Trei chefi, trei câștigători și un show care de patru sezoane încoace ne ține cu sufletul la gură, atât la jurizările pe nevăzute, cât și mai departe, când se formează cele trei echipe. Vorbim, desigur, de cel mai urmărit show culinar din România, ”Chefi la cuțite”.
Am zis trei! Trei jurați, trei farfurii, trei cuțite, trei cloșuri. Și totuși, fiecare concurent care poposește la bancul de lucru pentru a-și testa aptitudinile gastronomice pregătește patru farfurii pentru degustare.
Una pentru chef Bontea, alta pentru chef Dumitrescu și a treia, desigur, pentru chef Scărlătescu. Ce se întâmplă, însă, cu cea de-a patra farfurie? Întrebarea a stat pe buzele mai multor telespectatori ”Chefi la cuțite”.
Ei bine, nu, n-o mănâncă Gina Pistol și nici echipa din spatele camerelor, ci se folosește pentru fotografii atașate rețetelor din emisiune și, adesea, concurenții strânși laolaltă și care leagă prietenii în așteptarea jurizărilor chefilor, mai gustă din ce au preparat colegii lor.