționale și a lucrat alături de adevărați profesioniști în gastronomie. În prezent este chef bucătar în SUA, acolo unde are o firmă de catering, dar s-a întors în țară special pentru a participa la „Chefi la cuțite”. Antoanela mărturisește că cei trei chefi au cucerit-o, așa că a venit să își încerce norocul și este entuziasmată să facă parte din echipa lui Cătălin Scărlătescu, pe care îl consideră specialistul bucătăriei tradiționale românești.

  1. Răzvan Constantin- 26 ani și este șef de sector într-un hypermarket

Răzvan a venit special din Barcelona pentru a participa la „Chefi la cuțite” și mărturisește că este încrezător în parcursul lui în competiție, dar își dorește în același timp să învețe și cât mai multe. Este determinat și talentat, căci de la vase a ajuns să fie numit șef de bucătărie, pe când avea doar 20 de ani. De 7 ani este plecat din țară și speră că premiul acestui concurs i-ar putea asigura un viitor gastronomic în România, pentru a fi mai aproape de cei dragi în fiecare zi.

  1. Mikloș Tolnai- are 31 de ani și este chef într-un restaurant din Dej
“Ștrumfii jedi” sunt pregătiți să-l facă pe chef Dumitrescu învingător în sezonul 5! Poveștile bucătarilor din echipa al... Verde ca-n... Republica Dominicană! Instructor de salsa și fitness, Fernando e gata să dea savoare exotică echipei lui c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x