Ultima probă a semifinalei a adus la „Chefi la cuțite” autografe culinare în farfurie. Ultimii cinci concurenți care s-au întrecut pentru un loc în finală au avut de pregătit dish-uri care să le reprezinte viziunea gastronomică și care să îi dea pe spate pe cei trei chefi.
Lucru care s-a și întâmplat cu unele dintre farfurii. De la scoici St. Jaques, la carne proaspătă de ton, șalău, caracatiță sau cotlete de miel, concurenții au avut la dispoziție în cămara Lidl cele mai alese și fine cărnuri cu care să facă adevărate combinații magice în fafrurii.
Tot din cămara Lidl aceștia și-au ales și ierburile aromate cu care să parfumeze carnea, legumele proaspete din care să facă sosuri și piureuri catifelate sau fructele savuroase care au contrabalansat anumite gusturi.
Cert este că semifinaliștii aproape că s-au întrecut pe ei înșiși, iar cei trei jurați au excalamat uimiți, după ce au gustat: „Nu am văzut în viața mea așa farfurii frumoase”, a spus chef Dumitrescu, iar chef Bontea a completat: „De data asta am încurcat-o, vă zic sincer.”