- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Chef Sorin Bontea a decis să meargă pe varietate și să aleagă în echipa sa oameni pasionați de bucătărie și care văd lucrurile dincolo de un simplu ingredient sau preparat culinar. Și-a ales și cuțitul de aur, oferind votul său de încredere un tânăr care până la 27 de ani, Alexandru Popa, în care și-a pus mari speranțe că va ajuta echipa să fie cea mai bună în battle-uri.
ECHIPA VERDE, condusă de chef Sorin Bontea
1. Alexandru Popa, 27 de ani, București – Cuțitul de aur
Încă de la început, Alexandru a mărturisit că a intrat în această competiție pentru a lua cuțitul de aur, iar desertul său sofisticat l-a convins pe chef Sorin Bontea să îi acorde cel mai important vot de încredere. Concurentul a terminat Politehnica, s-a apucat de bucătărie, apoi a lucrat la Bursă, dar după o perioadă a ales să lucreze într-un pet shop, ca să se relaxeze. A devenit pizzer, apoi a decis să își deschidă o cofetărie, fiindcă s-a îndrăgostit de ciocolată. La preselecții, Alexandru a dezvăluit că dintre toate cel mai mult iubește bucătăria, locul unde „își dezlănțuie toți demonii și se simte precum un războinic”.
- Irina Onescu, 34 de ani, Comuna Petriș
Irina Onescu este primarul localității Petriș din județul Arad și se mândrește cu numeroase realizări pentru locuitorii săi. Este pasionată de gătit ”de când se știe” și îl moștenește pe tatăl său, care este foarte talentat în bucătărie. La preselecții, Irina i-a impresionat pe chefi cu o rețetă de lapte de pasăre, ce a obținut maximum de voturi din partea juraților.
- Răzvan Babană, 24 de ani, Deta
Răzvan este unul dintre norocoșii concurenți care au primit o a doua șansă din partea chefilor. Acesta a primit un cuțit din partea juraților în culise, după momentul jurizării, iar în Bootcamp s-a ambiționat să demonstreze că merită să se afle în bucătăria Chefi la cuțite. Este organizator de evenimente și face asta de 11 ani alături de părinții săi, iar acest mediu l-a transformat într-un ”gurmand desăvârșit”, dar și un împătimit al gătitului. După cum chiar el mărturisește, excelează la mâncarea tradițională, dar și la plating-uri.
- Iulian Olaru, 37 de ani, București
Iulian este chef bucătar, pasionat de gastronomie, cu o experiență de aproape 20 de ani, timp în care a lucrat în Italia, Spania, Marea Britanie și Franța. De un an s-a întors în țară, iar participarea în jurizările pe nevăzute Chefi la cuțite i-au adus concurentului 3 cuțite. Acesta mărturisește că dacă ar câștiga marele premiu ar investii banii în cursuri și călătorii culinare.
- Robert Săvoiu, 26 de ani, Marea Britanie
În sezonul 7, Bobby a revenit pentru a treia oară la Chefi la cuțite și, dacă până acum Bootcamp-ul i-a pus mari probleme, de data aceasta a reușit să demonstreze că își merită locul în bucătăria celui mai iubit show culinar. Știe să improvizeze, să execute, dar și să asculte ordine în bucătărie, iar preparatul său din audițiile pe nevăzute i-a convins pe chefi că a evoluat, față de aparițiile din sezoanele trecute.În prezent, lucrează în Marea Britanie, dar mărturisește că dacă ar câștiga marele premiu s-ar întoarce în România.
- Alexandru Sasu, 26 de ani, București
Pentru Alexandru, ocazia de a ajunge în echipa lui chef Sorin Bontea este deja un vis împlinit și mărturisește că își propune să demonstreze că își merită tunica verde. Are o experiență de 6 ani în bucătărie și a mai participat în show-uri culinare, iar fiecare ușă închisă a fost, pentru el, un motiv să se ambiționeze să reușească. La preselecții a obținut două cuțite din partea chefilor și încă din primul moment și-a dorit să facă parte din echipa juratului care a avut și încredere în el, Sorin Bontea.
- Florin Petcu, 27 de ani, Reșița
Parcursul în bucătărie al lui Florin a fost pas cu pas, iar în 10 ani s-a ridicat de la ajutor în bucătărie, la chef, reușind să acumuleze foarte multă experiență în domeniu. În această competiție vrea să își testeze cunoștințele culinare și să învețe cât mai mult de la cei trei chefi, mărturisind că se simte norocos să facă parte din echipa lui Sorin Bontea, jurat cu care se aseamănă cel mai bine. Dacă ar câștiga marele premiu, și-ar dori să își deschidă o școală de cooking, sau un food truck, o bucătărie pe roți în care să îmbine cele mai mari plăceri ale sale: gătitul, călătoriile, distracția.