Live acumiRoast Istoric
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Chef Florin Dumitrescu se pregătește de capitulare? Războiul pare să fie prea greu pentru el! Doi concurenți au părăsit concursul!

Seară grea pentru chef Florin Dumitrescu luni la „Chefi la cuțite”. În urma confruntării a intrat la duel cu echipa lui chef Bontea, iar rezultatul acestei probe a adus o decizie neașteptată: departajarea între ultimele trei cele mai slabe farfurii de la duel. Așa se face că trei concurenți au intrat la departajare – Doru Mâțan și Alex Popa din echipa gri și Daniel Ardelean din cea neagră - și au primit sarcina de a pregăti, în numai 20 de minute, un mic dejun fine dining. Misiune grea, mai ales că de multe ori timpul scurt joacă feste creativității. Iar decizia a fost una extrem de dureroasă pentru chef Florin, care a înțeles la degustare care e farfuria concurentului din echipa sa și, cu toate acestea, a ales să-l taxeze pentru greșeala făcută. Doi concurenți au părăsit concursul luni seară în urma departajării, astfel că „Chefi la cuțite” merge mai departe fără Alex Popa și Daniel Ardelean. Chef Dumitrescu a ținut însă să îi mulțumească lui Daniel și să îi explice decizia luată: „Tu ești singurul care a înțeles de ce a plecat acasă. Ai plecat pentru că ești tânăr. Ești bun pentru vârsta ta. Ai fost printre cei mai buni din platou și pariul meu pentru finală. Ai plecat pentru că nu ai experiența necesară să joci încă rolul pe care ți-l dorești. Ai înțeles că trebuie să înveți și asta este mai important decât orice. Dacă te-aș fi lăsat să mergi mai departe, sunt sigur că ai fi avut de plătit tot restul vieții tale. M-aș fi simțit vinovat să te păstrez în concurs cu o greșeală. Mi-am dat seama că este farfuria ta... gust, plating, totul a fost à la Ardelean. Dar nu ar fi fost corect față de tine, pentru că nu ai fi învățat nimic. Sunt mândru de tine! Toți cei care visează să ajungă mari bucătari au înțeles că se poate dacă își doresc. Se poate doar prin muncă, dragul meu Daniel. Capul sus! Să nu uiți că avem o nuntă de făcut împreună la sfârșitul lui iulie. Sunt 800 de persoane și sunt sigur că vei fi ajutorul meu de bază”, l-a încurajat acesta. Seara s-a încheiat pentru Florin Dumitrescu cu o veste grea: trebuie să continue concursul cu numai doi oameni, ceea ce este extrem de greu: forța de muncă a scăzut în echipa neagră, numărul farfuriile de gătit la confruntări este la fel de mare, iar câștigarea viitoarelor probe pare tot mai grea. Chef Bontea a pierdut și el un om, însă merge mai departe cu patru oameni buni, doi dintre ei – Cristi Șerb și Mădălina Busuioc – fiind autorii a două dintre cele mai bune farfurii ale serii. Iar pentru chef Scărlătescu competiția pare una cu drum deschis către finală, mai ales că de câteva săptămâni câștigă toate confruntările, este ferit de duel și a rămas până în acest punct al concursului nu 5 oameni.

Seară grea pentru chef Florin Dumitrescu luni la „Chefi la cuțite”. În urma confruntării a intrat la duel cu echipa lui chef Bontea, iar rezultatul acestei probe a adus o decizie neașteptată: departajarea între ultimele trei cele mai slabe farfurii de la duel.

Așa se face că trei concurenți au intrat la departajare – Doru Mâțan și Alex Popa din echipa gri și Daniel Ardelean din cea neagră - și au primit sarcina de a pregăti, în numai 20 de minute, un mic dejun fine dining. Misiune grea, mai ales că de multe ori timpul scurt joacă feste creativității. Iar decizia a fost una extrem de dureroasă pentru chef Florin, care a înțeles la degustare care e farfuria concurentului din echipa sa și, cu toate acestea, a ales să-l taxeze pentru greșeala făcută. Doi concurenți au părăsit concursul luni seară în urma departajării, astfel că „Chefi la cuțite” merge mai departe fără Alex Popa și Daniel Ardelean.

Chef Dumitrescu a ținut însă să îi mulțumească lui Daniel și să îi explice decizia luată: „Tu ești singurul care a înțeles de ce a plecat acasă. Ai plecat pentru că ești tânăr. Ești bun pentru vârsta ta. Ai fost printre cei mai buni din platou și pariul meu pentru finală. Ai plecat pentru că nu ai experiența necesară să joci încă rolul pe care ți-l dorești. Ai înțeles că trebuie să înveți și asta este mai important decât orice. Dacă te-aș fi lăsat să mergi mai departe, sunt sigur că ai fi avut de plătit tot restul vieții tale. M-aș fi simțit vinovat să te păstrez în concurs cu o greșeală. Mi-am dat seama că este farfuria ta... gust, plating, totul a fost à la Ardelean. Dar nu ar fi fost corect față de tine, pentru că nu ai fi învățat nimic. Sunt mândru de tine! Toți cei care visează să ajungă mari bucătari au înțeles că se poate dacă își doresc. Se poate doar prin muncă, dragul meu Daniel. Capul sus! Să nu uiți că avem o nuntă de făcut împreună la sfârșitul lui iulie. Sunt 800 de persoane și sunt sigur că vei fi ajutorul meu de bază”, l-a încurajat acesta.

Seara s-a încheiat pentru Florin Dumitrescu cu o veste grea: trebuie să continue concursul cu numai doi oameni, ceea ce este extrem de greu: forța de muncă a scăzut în echipa neagră, numărul farfuriile de gătit la confruntări este la fel de mare, iar câștigarea viitoarelor probe pare tot mai grea.

Chef Bontea a pierdut și el un om, însă merge mai departe cu patru oameni buni, doi dintre ei – Cristi Șerb și Mădălina Busuioc – fiind autorii a două dintre cele mai bune farfurii ale serii. Iar pentru chef Scărlătescu competiția pare una cu drum deschis către finală, mai ales că de câteva săptămâni câștigă toate confruntările, este ferit de duel și a rămas până în acest punct al concursului nu 5 oameni.

Video