O singură probă a amuletelor a adus gastronomia internațională la ”Chefi la cuțite”, săptămâna trecută, pe Antena 1. În lupta aprigă a unui bonus important, cei trei maeștri imbatabili au fost provocați să gătească găluște, iar alegerile acestora au completat tabloul unor bucătării de bază de la nivel mondial.
Varientatea condimentelor exotice puse la dispoziție de Lidl l-a făcut pe Sorin Bontea să se îndrepte către zona asiatică. Astfel, sub pretextul unui starter, acesta a ales o rețetă chinezească de găluște cu creveți și carne de porc, convins fiind că prin combinația unor gusturi total opuse, cel dulce și cel sărat, își poate aduce câștigul.
Iubitor al gastronomiei franțuzești, Florin Dumitrescu a mizat pe un main-course, o farfurie clasică de găluște cu pește, iar textura moale și pufoasă a deliciilor din farfuria sa a fost asigurată de smântâna proaspătă din cămara Lidl.
Bucătăria românească a luat contur în farfuria lui Cătălin Scărlătescu printr-o rețetă dulce. Gomboții cu prune au fost puși în evidență de prospețimea fructelor de pădure puse la dispoziție de Lidl, iar coulis-ul de zmeură și sosul de smântână au completat perfect savoarea desertului.
După jurizare, chef Alexandru Iacob, invitatul special al serii, a considerat că chef Sorin Bontea a fost cel care a reușit să pună în valoare gustul inconfundabil al găluștelor printr-o rețetă internațională, și cel care merită să câștige cea de-a șaptea amuletă.
Înghețată de mici și mousse dulce de castravete, în farfuriile juraților „Chefi la cuțite”... Lacrimi de emoție! Simona, victimă a violenței domestice, are o poveste impresionantă: "Mă bătea pe mine, îmi lovea...