Ediția „Chefi la cuțite” de luni seară a adus o nouă confruntare pe echipe, dar și o probă individuală pentru trupele de bucătari cu tunici albastre și galbene, întrucât echipa roșie a fost cea care a obținut cele mai multe voturi în battle-ul cu numărul trei.
Temă impusă în bucătărie a celor care au intrat la duel a fost cheesecake-ul, o rețetă dulce menită să le încânte papilele gustative chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Bucătarii au avut la dispoziție produsele de top Pilos, asigurate de LIDL: de la lapte și smântână de gătit de cea mai bună calitate, la frișcă, unt, sau brânza dulce fină, nelipsită în acest desert.
Fructele proaspete, ciocolata, sau crema de vanilie au fost doar o parte dintre topping-urile alese de concurenți.
Tehnica și creativitatea bucătarilor au fost la mare înălțime luni seară, iar cei mai talentați dintre ei au reușit să impresioneze cu cheesecake-uri cremoase, așezate impecabil în farfurie.