Antena Căutare

Chef Scărlătescu și echipa galbenă, victorie detașată în proba desertului. „Chefi la cuțite”, lider de piață pe toate categoriile de public

Spiritele s-au inflamat în cel de-al doilea battle ,,Chefi la cuțite”, iar meniul serii a fost presărat cu cele mai diverse ingrediente. De la agonie la extaz, bucătarii au trecut alături de chefi prin momente grele, însă presiunea competiției i-a împins să pună pe masa jurizării cele mai savuroase preparate. Dacă echipa galbenă a ieșit cu zâmbetul de buze din prima confruntare, echipa albastră a mai pierdut aseară un om, iar chef Dumitrescu va lupta de săptămâna viitoare cu doar bucătari.

Spiritele s-au inflamat în cel de-al doilea battle ,,Chefi la cuțite”, iar meniul serii a fost presărat cu cele mai diverse ingrediente. De la agonie la extaz, bucătarii au trecut alături de chefi prin momente grele, însă presiunea competiției i-a împins să pună pe masa jurizării cele mai savuroase preparate. Dacă echipa galbenă a ieșit cu zâmbetul de buze din prima confruntare, echipa albastră a mai pierdut aseară un om, iar chef Dumitrescu va lupta de săptămâna viitoare cu doar bucătari.

Ediția de marți, 29 aprilie, a fost lider de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.59-23.08 în care a fost difuzată. Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 8.1 puncte de rating și 26,2 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,9 puncte de rating și 25,6 % cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 7,8 puncte de rating și 19,9 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 7,2 puncte de rating și 18,3 % cota de piață. Şi la nivelul întregii populații a țării, Antena 1 a fost lider cu 6,9 puncte de rating și 18,4 % cota de piață, fiind urmată de Pro Tv cu 6,5 puncte de rating și 17,4 procente din cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 22.39, peste 1.900.000 de telespectatori la nivel național urmăreau desfășurarea celui mai iubit show culinar, „Chefi la cuțite”.

Cea de-a doua confruntare pe echipe a confirmat că sezonul 5 a început cu provocări imense pentru bucătarii calificați. După ce luni seară au avut de gătit preparate cu iz exotic, marți seară au fost puși față în față cu cea mai temută probă din concurs, cea a desertului. Având în vedere că chef Bontea și-a adjudecat dreptul de a-și alege un ingredient din cele trei impuse, a decis să păstreze ciocolata, pasând brânza către echipa galbenă a lui chef Scărlătescu și fructele către ștrumfii jedi, conduși de chef Dumitrescu: ,,De ce îți e frică nu scapi! Ne-a fost frică de desert, pentru că noi nu suntem cofetari.

Sesiunea de gătit a inflamat spiritele în bucătăria de la „Chefi la cuțite”, atât între concurenți, cât și între cei trei chefi, căci fiecare a fost dornic să demonstreze că are o echipă puternică. Pentru că tema probei nu le-a permis bucătarilor să folosească în rețeta dulce și ingredientele colegilor rivali, Cătălin Scărlătescu a trebuit să schimbe preparatul chiar în mijlocul confruntării. Dar asta nu l-a oprit să câștige, iar plăcinta cu brânză și sferă de zahăr a echipei galbene a luat cele mai multe voturi din partea invitaților speciali de la masa degustării, influencerii. Verdictul a fost unul fulminant, căci banda i-a ținut în suspans momente bune, iar clasamentul a fost stabilit abia de ultimele farfurii. Astfel, mentorul echipei galbene a reușit să marcheze o victorie în cea mai temută probă din show, alături de echipa sa completă de bucătari cu tunici galbene, care, în momentul câștigului s-au dezlănțuit în platou: ,,A ieșit la suprafață tot stresul nostru, toată suferința. Pentru asta a fost explozia de bucurie.”.

Tensiunile dintre chef Scărlătescu și prietenii săi au fost umbrite de standardul ridicat al rețetelor de marți seară, astfel încât cei trei specialiști au rămas profund impresionați la degustarea preparatelor din duel: ,,Toate farfuriile au fost wow!”. Proba individuală a impus ca fiecare bucătar din echipa verde și albastră să realizeze un preparat care să aibă la bază untul. Printre startere inovative, main course-uri savuroase și mâncare tradițională gătită impecabil, chefilor le-a fost foarte greu să alegă un om care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Tot aseară, Liviu Morărescu din echipa verde a obținut și un punctaj în premieră la proba individuală, 16 puncte, iar chef Scărlătescu a declarat că este unul dintre cele mai bune preparate primite în acest concurs. La finalul serii, Victor Ioniță a părăsit show-ul, în admirația celor din jur și a mentorului care a avut încredere în talentul său: ,,Mi-a părut bine să te cunosc! Ești foarte bun. Sunt sigur că poți mult mai mult, ești un băiat sincer, pasionat de bucătărie.”, a afirmat chef Florin Dumitrescu.

Confruntările continuă săptămâna viitoare pe Antena 1, luni și marți de la ora 20:00, cu cei 16 bucătari rămași în cursa celui mai iubit show culinar, ,,Chefi la cuțite”.

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 29 mai 2018

Cine este Victor, bucătarul motociclist din echipa lui Dumitrescu! A gătit chiar și pentru regele Spaniei!... Intră în competiția „Chefi la cuțite”! Cum poți să ajungi concurent în sezonul șase al emisiunii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x