ECHIPA ALBASTRĂ, condusă de chef Florin Dumitrescu
- Ernesto Dosman, 46 de ani, Brașov – Cuțitul de aur
Originar din Panama, Ernesto Dosman este bucătar chef în Brașov, cu o experiență de peste 22 de ani, însă asta nu l-a oprit în a accepta o nouă provocare: să participe la Chefi la cuțite. Rețeta sa desăvârșită din audițiile pe nevăzute i-au adus concurentului nu doar trei cuțite, ci și cuțitul de aur din partea lui chef Florin Dumitrescu: “Dacă eu pe Bontea nu pot să îl aleg în echipă, pentru că este colegul meu, în schimb, pot să iau pe cineva care să aibă creierul și capacitatea lui!”, a spus atunci juratul. Așa se face că în sezonul 7, chef Dumitrescu se va baza pe un cuțit de aur a cărui experiență nu poate fi contestată, un bucătar ce poate coordona, poate improviza și poate să livreze dish-uri speciale, care să îi poarte semnătura.
- Daniel Budai, 24 de ani, Moisei
Daniel este antreprenor și vine din Maramureș. Încrederea, entuziasmul și talentul la gătit l-au convins pe Florin Dumitrescu de faptul că merită să facă parte din echipa sa. După un an și două luni în care a gătit și a experimentat tot soiul de preparate, concurentul și-a dat seama că poate realiza foarte multe și și-a deschis o pensiune pentru oamenii iubitori de tradiție unde, în prezent, chiar el gătește. La Chefi la cuțite a venit pentru a câștiga experiență și mărturisește că dacă ar câștiga marele premiu l-ar investi în propria sa afacere.
- Gina Gheorghe, 51 de ani, București
Eugenia Gheorghe a lucrat opt ani ca bucătar al Casei Regale a României și, în jurizările pe nevăzute a venit la să-i impresioneze pe jurați cu preparate regale, cu care a și reușit să obțină toate cele trei cuțite. Experiența dobândită într-un mediu cu totul și cu totul distins, dar și talentul său înnăscut de a da mâncării o savoare aparte l-au convins pe Florin Dumitrescu să o ia în echipa sa. Pentru doamna Gina show-ul Chefi la cuțite reprezintă o nouă provocare, în care intră cu foarte mult entuziasm.
- Andrei Flueraru, 23 de ani, Constanța
Andrei a început să gătească în momentul în care s-a mutat în chirie alături de logodnica sa. Deși totul a început ca o joacă, s-a angajat în bucătăria unui restaurant acolo unde pasiunea sa a prins contur. A lucrat în Spania, Franța și Marea Britanie, locuri unde a căpătat multă experiență și a avut șansa să lucreze într-un restaurant cu o stea Michelin, ce se află în TOP 10 restaurante fine-dining din Londra. În audițiile pe nevăzute Chefi la cuțite i-a impresionat pe jurați cu un dish care a obținut numărul maxim de voturi și, în sezonul 7, își dorește să demonstreze că un băiat de 23 de ani, dedicat complet bucătăriei, poate câștiga acest concurs.
- Andrei Tănasă, 32 de ani, Pitești
Andrei Tănasă este un bucătar exigent, atent la detalii, după cum chiar el se caracterizează: ”Am ajuns aici în urma unui pariu”, a afirmat concurentul în etapa audițiior pe nevăzute, acolo unde i-a impresionat pe chefi cu un plating de nota 10. A lucrat și în Marea Britanie, acolo unde a evoluat cel mai mult pe plan profesional, ajungând head chef într-un restaurant și primind distincția de 2 Rosette. Este ambițios, determinat și foarte muncitor, de aceea își dorește să lupte cu toate armele în această competiție.
- Paul Mino Niculescu, 30 de ani, București
În preselecții, Mino s-a prezentat cu un preparat cu totul și cu totul neobișnuit ce nu i-a convins pe chefi – ochi de oaie. Cu toate acestea, primind o a doua șansă la bancul de lucru, concurentul a reușit să îi convingă pe jurați că merită să se afle în competiție. Acest lucru a continuat și în Bootcamp, iar acum, Mino face parte din echipa albastră a sezonului 7, culoarea lui preferată. A început cu adevărat să gătească la vârsta de 17 ani, a evoluat, iar acum este un bucătar cu psihic puternic, care funcționează extrem de bine în condiții de stres, după cum chiar el mărturisește.
- Rahela Pîslaru, 22 de ani, Comuna Jilava
Rahela, cofetar de meserie, s-a prezentat la preselecții cu un desert care i-a lăsat pe chefi fără cuvinte. Tânăra a început să gătească rețete dulci de la o vârstă fragedă, mai exact de la 14 ani, însă cu timpul a descoperit și bucuria pe care i-o oferă gătitul în general și a învățat să pregătească și alte preparate. Este o fire muncitoare, ambițioasă și independentă și mărturisește că dacă ar câștiga marele premiu ar investi într-un laborator propriu de cofetărie, pentru că își dorește să continue în acest domeniu al bucătăriei.