Primele două confruntări pe echipe din sezonului 5 „Chefi la cuțite” au naștere celui mai aprig război culinar, iar presiunea competiției i-a împins pe bucătari să livreze farfurii la un standard ridicat.
Cu ajutorul produselor de top asigurate de Lidl, concurenții au gătit preparate care i-au impresionat pe invitații de la masa degustării, dar și pe cei trei chefi, care au demonstrat că bucătarii s-au autodepășit în cele mai savuroase rețete pentru a rămâne în show-ul culinar.
Prima confruntare din acest sezon a avut ca temă bucătăria exotică, iar cele trei echipe au avut de gătit carne de crocodil, cangur, sau piton, pe care au combinat-o cu legume proaspete și cele mai diverse condimente.
Echipa verde a lui chef Sorin Bontea a fost câștigătoare în primul battle, dar emoțiile nu s-au risipit marți seară când cele trei echipe au reintrat într-o altă confruntare dură.
Tema impusă a fost desertul, iar fiecare trupă de bucătari a realizat un preparat care a avut la bază ciocolată, fructe de pădure, sau brânză.
De data aceasta echipa galbenă a reușit să cucerească papilele gustative ale juraților cu o rețetă dulce sofisticată, pregătită cu ajutorul ingredientelor proaspete de la Lidl.
Șocant! Un fost câștigător de la Chefi la cuțite a plecat din țară: „O să-mi iau și familia cu mine!”... Rețete sofisticate în farfuriile concurenților de la „Chefi la cuțite”! Ce s-a gătit în primele confruntări din bucătări...