Fie că sunt bucătari experimentați, amatori, sau dornici să își testeze limitele în tensiunea unei competiții culinare profesioniste, cei 18 candidați la marele titlu al sezonului 5 „Chefi la cuțite” au în spate adevărate povești de viață.
În cel de-al cincilea sezon ,,Chefi la cuțite”, bucătarii aleși de Cătălin Scărlătescu vor defila în culoarea galbenă, iar optimismul și determinarea cu care intră în concurs îi transformă în niște adversari redutabili.
Mihai Alexandru Chelaru este primul ales de Chef Scărlătescu pentru a face parte din echipa galbenă. Are 31 de ani și este chef executiv la Culinaryon.
Mihai s-a apucat de gătit la o vârstă fragedă, inspirat fiind de mama sa și mărturisește că cea mai mare dorință este să facă din orice preparat o poveste. Piederea bunicii, cu care avea o relație specială și momentele dificile prin care a trecut alături de fosta soție sa nu l-au împiedicat să privească viitorul cu mult optimism. Are diplomă de bucătar și își petrece cea mai mare parte din timp la bancul de lucru într-un restaurant unde îi învață pe ceilalți să gătească, motiv pentru care a venit în competiție să demonstreze că are ingredientele necesare pentru a câștiga.