Marți seară, premiera sezonului special Chefi la cuțite a strâns în platoul celui mai iubit show culinar mătuși, bunici, nepoți, copii, sau chiar gemeni, toți reuniți de aceeași pasiune pentru gătit.
Abundența fructelor și a legumelor din cămara Lidl, varietatea de cărnuri, lactate și condimente i-au inspirat pe concurenți și le-a oferit libertate în a crea rețetele ideale.
Prima farfurie a serii, inspirată din bucătăria coreană, a fost una de trei cuțite. La doar 5 ani, Karina Gherasim, unul dintre juniorii talentați ai sezonului, a reușit să le demonstreze chefilor că pasiunea pentru gastronomie nu are vârstă, dar și să îi cucerească inima juratului său preferat, Sorin Bontea.
Spectacolul gastronomic nu s-a oprit aici, căci pe bandă au început să își facă apariția printre cele mai spectaculoase preparate, meniuri întregi de degustare. Așa se face că jurații s-au ”confruntat” cu cea mai copioasă jurizare pe nevăzute din cele șase sezoane ale emisiunii: “La cât de multă mâncare este, s-a oprit banda! Avem mâncare pentru trei ani de Paște!”, se amuza chef Cătălin Scărlătescu.
Concurenții au folosit cele mai proaspete ingrediente din cămara Lidl, pentru a pune în farfurii rețete speciale, care să îi impresioneze pe cei trei maeștri ai bucătăriei. De la aperitiv, main-course și desert, familiile s-au întrecut pe sine la bancul de lucru și au pus pe bandă, de cele mai multe ori, câte trei farfurii pentru fiecare dintre jurați.
În ediția 2 a sezonului 7, chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au degustat supă filipineză de intestine... Interzis minorilor! I-a căzut sacoul și s-a văzut tot, în direct! Bad Angie, favorita lui Chef Scărlătescu, apariție fie...