A doua etapă de confruntări pe echipe din sezonul special, dedicat familiilor, a adus în platoul Chefi la cuțite alte trei echipe talentate, dornice să se califice în lupta pentru marele titlu.
Tema culinară de marți seară a fost adaptată zonei de familie, motiv pentru care trupele de bucătari ale chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au avut de pregătit dish-uri potrivite unei nunți de aur- o temă sofisticată, ce a impus preparate de un standard ridicat, realizate cu cele mai proaspete ingrediente.
Ca de obicei, cămara LIDL le-a pus concurenților la dispoziție o varietate de mărci de calitate, gustoase și sănătoase. În vreme ce una dintre farfurii a fost gătită exclusiv de chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu cu ajutorul echipelor, cea de-a doua a fost responsabilitatea totală a concurenților.
Așa se face că viziunea fiecărei tabere a fost transpusă în două farfurii cu gust, menite să impresioneze papilele gustative ale invitaților speciali la jurizare.
În vreme ce Cătălin Scărlătescu a mizat pe un tort delicios din fructe și cremă de ciocolată albă, realizat după rețeta bunicii, iar Florin Dumitrescu pe un main-course cu inspirație tradițională, Sorin Bontea, cel care a adjudecat și prima probă alături de familia Tiugă, a mers la sigur cu un mușchiuleț de porc cu garnitură de spanac și piure de cartofi.
Chef Florin Dumitrescu se califică în finala sezonului special Chefi la cuțite, dedicat familiilor... Chef Cătălin Scărlătescu a făcut anunțul cel mare! Va deveni tată. „Gata, vara asta”...