- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Paștele nu îi ocolește nici pe cei trei jurați de la „Chefi la cuțite”. Totuși, ce planuri au chefii?
1. Pregătiţi ceva special în Săptămâna Mare, la „Chefi la cuţite”?
Cătălin Scărlătescu: Dacă nu mă înșeală calculele, de Paște avem confruntarea la care gătim chiar meniu de Paște. Și a fost o filmare minunată! Să vă uitați!
Sorin Bontea: Meniu tradițional de Paște, desigur. Asta va fi tema battle-ului.
Florin Dumitrescu: Specială e tema confruntării dintre echipe, adică meniul de Paște.
2. Ce planuri ai de Paşte, anul acesta?
Cătălin Scărlătescu: Merg la Bârsana, așadar voi face Paștele în Maramureș. Cu tradiții, oameni calzi și primitori și presimt că va fi cea mai frumoasă sărbătoare.
Sorin Bontea: Pentru mine important e să am lângă mine familia, contează mai puțin locul. Așa că voi fi și anul acesta cu soția, copiii, poate și frați, nepoți, să vedem.
Florin Dumitrescu: Chiar pe 16 aprilie este și ziua fetiței noastre mai mici, așa că o vom aniversa pe ea, dar și Paștele. În familie, ca de fiecare dată.
3. Cine va găti anul acesta la tine acasă, de Paşte? Şi ce feluri tradiţionale se vor găti?
Cătălin Scărlătescu: De data asta merg să văd cum gătesc bunicuțele de acolo, din Maramureș, să învăț de la ele preparatele lor tradiționale de Paște. Așadar, eu nu voi găti anul ăsta.
Sorin Bontea: Noi ne cam impărțim sarcinile în bucătărie, soția vopsește ouăle, pregătește ciorba sau deserturile specifice, eu mă ocup de friptura de miel. Și în ultima vreme avem parte și de ajutorul Mirunei, fetița noastră, care e tot mai implicată și mă uimește când văd ce deserturi face.
Florin Dumitrescu: Nu lipsesc ouăle roșii și cozonacul. De când le avem pe fete însă, avem grijă întotdeauna să punem pe masă și preparate speciale pentru ele, pește, legume proaspete.
4. Care este mâncarea care înseamnă, pentru tine, chintesenţa Paştelui şi de ce?
Cătălin Scărlătescu: Drobul, cum altfel? E bătaie pe el. Și în copilărie tot drobul îmi plăcea cel mai mult, mi se pare că dacă nu îl ai pe masa de Paște, nu e sărbătoare. Rețeta pe care o fac eu este învățată de la bunica, ea făcea cel mai gustos drob.
Florin Dumitrescu: Ouă roșii cu cozonac. Eu le mănânc împreună, e combinația mea preferată de Paște.
Sorin Bontea: Ouăle roșii.
5. Ai un truc pentru un cozonac perfect?
Cătălin Scărlătescu: Nu, am mai multe. Umplutura face totul, nu fiți zgârciți cu nuca.
Sorin Bontea: Eu nu prea fac cozonac, așa că sfatul ar fi să trageți cu ochiul la bunicile din familie. Ele știu cel mai bine.
Florin Dumitrescu: Nu fac cozonac.
Chef Dumitrescu a pierdut un concurent de bază din echipa sa: Machete a părăsit „Chefi la cuțite”... Cărnurile, marea încercare luni la „Chefi la cuțite”...